,,Przeżyłem piekło na ziemi''. Brał narkotyki przez 17 lat. Oto, jak ocalił go Bóg!
Przeżyłem piekło na ziemi, ale Pan Bóg mnie dotknął i właśnie dzięki Niemu zmartwychwstałem. Ale od początku...
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.
Przeżyłem piekło na ziemi, ale Pan Bóg mnie dotknął i właśnie dzięki Niemu zmartwychwstałem. Ale od początku...
Ks. Arkadiusz Szczepanik: Ten rodzaj złego ducha wyrzucić można tylko modlitwą i postem
Słowa, które zaraz przeczytasz są prawdziwe. Ponieważ wypływają z serca Boga, mogą zmienić twoje życie - jeśli tylko na to pozwolisz. Bóg ciebie kocha - On jest tym Ojcem, którego szukasz przez całe życie. Oto list miłosny od Niego dla Ciebie..
Piszę z potrzeby serca jako wotum wdzręczności Miłosierdziu Bożemu za cudowne wyleczenie mnie z nałogu pijaństwa, wprowadzenie na drogę wiary i przemianę duszy.
Piszę z potrzeby serca jako wotum wdzręczności Miłosierdziu Bożemu za cudowne wyleczenie mnie z nałogu pijaństwa, wprowadzenie na drogę wiary i przemianę duszy.
Kamil Stoch: Dziękuję za wszystko Panu Bogu! Jemu wszystko zawdzięczam
„Nie żyjemy tak jak nakazał nam Chrystus” - powiedział abp Jose Gomez, metropolita Los Angeles. Hierarcha podkreślił, że obecny kryzys w Kościele jest nie tylko efektem braku przejrzystości oraz odpowiedzialności, ale w szczególności utraty wierności.
Aleksander urodził się w 250 r. Był biskupem Aleksandrii. Nazwę Aleksandria nosi kilkadziesiąt miast, które założył Aleksander Wielki (356-323 przed Chrystusem). W tym wypadku mowa o Aleksandrii egipskiej. W dziejach pierwszych wieków chrześcijaństwa miasto to odegrało wybitną rolę. Wystarczy wspomnieć, że po Rzymie w Martyrologium Kościoła jest najczęściej wspominane obok Konstantynopola. Samych biskupów tego miasta, wyniesionych do chwały ołtarzy, jest jedenastu. Wśród nich są św. Atanazy, doktor Kościoła (+ 373), św. Cyryl, doktor Kościoła (+ 444) i św. Jan Jałmużnik (+ ok. 616).
- Misje są ważne w Kościele. Najprostszym przykładem dla nas jest to, że do Polski też kiedyś przyszli misjonarze. Polska też była pogańska, przyszli misjonarze i powiedzieli o Jezusie Chrystusie, o Bogu, który nas kocha. Patrzymy na kościół w Polsce i nam się wydaje, że zawsze taki był. Ktoś może nawet powiedzieć, że chyba sam Pan Jezus się urodził w tej Polsce - żartował ks. Tomasz Denicki
- Jestem przekonany, że walka o modlitwę jest najważniejszą walką w życiu chrześcijanina - mówił kard. Stanisław Dziwisz podczas Liturgii wręczenia księgi Liturgii Godzin we Wspólnocie Neokatechumenalnej u Księży Misjonarzy na Miasteczku w Krakowie.
Co robi misjonarz? Jak wygląda jego praca? Po co są misje? Dlaczego mieszkańcy wiosek położonych wysoko w Andach,z dala od cywilizacji, kultywują wiarę? Jaki sens mają misje?