Tag

Tag: islam

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem islam.

Oto magiczna recepta na poprawę dzietności w Polsce!

Oto magiczna recepta na poprawę dzietności w Polsce!

Jedni krzyczą, że program "Rodzina 500 plus" to najgorsze zło na świecie, które zniszczy naszą gospodarkę i sprawi, że już niedługo polskie matki zamiast w pralce, będą musiały prać na tarze. Inni wierzą głęboko w jego cudowną moc, która spowoduje wzrost liczby urodzeń, jakiego nie było od czasów Księgi Rodzaju. A jaka jest prawda?

Sznycel kaputt! Niemcy będą jedli, jak Allah przykazał

Sznycel kaputt! Niemcy będą jedli, jak Allah przykazał

– W najbliższych latach wieprzowina coraz bardziej znikać będzie z jadłospisów w przedszkolach i szkołach – zapowiada wiceprzewodnicząca Niemieckiego Towarzystwa Żywienia Ulrike Arens-Azevedo. Wiele stołówek już zrezygnowało z mięsa wieprzowego, ponieważ nie jest ono najzdrowsze. Jak pisze Deutsche Welle, wiele dzieci nie je także wieprzowiny ze względów religijnych.

Ślusarczyk: Nadrenistan

Ślusarczyk: Nadrenistan

Klasyczna poetyka zna pojęcie „pars pro toto”, co znaczy dosłownie „część zamiast całości”. Sięga się po ten chwyt językowy po to, by za pomocą pojedynczego przykładu pokazać szerszy kontekst. Dla mnie miniaturą współczesnej Europy jest Nadrenia - pisze Piotr Ślusarczyk na portalu www.euroislam.pl

(fot. shutterstock)

Zagrożenia

Byłam żoną muzułmanina. Przeżyłam piekło, bo chciał uzyskać wizę

„Kiedy zobaczyła mnie pracownica ośrodka dla maltretowanych kobiet w pewnej miejscowości w Wielkiej Brytanii – ubraną w długą czarną spódnicę, czarną bluzkę z długim rękawem bez dekoltu, z dwójką małych dzieci i reklamówką, nie musiałam mówić kim jest mój mąż, od którego uciekłam. Takich przypadków widziała już setki.” – mówi moja znajoma, która przez kilka lat mieszkała w Anglii. Miała być praca, której w Polsce brak. Praca oczywiście się znalazła, a w pakiecie przystojny Kurd, który wkrótce stał się jej mężem.

Kolejny film Państwa Islamskiego: 4-latek dokonuje egzekucji. WSTRZĄSAJĄCE!

Zagrożenia

Kolejny film Państwa Islamskiego: 4-latek dokonuje egzekucji. WSTRZĄSAJĄCE!

Terroryści z tzw. Państwa Islamskiego opublikowali kolejny film propagandowy. Tym razem widać, jak 4-latek wysadza w powietrze samochód z zakładnikami w środku. To już drugie wideo, na którym występuje mały Brytyjczyk, którego media nazwały "Jihadi Juniorem". Chłopiec jest synem brytyjskiej konwertytki z Londynu Grace "Chadijah" Dare, która w 2012 roku zabrała go do Syrii. Tym razem na filmie widać, jak 4-latek w towarzystwie dorosłego dżihadysty wciska guzik detonatora.

Ks. Paweł Zaręba dla Fronda.pl: Czy jest nadzieja dla Europy?

Kościół

Ks. Paweł Zaręba dla Fronda.pl: Czy jest nadzieja dla Europy?

Karolina Zaremba, portal Fronda.pl: Papież Franciszek powiedział, że kilka godzin po jego wystąpieniu w Parlamencie Europejskim w Strasburgu w 2014 roku zadzwoniła do niego kanclerz Niemiec Angela Merkel. "Była trochę wściekła, bo porównałem Europę do bezpłodnej kobiety, niezdolnej do urodzenia dzieci. Zapytała mnie, czy naprawdę myślę, że Europa nie może mieć już dzieci. Powiedziałem jej, że owszem, Europa może mieć jeszcze dzieci i to dużo, bo ma solidne i głębokie korzenie, bo ma wyjątkową historię" - wspomniał Papież. Europę porównał do biblijnej Sary, która urodziła dziecko w wieku 90 lat. Czy istnieje zagrożenie, że islam zdominuje Europę? Czy może jest nadzieja, że w Europie odrodzi się chrześcijaństwo? Jak przedstawia się przyszłość naszego kontynentu w kontekście kryzysu migracyjnego?