Tag

Tag: rząd

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem rząd.

Youtube - PiS

Uwaga

Jarosław Kaczyński: Kształt rządu to mój pomysł

„To mój pomysł. Chodzi o to, aby w tym rządzie nie było zbyt wielu polityków. Ale akurat minister Błaszczak być może się w nim znajdzie” – powiedział Jarosław Kaczyński. Prezes Prawa i Sprawiedliwości odpowiedział w ten sposób na pytanie o to, skąd pomysł, że ma to być rząd ekspercko-polityyczny.

Fot. kremlin.ru CC 4.0

Polska

Żaryn: Łukaszenka chce dialogu z przyszłym polskim rządem

"Białoruski dyktator nigdy nie krył swoich nadziei na zmianę rządu w Polsce i nowe otwarcie w stosunkach z Mińskiem i Moskwą. Po 15 października Łukaszenka wyraził zadowolenie z wyników wyborów parlamentarnych w Polsce i pochwalił Polaków za to, że „utarli nosa pisowcom”. W ramach propagandowo-dezinformacyjnych działań reżimu Aleksandra Łukaszenki wysyłane są sygnały o otwartości Mińska na dialog z przyszłym polskim rządem" - napisał dzisiaj pełnomocnik rządu ds. bezpieczeństwa przestrzeni informacyjnej RP Stanisław Żaryn.

Fot. Prawo i Sprawiedliwość via Flickr

Polityka

Jarosław Kaczyński: nowy szef PiS młodszy ode mnie, sprawdzony w ogniu i lodowatej wodzie

"Mamy jednak misję utworzenia rządu. Jest ona bardzo trudna, jednak trzeba walczyć do końca. (...) To nie jest misja straceńcza. Najwyżej może się skończyć tym, że nie uda się uzyskać wotum zaufania, co w demokracji nie jest niczym szczególnym" - powiedział prezes PiS Jarosław Kaczyński. Stwierdził także, że nowy szef partii musi być "młodszy od niego o pokolenie, sprawdzony w ogniu i lodowatej wodzie". "U nas tacy ludzie są" - zapewnił.