Rodzice, chrońcie dzieci przed piekłem. Bo pójdziecie tam z nimi...
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem bóg.
6. Chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj - o czym mówi nam to wezwanie? Czy Bóg jest realistą? W jaki sposób Bóg się o nas troszczy? Chcesz świadomie odmawiać Modlitwę Pańską? Chcesz wiedzieć, co oznaczają kolejne jej fragmenty? Ks. dr Marek Dziewiecki, psycholog, rekolekcjonista wyjaśnia na czym polega fenomen modlitwy "Ojcze nasz" i "słowo po słowie" tłumaczy jej znaczenie.
Zapis spotkania o. Wiesława ze wspólnotą Epifania w parafii Chrystusa Króla w Poznaniu, które odbyło się 31.01.18 r.
3. Przyjdź królestwo Twoje - o co prosimy w tych słowach? Dlaczego to wezwanie jest tak ważne? Czy chodzi o czynienie cudów?
Kościół ma nową błogosławioną. W Strasburgu do chwały ołtarzy wyniesiona została francuska mistyczka s. Alfonsa Maria Eppinger. Urodziła się w 1814 r. w Alzacji. Pochodziła z prostej chłopskiej i głęboko wierzącej rodziny.
Odczuwasz lęk, depresję, rozpacz aż do samobójstwa! Jeśli cię coś dręczy,męczy, jesteś niespokojny lub wyczuwasz czyjąś obecność.Odmów tę modlitwę i zacznij nowe życie dzięki Łasce !!!
Konsekrowana w czasie Mszy Świętej Hostia jest prawdziwym Ciałem Jezusa Chrystusa, a konsekrowane wino - Jego Krwią. Na przestrzeni wieków Bóg wielokrotnie dawał znaki potwierdzającą tę najważniejszą spośród prawd wiary katolickiej. Małgorzata Sołtyk, dr teologii, redaktor dwumiesięcznika ewangelizacyjnego "Miłujcie Się!" przedstawia wyniki najnowszych badań nad tzw. cudami eucharystycznymi.
Czy głuchy może usłyszeć słowo Jezusa? Czy chromy przyjdzie do Boga? A co może nas zniechęcić w wierze (dobra rada św. Jakuba)? I o mocy Boga!
– Wyrastamy z chrześcijańskiej wiary. Ona uczy nas kochać Boga i drugiego człowieka jak siebie samego. Ona uczy nas kochać Ojczyznę. – mówił metropolita krakowski Marek Jędraszewski w Sanktuarium Pasyjno – Maryjnym w Kalwarii Zebrzydowskiej podczas Eucharystii w intencji Ojczyzny, sprawowanej w ramach Centralnych Obchodów 100-lecia odzyskania przez Polskę niepodległości.
O pomieszaniu pojęć, dziwnej sytuacji kulturowej we współczesnej Europie i ciągłej aktualności słynnego zakładu Pascala mówił w Krakowie podczas wykładu dla leśników z okazji Święta Lasu abp Marek Jędraszewski.
"Gdyby Syn Boży nie był prawdziwie Bogiem, to również nie byłby prawdziwie Synem Bożym. Gdyby był tylko stworzeniem, choćby i najdoskonalszym, to nie byłby ani Synem Bożym, ani Bogiem".
Pan Jezus nieustannie obecny w Eucharystii zaprasza każdego z nas, abyśmy przychodzili do Niego ze wszystkimi problemami:
Słyszymy często takie zdanie: „Chrześcijanin żyje tajemnicą paschalną”. Co to znaczy? Trzeba sięgnąć aż do wyjścia Izraelitów z Egiptu, kiedy to wysłannik Boży (po hebrajsku pesach, stąd „pascha”) przeszedł przez ziemię egipską i dotknął śmiercią wszystkich pierworodnych Egipcjan. Ocaleli tylko Izraelici, mieli bowiem progi domów pomazane krwią baranka.
Co to jest niebo? Czyli ksiądz tłumaczy modlitwę ,,Ojcze nasz''