Tag

Tag: warszawa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem warszawa.

Zdj. Pixabay, domena publiczna, CC0

Pilne

'Tęczowy Piątek': Kuratorium weryfikuje rodzicielskie zgłoszenia

Dziś w ponad dwustu szkołach w całym kraju odbył się tzw. "Tęczowy Piątek", czyli akcja promująca homoideologię. Rodzice uczniów ośmiu szkół ponadgimnazjalnych oraz jednej podstawówki (!) na terenie Województwa Mazowieckiego interweniowali w warszawskim Kuratorium Oświaty w związku z tym wydarzeniem.

youtube.com/salvetv

Polska

Patryk Jaki: mój wynik jest lepszy niż prezydenta Dudy

"W polityce tak jest, że demokracja raz przynosi zwycięstwa, a raz porażki. Mam też powody do satysfakcji. Dzisiaj już to wiemy, że to najlepszy wynik, jaki kandydat PiS uzyskał od 2006 roku" - mówił Patryk Jaki komentując wynik wyborów samorządowych w Warszawie.Kandydat Zjednoczonej Prawicy mimo porażki z Rafałem Trzaskowskim nie ukrywa zadowolenia z ilości głosów, które otrzymał. Oficjalne wyniki wskazały, że na Jakiego zagłosowało 254 324 wyborców."To jest wynik o 40 tysięcy lepszy od pana prezydenta Andrzeja Dudy, a do jego wyniku wliczono jeszcze głosy Polonii, która w wyborach samorządowych nie głosuje" - podkreślił Patryk Jaki.Prowadzący program Bogdan Rymanowski dopytywał kandydata na prezydenta Warszawy o błędy popełnione w kampani. Polityk Zjednoczonej Prawicy przynał, że jednym z błędów było skierowanie uwagi na tematy lokalne."Koncentrowałbym się na polityce ogólnopolskiej, bo to ona sprawiła, że tak duża frekwencja w miastach dała naszemu ugrupowaniu tak niskie poparcie. M

fot. Platforma Obywatelska RP, lic. CC BY-SA 2.0 via Wikipedia

Polska

Ludzie na bruku, mafia szaleje. Tusk dziękuje...

Dołączając do gratulacji dla Rafała Trzaskowskiego, chciałbym też podziękować Hannie Gronkiewicz-Waltz za 12 lat świetnej prezydentury. BhawoTy - napisał na Twitterze szef Rady Europejskiej, były premier Donald Tusk. Mianem 12 świetnych lat ocenił okres, w którym warszawiaków wyrzucano na bruk, a kamienicy przejmowały mafie. Rzeczywiście, doskonały czas - przynajmniej z perspektywy wrogów Polski.

twitter.com

Polska

Marek Jakubiak: Nie przekonałem warszawiaków

"Biorę to na klatę i tyle, nie przekonałem warszawiaków, nie obrażam się na demokrację" - mówił na antenie radiowej Jedynki Marek Jakubiak, poseł Kukiz'15 i były już kandydat na prezydenta Warszawy.W wyborach na prezydenta Warszawy Marek Jakubiak uzyskał 2,6 proc.

youtube.com

Polska

Piotr Guział odchodzi z polityki! ''Kończę bez żalu''

"Kończę bez żalu, pozostawiając po sobie na Ursynowie trwałe ślady, które ułatwiają życie mieszkańcom. Odchodzę w poczuciu spełnienia. Tylko nielicznym w Polsce jest dane przeżyć tak brawurowy i intensywny czas w polityce i samorządzie" - napisał na swoim facebookowym profilu Piotr Guział. Samorządowiec z Warszawy był kandydatem na wiceprezydenta stolicy.

Zdj. Facebook

Odlot

Trzaskowski o reprywatyzacji: HGW pomagała poszkodowanym!

Zwycięzca wyborów na prezydenta Warszawy, Rafał Trzaskowski jest niezmiernie wdzięczny ustępującej prezydent stolicy, Hannie Gronkiewicz-Waltz. Czy to z upojenia sukcesem, czy z tejże wdzięczności, zaczyna powoli tracić kontakt z rzeczywistością. Albo po prostu zachowuje się, jak przystało na polityka Platformy Obywatelskiej...

zdj. screen Youtube/Platforma Obywatelska

Polska

Wiemy, kto zastąpi Trzaskowskiego w Sejmie

Jeżeli sondaże powyborcze potwierdzą się, prezydentem Warszawy zostanie Rafał Trzaskowski. Polityk nie będzie mógł jednocześnie zasiadać w Sejmie i zarządzać Warszawą, dlatego też będzie musiał złożyć swój mandat poselski.