Skandal! Rosyjski portal szkaluje posłankę PiS Dominikę Chorosińską - zdjęcie
28.10.19, 12:15Screenshot Youtube - Telewizja Republika

Skandal! Rosyjski portal szkaluje posłankę PiS Dominikę Chorosińską

38

Moskwa nie ustaje w swoich staraniach zniszczenia narodu polskiego. Wszelkie przejawy polskiego patriotyzmu i katolicyzmu w Polsce są przez Rosjan zwalczane (nie zależnie czy są dziełem PiS, czy narodowców). Równocześnie Rosjanie wspierają wszelkie lewicowe patologie. Celem Moskwy jest maksymalne zdemoralizowanie i osłabienie narodu polskiego.

Na rosyjskim portalu dla Polaków Sputnik ukazał się artykuł „Dominika mu wybaczyła – i zrobiła sobie z nim piąte dziecko” autorstwa Agnieszki Wołk-Łaniewskiej.

Kpiąc z posłanki, rosyjski portal stwierdził, że „tragicznie przedwczesne odejście profesor Krystyny Pawłowicz z polityki pozostawiło wielu z nas w głębokiej żałobie. Jednak Bóg Miłosierny zesłał nam pocieszenie. Do nowego Sejmu z list Prawa i Sprawiedliwości weszła Dominika Chorosińska”.

Dominika Chorosińska jest przez rosyjski portal nazywana „serialową aktoreczką z piątką dzieci”, która „zaistniała jako gwiazda »M jak miłość«, a także częsta bohaterka portali plotkarskich”. Rosyjski portal podkreśla, że posłanka ma „ma 41 lat, pięcioro dzieci, w czworo z mężem”, i ku zgrozie Moskwy planuje mieć kolejne.

Rosyjski portal wypomina posłane, że „porzuciła męża, z którym miała troje dzieci i zrobiła sobie czwarte z kochankiem”, i, że dziś negatywnie ocenia swoją niewierność.

Rosyjski portal kpi z posłanki, stwierdzając, że „lepsze jest oczywiście sypianie z mężem, o czym nowa posłanka wie dzięki przedwojennej zakonnicy”, siostry Faustyny Kowalskiej, której „Dzienniczek” uratował małżeństwo posłanki. Kpiąc z katolików, rosyjski portal stwierdza, że „godny odnotowania jest także sposób, w jaki duch Faustyny uświadomił Dominice, że powinna powrócić na łono rodziny”.

Kpiąc z katolików, rosyjski portal stwierdził, że nową posłankę „zaczęła rozsadzać tęsknota za sakramentami''. To dziwaczne, fizjologiczne uzależnienie od przaśnego pieczywa z ręki faceta w sukience skłoniło ją do powrotu do męża, który następnie nie pozostał jej dłużny i przeleciał nieznajomą w dyskotece, do czego skwapliwie się przyznał”.

Z sarkazmem rosyjskiego portalu dla Polaków spotkało się nie tylko to, że małżonkowie się pogodzili, ale także to, że jest dla nich ważna wiara, oraz ich przeświadczenie o realnym wsparciu Boga dla ich rodziny.

Nienawiść Moskwy do Dominiki Chorosińskiej nie dziwi. Rosja od lat wspiera ruchu proaborcyjne w Polsce. Celem Moskwy jest zdemoralizowanie Polaków, tak by byli słabym narodem. Nowa posłanka PiS wkurzyła Moskwę tym, że „stała się twarzą Narodowego Marszu Życia, czyli wielkiej demonstracji antyaborcyjnej. [...]. Zbierała także podpisy za całkowitym zakazem aborcji”. Rosjan wściekało też to, że Dominika Chorosińska przeciwstawiała się demoralizacji seksualnej dzieci w szkołach i porno propagandzie w teatrach.

Jak można się dowiedzieć z Wikipedii Dominika Małgorzata Chorosińska z domu Figurska urodziła się 28 grudnia 1978 w Elblągu. „W 2001 ukończyła Wydział Aktorski Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Krakowie. W tym samym roku dołączyła do zespołu aktorskiego w Teatrze Polskim we Wrocławiu. Grała w takich przedstawieniach jak ''Biesy i Król Lear'' w reż Krzysztofa Jasińskiego, ''Lalka'' w reż. Wiktora Rubina, ''Wszyscy kochamy Barbie'' w reż. Cezarego Morawskiego czy ''Utwór o Matce i Ojczyźnie'' w reż. Jana Klaty. W filmie debiutowała w 1999, występowała też w licznych produkcjach telewizyjnych. Wraz z mężem Michałem Chorosińskim i córką Anastazją grała w serialu ''M jak miłość''. W 2016 wystąpiła w filmie ''Smoleńsk w roli wdowy smoleńskiej''. W 2007 wzięła udział w pierwszej edycji programu rozrywkowego ''Jak oni śpiewają''.

W 2016 została prezenterką telewizyjną jako prowadząca (wraz z Mateuszem Maranowskim) program ''Polska na dzień dobry. Weekend'' w Telewizji Republika. W TVP na kanale TVP ABC zaczęła prowadzić program ''Moda na rodzinę''. W 2017 została również jedną z prowadzących publicystyczno-satyryczny program ''W tyle wizji'' i ''W tyle wizji extra'' na antenie TVP Info.

W wyborach samorządowych w 2018 wystartowała z listy Prawa i Sprawiedliwości do Sejmiku Województwa Mazowieckiego, uzyskując mandat radnej VI kadencji. W wyborach do Parlamentu Europejskiego w 2019 kandydowała bezskutecznie z ramienia PiS w okręgu warszawskim. W wyborach parlamentarnych w tym samym roku uzyskała mandat posłanki na Sejm IX kadencji z ostatniego miejsca na liście Prawa i Sprawiedliwości w okręgu podwarszawskim (otrzymała 9596 głosów).

Jest matką pięciorga dzieci – Anastazji, Matyldy, Józefa, Piotra i Jana Pawła. Została ambasadorem (wraz z mężem Michałem Chorosińskim) zorganizowanych w Krakowie Światowych Dni Młodzieży 2016. Zamieszkała w Konstancinie-Jeziornie.

Filmografia

1999: „Egzekutor ”jako dziewczyna w klubie

1999: „”Skok jako Gośka Rochocka

1999: „”Na dobre i na złe jako Kaja Kozień

2000: „”6 dni strusia jako Dagmara, sekretarka Dewilskiego

2000: „”Nie ma zmiłuj jako Agata, recepcjonistka w aquaparku

2001: „”Zostać miss jako Zosia Padewska

2002–2003: „”Gorący Temat jako Anna, córka Musiała

2002–2009: „”M jak miłość jako Ewa Nowicka

2004: „”W dół kolorowym wzgórzem jako Dorota, żona Tadka

2004–2005: „”Pierwsza miłość jako Sylwia Majchrzak

2005: „Biuro kryminalne” jako Irena Sukowa

2005: „Szanse finanse” jako Iza

2010: „Ratownicy” jako Joanna Krawczyk

2011: „Na Wspólnej” jako Nina Lassota

2011: „Aida” jako Teresa, szkolna koleżanka

2012: „Lekarze” jako lekarka Edyta

2013–2016: „Barwy szczęścia” jako Karolina Florczak

2013: „Prawo Agaty” jako mama Błażeja

2015: „Singielka” jako Olga Wieczorek

2016: „Ojciec Mateusz” jako Joanna Gabryś

2016: „Smoleńsk”, jako wdowa smoleńska

2017: „Dwie korony” jako Marianna Kolbe, matka Rajmunda (Maksymiliana)

2017: „Labirynt świadomości” jako kobieta z dzieckiem”

Jan Bodakowski

Komentarze (38):

joanna2019.11.6 9:28
Już na odległość widać, że to sowiecka stylistyka, a te chamskie insynuacje pisane są knajackim językiem, według określonej instrukcji. Sowieci nie mogą się pogodzić z wynikiem wyborów i trzeba się niestety liczyć z tym, że podobnych rewelacji będzie więcej. A tajemnica jest taka, że od wieków Rosja, a zwłaszcza jej sowiecka wersja MA WOBEC POLSKI KOMPLEKS.
aaa_kotki_dwa2019.10.29 16:59
Trzeba było nie wybierać na posłankę gościnnej w kroku arcykatolickiej hipokrytki.
qwerty2019.10.29 9:19
Od kiedy to jedna posłanka równa się naród.
Trzaska2019.10.29 8:25
Mnie prześladowali, i was będą prześladować . To tylko dowód na to że Pani Dominika kroczy właściwą drogą. Pani Dominiko niech Bóg Błogosławi Pani i rodzinie.
aaa_kotki_dwa2019.10.29 17:00
I wszyskim ojcom jej dzieciaczków:)
zbycho2019.10.28 23:44
Piękna kobieta i mądra .Ależ to drażni tych trolli.
wiekowy apostata...2019.10.29 20:46
Ciociolina także była niekonwencjonalną posłanką do włoskiego parlamentu...
92019.10.28 21:44
Putin sie jej boi bo go jeszcze zechce poderwac,taka kochliwa.
Beno2019.10.28 19:12
Bardziej Polsce szkodzi Izrael niż Rosja, ale w imię poprawności politycznej Izrael jest taki uczciwy, taki nam życzliwy, taki dobroduszny....
Polak2019.10.28 18:09
Polacy sr*ją na wszelkie opinie amoralnej i antykatolickiej kacapsko-turańskiej dzikiej hołoty ze wschodu !
Otto2019.10.28 17:39
Antyrosyjski pis za to: kupuje ruski wyngiel, wrak tu 154 ciągle w Rosji, na złość Putinowi nie uchwala ustaw anty lgbt, oczywiści popiera aborcję Polaków vide brak ustawy zakazujacej mordowania nienarodzonych Polaków, pis nie zakazał pornorafii i demoralizacji w życiu publicznym. pis szkodzi polsce i polakom premierem z jego nadania był bankier (pupilek międzynarodowego banksterstwa i doradca tuska kumpla putina niejaki morawiecki:))
Jerz2019.10.28 17:14
Jak czytam opinie, to mam wrażenie, że to są trolle antypolskie. Kilku z nich pyta - czy nie pisali prawdy ? Może i tak, ale najważniejsza jest intencja (ośmieszenie) i z jakim zabarwieniem jest informacja (oczywiście negatywnym). To jedno, po drugie, jak ktoś ośmiesza moich rodaków, to mnie to boli, a nie cieszy !
Albert2019.10.28 19:14
Jeśli ktoś zasługuje na ośmieszanie, to się go ośmiesza. Proste. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć.
Ewa2019.10.29 11:43
No to się dziwię, że jeszcze nikt nie ośmieszył ciebie, żałosnego idiotę.
Wyklęty, powstań ludu ziemi!2019.10.28 16:10
Szanowna Pani Posłanko ! Szkalowanie przez Kreml jest komplementem, w mojej skromnej, Polaka opinii. Kiedyś w czasie niemieckiej okupacji było rozpowszechnione powiedzenie, że: "Tylko świnie siedzą w kinie" Można to zaadoptować na dzień dzisiejszy. Odpowiedz sobie na pytanie, kto słucha, czyta, ogląda kremlowski szajs? Wyborca 𝐊𝐎𝐍𝐅𝐈𝐄𝐃𝐈𝐄𝐑𝐀𝐂𝐉𝐈.
henry2019.10.28 17:41
ty glupi.... ty zudzie...
JanP2019.10.28 15:45
Matka Polka?
wojtek2019.10.28 14:28
po co to komentowac onucow ...co takie kacapy wiedza ...gowno i gowno jest w ich portalach i gazetach
OświadczamŻeToNieprawdaŻeDałamDupyDarmo2019.10.28 14:00
Królewna Śnieżka po dziesięciu skrobankach gra dewotkę. Następne dziecko będzie miała z Tymciem Szydło, któremu mamusia próbuje załatwić posadę papieża. Dziecku dadzą na imię Faustyna Maria, albo Tadeusz Karol. Kato-ciemnota na klęczkach klaszcze i rozdziawia jednozębne paszcze.
Lubi\304\231 PiS 2019.10.28 13:52
Prawda a boli, jeszcze o Martusi niech napiszą.
Urszula2019.10.28 13:43
Chorosińska to dewotka.
Ewa2019.10.29 11:41
A ty idiotka
Mateusz ale nie bankier2019.10.28 13:42
Katolickie wzory wierności małżeńskiej wg Frondy Marta Kaczyńska-Smuniewska-Dubieniecka-Zielińska (i jej córki, każda z innego ojca) Dominika Figurska - Chorosińska (zdradziła męża, ją zdradził mąż, wszystko zostało w rodzinie) Rafał Piasecki, radny PIS, który jak sam powiedział "na chwałę bożą bił żonę, by wyrosła na dobrą chrześcijankę i codziennie mu dawała, ale uprzedzał by nie krzyczała" Mariusz Antoni Kamiński, poseł, zostawił swoją ślubną i dwoje dzieci i zaczął wyjadać miodek z garnuszka Ilony Klejnowskiej, słynnego aniołka Kaczyńskiego, oczywiście po chrześcijańsku bez gumki robiąc kolejne dziecko. Stanisław Pięta, poseł, ma żonę a na boku nieoficjalnie kochanka kupuje mu żel do masażu intymnego Durex Ylang Ylang, a pan Pięta przyznaje, że myśli i tęskni do masażystki Izy... Łukasz Zbonikowski, poseł, jego żona odkryła w jego majtkach "ślady DNA innej kobiety", którą była partyjna koleżanka, z którą umawiał się na "masowanie stópek" i leżenie na udach.
Albert2019.10.28 13:42
"Rosyjski portal szkaluje posłankę PiS Dominikę Chorosińską" W takim razie wymień Bodakowski, co konkretnie nie jest prawdą w tym, co opublikował Sputnik.
Andrzej Malik2019.10.28 13:35
Imponująca filmografia, aż dziwne że nawet się o Oskara, Niedźwiedzia, czy inna Palmę nie otarła.
Jan Bodakowski2019.10.28 13:40
Jachira takiej nie ma
fdf2019.10.28 13:00
Kpi z faryzeuszy.
januszowiec2019.10.28 12:58
Napisali nieprawdę?
Durczykiewicz2019.10.28 14:30
Tak, napisali nieprawdę...
Dominos2019.10.28 16:00
XDDD
Sonia2019.10.28 16:47
A my mamy w nosie ich prawdę. Mamy wolny kraj i wara od Dominiki. Wspaniała dziewczyna !!! Nie sztuka byc celebrytką bezdzietną albo z jednym dzieckiem. Sztuką jest zbłądzić a jeszcze większą sztuką ten błąd naprawić. Dominiko trzymaj się - jesteśmy z Tobą i zaden hipokryta tego nie zmieni,
antek.b2019.10.28 12:56
Moskwa ani nikt inny nie musi szkodzić polsce,wystarczy nasz wróg wewnętrzny który skutecznie destabilizuje nasz kraj,dopóki mamy go w polsce ,czy raczej on ma polskę,nie będzie u nas spokoju,to oczywiste dla każdego kto uważnie obserwuje naszą rzeczywistość i potrafi wyciągać z tego wnioski
HI2019.10.28 12:43
Sputnik = Rosja Rosja = Mikke + Braun + Winnicki + Bosak + Wielomski + Michalkiewicz + drugije towariszczi
HI2019.10.28 12:40
Ludzie spostrzegawczy już dawno spostrzegli, że Sputnik atakuje PiS a popiera Konfederację Mikkego i Brauna
LLL2019.10.28 12:33
SPUTNIK nie krytykuje tylko jednej partii. to jest Konfederacji. ponieważ Kon-Federacja Rosyjska sama siebie nie kytykuje.
Jan Bodakowski2019.10.28 12:49
sputnik od lat atakuje narodowców
2019.10.28 12:32
Uciekaj Bodak to dziury, bo cię dopadnie kot bury.
anonim2019.10.28 14:56
Kto dostarcza tych wiadomości jest tylko jedna partia PO. Partia tuska która gloryfikuje Niemcy . Nie od dziś wiadomo że Rosja i Niemcy to przyjaciele przykład z historii. I dlatego Rosjanie mówią że tusk to ich człowiek. Stąd taka nienawiść do osób o normalnych reakcjach na rodzinę. Poza tym tusk obiecał że będzie mało Polaków - 17 milionów dlatego dostał od merkel posadę w parlamencie europejskim. Mam nadzieję że ta krótka charakterystyka da do myślenia tym którzy wierzą w Rosję i PO.