Tag

Tag: bóg

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem bóg.

Jeżeli ktoś zniszczy świątynię Boga, tego zniszczy Bóg

Kościół

Jeżeli ktoś zniszczy świątynię Boga, tego zniszczy Bóg

(Ez 47,1-2.8-9.12)Podczas widzenia otrzymanego od Pana zaprowadził mnie anioł z powrotem przed wejście do świątyni, a oto wypływała woda spod progu świątyni w kierunku wschodnim, ponieważ przednia strona świątyni była skierowana ku wschodowi; a woda płynęła spod prawej strony świątyni na południe od ołtarza. I wyprowadził mnie przez bramę północną na zewnątrz i poza murami powiódł mnie od bramy zewnętrznej, skierowanej ku wschodowi. A oto woda wypływała spod prawej ściany świątyni, na południe od ołtarza. Anioł rzekł do mnie: „Woda ta płynie na obszar wschodni, wzdłuż stepów, i rozlewa się w wodach słonych, i wtedy wody jego stają się zdrowe. Wszystkie też istoty żyjące, od których tam się roi, dokądkolwiek potok wpłynie, pozostaną przy życiu: będą tam też niezliczone ryby, bo dokądkolwiek dotrą te wody, wszystko będzie uzdrowione. A nad brzegami potoku mają rosnąć po obu stronach różnego rodzaju drzewa owocowe, których liście nie więdną, których owoce się nie wyczerpują; każdego miesi

(fot. pixabay)

Świadectwo

Wciągnął ją New Age. Zaczęły się dziać z nią dziwne rzeczy

Teraz jest znaną dziennikarką najbardziej popularnego w Polsce tygodnika, jednak jej droga do tego punktu, była bardzo zawiła. To była droga poprzez New Age, okultyzm i "pozytywne myślenie", aż do kompletnego odrzucenia Boga. Agata Ślusarczyk, dziennikarka "Gościa Niedzielnego" podzieliła się tym, jak Bóg wydobył ją z newage'owskiej pustki.

Fot. via Pixabay, CC 0

Zobacz

Jak doprowadzić męża do Boga?

Czy możliwe jest szczęście w małżeństwie, w którym nie ma jedności ducha? Jak świadczyć o Bogu, jeśli jedna ze stron nie podziela wiary współmałżonka? Co robić, aby doprowadzić do wiary niewierzącego męża? - na te pytania odpowiada ks. Sławomir Kostrzewa w konferencji wygłoszonej 30 października 2018 roku dla Wspólnoty Żon we Wschowie.

Zapraszamy na Zaduszki za Żołnierzy Wyklętych

Zapraszamy na Zaduszki za Żołnierzy Wyklętych

ZAPRASZAMY SERDECZNIE NA "VI KRAKOWSKIE ZADUSZKI ZA ŻOŁNIERZY WYKLĘTYCH NIEZŁOMNYCH" !Już po raz szósty pragniemy Państwa zaprosić do Krakowa na uroczystości poświęcone Żołnierzom Wyklętym. W tym roku odbędą się one 16 listopada, w sobotę.PROGRAM OBEJMUJE :uroczyste upamiętnienie - 14.00- PRZEMARSZ WYKLĘTYCH, Rynek Główny(z udziałem orkiestry Wojska Polskiego, kombatantów, pocztów sztandarowych, grup rekonstrukcyjnych wprowadzimy paradnie portrety naszych Bohaterów do Bazyliki Mariackiej) wspólną modlitwę- 14.30- WYPOMINKI I MSZA ŚW. KONCELEBROWANA, Bazylika Mariacka ( z udziałem chóru Hasło pod dyrekcją Teresy Majki - Pacanek)świętowanie i integrację środowisk patriotycznych - 17.00- GALA ZADUSZEK, Aula Jana Pawła II, Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach - koncert " RZECZPOSPOLITA NIEBIESKA" Jacka Kowalskiego (śpiew, citola, gitara) i Henryka Kasperczaka(lutnia, teorba, gitara) - pokaz filmu "LAWINA"z udziałem reżysera Pana Jędrzeja Lipskiego - oraz poczęstunek.Po zakończeni