Tag

Tag: komunia święta

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem komunia święta.

Screenshot Youtube - Telewizja Republika

Zobacz

Nastolatek wypluł hostię. Terlikowski: Przeraża mnie to

Przed kilkoma dniami informowaliśmy na naszym portalu o szokującym zachowaniu jednego z nastolatków w trakcie Mszy świętej w kościele pw. NMP Matki Kościoła w Bełchatowie. Trzynastolatek po tym jak przyjął Komunię Świętą, wypluł hostię i schował ją do kieszeni. Księża zmuszeni byli wezwać policję. Teraz sprawę skomentował Tomasz Terlikowski.

O nieskończonej mocy Eucharystii...

Wiara

O nieskończonej mocy Eucharystii...

Dla mnie modlitwa jest uniesieniem serca, jest prostym wejrzeniem skierowanym do nieba, jest okrzykiem wdzięczności i miłości zarówno wśród cierpienia, jak i wśród radości... Jest to coś, co rozszerza moją duszę i jednoczy mnie z Jezusem. (Teresa od Dzieciątka Jezus)

Zdj. Salve NET

Wiara

Czego aniołowie mogą nam zazdrościć?

Warto poznać naszych Aniołów, aby zorientować się, co sprawi im przyjemność. Z takich rzeczy, których możemy być pewni, że Aniołowie się z nich ucieszą to wspólne uwielbianie Boga, który jest stwórcą i Aniołów i nas, ludzi - mówi w jedenastym odcinku serii #SpotkaniezAniołami s. Maria Druch ze Zgromadzenia Sióstr od Aniołów.

Zdj. Pixabay, domena publiczna, CC0

Cywilizacja śmierci

Amerykański biskup odmawia Komunii Świętej proaborcyjnym politykom

1 lutego ordynariusz diecezji Spokane (stan Waszyngton) bp. Thomas Daly napisał list do wiernych, w którym stwierdził co następuje: „Politycy mieszkający na terenie katolickiej diecezji Spokane, którzy z uporem trwają w swoim publicznym poparciu dla aborcji, nie powinni przyjmować Komunii bez uprzedniego pojednania się z Chrystusem i Kościołem”.