Tag

Tag: dzieci

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem dzieci.

Zdj. Joanna Adamik, Archidiecezja Krakowska, Flickr

Cywilizacja śmierci

MOCNA homilia abp. Marka Jędraszewskiego: Prawo do aborcji to prawo do zabijania! Kościół nie może na ten temat milczeć!!!

- Kościół nie może milczeć, kiedy państwa chlubiące się swoją demokracją mówią, że aborcja jest prawem przynależnym człowiekowi i że takie są wartości europejskie. To są antywartości - powiedział abp Marek Jędraszewski w Bazylice Mariackiej podczas Uroczystości Zwiastowania Pańskiego, która jest zarazem Dniem Świętości Życia.

Zdj. screen Facebook/Lech Wałęsa

Polska

Wałęsa szczerze o LGBT: Nie będą mi wnuków bałamucić!!!

Partner Roberta Biedronia, Krzysztof Śmiszek marzy o zamykaniu ludzi do więzień za szeroko pojętą "homofobię". Czy zamknąłby również byłego prezydenta, Lecha Wałęsę, który nie życzy sobie, aby homoseksualiści "chodzili za paluszki po mieście" i "bałamucili jego wnuki"?

screenshot Youtube

O. Leon Knabit OSB: Tylko w takim małżeństwie powinny rodzić się dzieci

Tyle się mówi i pisze o konieczności naprawy i poprawy aktualnej rzeczywistości. Poszukajmy recepty u Jezusa. A On powiada: Jeśli się nie odmienicie i nie staniecie jak dzieci, nie wejdziecie do królestwa niebieskiego (Mt 18,3). I tu właśnie zaczyna się problem. O dziecku można pisać tomy, a ja chciałbym podzielić się z wami paroma moimi przemyśleniami opartymi na teorii, ale także na doświadczeniu nabytym podczas kontaktów z ludźmi przez 65 lat kapłaństwa.

Matki rodzą, ojcowie pracują. Norma! Ale nie w UE - co za oszołomstwo!!!

Polska

Matki rodzą, ojcowie pracują. Norma! Ale nie w UE - co za oszołomstwo!!!

Unia Europejska wkrótce przeforsuje przymusową egalitaryzację mężczyzn i kobiet. Zamierza zabrać matkom urlop macierzyński i oddać go ojcom. W ten sposób to ojcowie zamiast zajmować się pracą mieliby przewijać pieluchy, karmić niemowlęta i wyprowadzać je na spacery. Tak, tak, to nie żart. A później się dziwimy, że rodzi się coraz mniej dzieci...

Fot. Xhienne via Wikipedia, CC BY-SA 3.0

Wiara

Maryja Niepokalana czuwa nad dziećmi nienarodzonymi!

Zostałam wezwana do poradni zdrowia psychicznego, by zastąpić koleżankę psychologa. Zgłosiła się tam młoda kobieta z prośbą o zaświadczenie, które było wymagane do wykonania aborcji. Próbowałam zwrócić jej uwagę na negatywne skutki tego czynu dla zdrowia, dla psychiki, ale ona podtrzymywała swoją decyzję. Wówczas sięgnęłam do kieszeni, w której miałam Cudowny Medalik, i ofiarowałam go tej pani. Zaproponowałam jej też pomoc materialną. Potem zostawiłam ją na kilka minut, bo musiałam zatelefonować w ważnej sprawie.

Zdj. screen Youtube/Telewizja Republika

Zobacz

'Kwestia priorytetowa dla oświaty'. Bodnar odpowiada Pawlakowi

Rzecznik Praw Obywatelskich, Adam Bodnar twierdzi, że karta LGBT pozwoli na „wyeliminowanie z polskich szkół dyskryminacji i przemocy motywowanej uprzedzeniami”. Jest to odpowiedź na wezwanie Rzecznika Praw Dziecka, Mikołaja Pawlaka do podjęcia czynności w związku z ryzykiem naruszenia konstytucyjnego prawa rodziców do wychowania dzieci zgodnie z własnymi przekonaniami.