Tag

Tag: rząd

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem rząd.

Roman Giertych (fot. TVP Info/You Tube)

Stanisław Pięta dla Fronda.pl: Giertych jest używany do obszczekiwania PiS

Stanisław Pięta: Mówiąc o rozwaleniu rządu PiS, Roman Giertych tym razem może nie kłamać. Z mojej wiedzy wynika, że Jarosław Kaczyński uczynił wszystko, co było w jego mocy, aby ratować rząd i jedność koalicyjną. Proszę zauważyć, że do tej pory to prezes PiS był oskarżany przez ludzi z byłego LPR o zniszczenie koalicji, doprowadzenie do przedwczesnych wyborów i oddanie władzy obozowi liberalnemu. Teraz Giertych, próbując przypodobać się opinii publicznej, odsłania pewien fragment prawdy o swoich rzeczywistych dokonaniach.

"Z daleka od władzy trochę bezpieczniej" (fot. wikipedia)

Jachowicz: Z daleka od władzy trochę bezpieczniej

Otóż, po niedawnym skandalu, kiedy to funkcjonariusze ABW, dokonując zamachu na wolność mediów, wkroczyli w Warszawie do pomieszczeń redakcji tygodnika „Wprost”, z zamiarem zagarnięcia siłą nośników zawierających nagrania ważnych figur państwowych w restauracji „Sowa i przyjaciele”, już tydzień później, ABW skompromitowała się ponownie. Tyle, że w innym mieście oraz w nieco innej, ale również jak się wyrażono, sprawie zagrażającej interesom państwa.

"Wprost" zapowiada: Będą nowe, mocny taśmy (fot. Wprost.pl)

"Wprost" zapowiada: Będą nowe, mocne taśmy

Michał Majewski, dziennikarz "Wprost" zapowiedział na Twitterze, że tygodnik ujawni kolejne nagrania polityków. Dlaczego to zrobił? "Żebyśmy nie mieli ponownej wizyty służb w redakcji" – napisał na portalu społecznościowym.

Krzysztof Rybiński (fot. Rybinski.eu)

Krzysztof Rybiński: Twój pierwszy rządowy elementarz

Przejrzałem dwie pierwsze części rządowego elementarza. Jest ultralemingowy. Ale takie jest prawo rządzących elit, nawet jeżeli reprezentują tylko niecałe 20 procent społeczeństwa, narzucają milczącej większości swoją wizję edukacji ich dzieci. Nie znajdziecie tam obrazka dziecka idącego w niedzielę do kościoła z rodzicami, ale za to dziećmi opiekują się prawie wyłącznie tatusiowie. Nie ma Bożego narodzenia, tylko choinka i prezenty. Ale nie to jest największą wadą tej propozycji, która ma też bardzo dużo zalet. Największą wadą jest to, że nie próbujemy od najmłodszych lat wprowadzić młodych ludzi w nurt myślenia przedsiębiorczego, nie zapraszamy ich do odkrywania swoich talentów i wykorzystywania ich.

Jerzy Jachowicz (fot. Wikipedia/archiwum)

Jachowicz: Na jak długo starczy wymuszone wotum?

Większość znajomych pyta mnie codziennie: - Co będzie dalej, jak myślisz? Czy afera podsłuchowa zostanie zamieciona pod dywan? Czy Tusk po otrzymaniu wotum zaufania od polskiego Sejmu, może już czuć się zwycięzcą? Musisz przyznać, że w Sejmie rozegrał to perfekcyjnie. Całkowicie zaskoczył opozycję zgłoszeniem wniosku o wotum zaufania. To był majstersztyk – twierdzą inni, sami odpowiadając na nurtujące ich pytania. Gdybym miał być przywołany do tablicy, zastrzegłbym się, że mimo pewnej ilości danych, odpowiedź na każde z tych pytań jest trudna. Moim zdaniem, w tej chwili prawie niemożliwa. Głównie z tego powodu, że mamy za mało danych.

Rząd Donalda Tuska staje w awangardzie wojującego barbarzyństwa (fot. Flickr)

Piłka: Rząd Donalda Tuska staje w awangardzie wojującego barbarzyństwa

Jesteśmy świadkami bezprecedensowych bluźnierstw dokonywanych w polskich teatrach. Dyrektorzy tych teatrów i ich aktorzy angażują się w publiczne wyśmiewanie męki Chrystusa. Pod pretekstem wolności "sztuki" obrażane są uczucia religijne. Te spektakle nienawiści wobec naszej religii nie mają nic wspólnego ze sztuką, czy kulturą. Zadaniem kultury jest doskonalenie człowieka, gdy te spektakle nienawiści odwołują się do najniższych instynktów.Działania te są podejmowane przez środowiska, które powinny szerzyć kulturę narodową, a nie ją niszczyć. Są podejmowane przez najbardziej zdemoralizowane i wynarodowione środowiska, często znane z wrogiego stosunku wobec naszej narodowej kultury , z propagowania różnorakich dewiacji i ze zwalczania polskiego patriotyzmu.To nie tylko chamstwo i brak jakiejkolwiek przyzwoitości, to działania o charakterze kryminalnym. Dlatego inicjatorzy tych bluźnierczych inscenizacji powinni być nie tylko pozbawiani stanowisk w polskim życiu kulturalnym i publicznie n

Artur Górski (fot. archiwum prywatne)

Górski: Wysłać rząd na "Diabelską Wyspę"

Zastanawiałem się, gdzie można wysłać obecny rząd PO-PSL, aby nie szkodził Polsce. Znalazłem miejsce, gdzie ministrowie będą mieli ciszę, spokój i pewność, że nikt nie będzie ich tam podsłuchiwał, a zarazem spełni aspiracje europejskie tego rządu. Mam na myśli duńskie wyspy Frederiksø i Christiansø, połączone mostem, położone na Morzu Bałtyckim, tylko ok. 70 mil morskich na północ od Kołobrzegu. Wyspy mają ciekawą historię.

Szok. Nieznane taśmy prokuratura oddała… ABW

Szok. Nieznane taśmy prokuratura oddała… ABW

„Na podstawie ustaleń i śledztwa wiemy, że nagranych zostało kilkadziesiąt osób” – powiedziała prokurator Renata Mazur w imieniu Prokuratury Okręgowej Warszawa-Praga. W rozmowie z portalem niezalezna.pl rzecznik przyznała, że taśmy zostały przekazane Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, którą nadzoruje sam premier Donald Tusk. Co więcej, prokuratura nie wykonała żadnych kopii.

"Czy poseł Godson jest rzecznikiem prasowym Jezusa?" (fot. archiwum prywatne br. Marcina)

Br. Marcin Radomski dla Fronda.pl: Czy poseł Godson jest rzecznikiem prasowym Jezusa?

Portal Fronda.pl: Wczorajsze głosowanie ws. wotum zaufania dla rządu przyniosło wiele zaskoczeń, ale chyba największe padło ze strony posła Johna Godsona z Polski Razem, który nie tylko poparł rząd, ale jeszcze stwierdził, że tak właśnie zrobiłby Pan Jezus. W swoim uzasadnieniu parlamentarzysta przywołał także ewangeliczną scenę, kiedy do Jezusa przyprowadzono cudzołożnicę. "Jezus zadał jej oskarżycielom pytanie "Kto z was jest bez grzechu, niech rzuci pierwszy kamień". Miałem dylemat jak postąpić wiedząc, że ta decyzja może wpłynąć na moją dalszą aktywność polityczną, w tym jej zakończenie. Ale zadając sobie pytanie, co zrobiłby Jezus - nie miałem już wątpliwości" – napisał poseł Godson. Serio, Pan Jezus zagłosowałby za Tuskiem? Można mieć w ogóle taką pewność?