Tag
Tag: protest
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem protest.
Komunikat Ministerstwa Prawdy (nr 298) tylko na Fronda.pl: Tortem w Demokrację!
Podły atak reakcji nie powinien jednak przysłonić sprawy o wiele ważniejszej, a mianowicie działań owych band zmierzających do obalenia demokratycznego porządku, ustalonego przy okrągłym stole. Ci podżegacze wojenni domagają się dokonania podłości jakiej nie znała historia ludzkości - uznania gen. Czesława Kiszczaka winnym za tzw. wypadki w kopalni "Wujek". Lud pracujący miast i WSI wie jednak dobrze, że winnych nie ma, a jedyną ofiarą całej sprawy jest gen. Kiszczak, bohater który musi teraz chorować aby unikać spotkań z rozwścieczoną reakcją.
Protestancki duchowny protestuje przeciw uniwinnieniu Nergala
„Ja nie jestem katolikiem, ale to nie znaczy, że nie jestem zbulwersowany postępowaniem Darskiego i naszych sądów w jego kwestii. Jestem ewangelikiem, gdzie podstawą mojej wiary jest Ewangelia - Słowo Boże. Jestem zbulwersowany takim postępowaniem - bezczeszczeniem świętości, Świętego Słowa Bożego przez obywateli naszego kraju, jak i zaskoczony postępowaniem wymiaru sprawiedliwości, który uniewinnia w tej kwestii obywateli.”
Ogólnoreligijny protest przeciwko homomałżeństwom
„Te propozycje podważają naturę i miejsce rodziny w naszym społeczeństwie. Prosimy o powstrzymanie się przed podjęciem tego destrukcyjnego kroku” – można przeczytać w ich apelu. „ Jesteśmy rozczarowani, że rząd nie podjął debaty z różnymi wspólnotami religijnymi w Wielkiej Brytanii. Błędnie założono, ze sprzeciw wobec redefinicji małżeństwa ogranicza się do niewielkiej liczby chrześcijan” – podkreśliło 53 sygnariuszy apelu.
Prawica Rzeczypospolitej pikietowała w obronie dzieci przed gender
Ręce precz od naszych dzieci. Pod takim hasłem w całej Polsce pod siedzibami Kuratoriów odbywały wczoraj się protesty w obronie moralności polskich dzieci organizowane przez Prawicę Rzeczypospolitej. Wzięło w nich udział kilka tysięcy uczestników.
Protest w imieniu "wielotysięcznej rzeszy parafian" przeciw tęczy na pl. Zbawiciela
Jak poinformowała stołeczna „Wyborcza”, usunięcia tęczy z pl. Zbawiciela domaga się Akcja Katolicka.
Ks. Guillaume de Tanoüarn: Ostatni czyn Dominique'a Vennera
Piętnaście lat temu miałem okazję poznać Dominique'a Venner'a, porozmawiać z nim i tym samym spróbować zrozumieć antychrześcijańską postawę tego historyka, który był jednocześnie tak chłodny i tak namiętny, tak dokładny w swoich analizach i tak liryczny w swych marzeniach, tak że liryzm nie przeszkadzał mu w analizach, a analizy w liryzmie. Dominique Venner miał wielką duszę i serce buntownika. To właśnie przyczyniło się do naszej wzajemnej wielkiej sympatii, chociaż byliśmy od siebie tak różni. Zresztą, zadedykował mi on swoją autobiografię „Le coeur rebelle” (tłum. „Buntownicze serce”). Napisał: „Dla księdza Tanoüarn, który nie ma serca poddańca”. Długo myślałem nad tym sformułowaniem. Wydaje mi się, że to właśnie w tym punkcie istniało nasze obopólne porozumienie – w odrzuceniu wszelkich form poddaństwa. Podporządkować się to ulegać, ulegać to rezygnować z reakcji, rezygnować z reakcji to akceptować brak posługi, nie służyć niczemu, dać się porwać wielkiej Nicości tych wszystkich „a
"RĘCE PRECZ OD NASZYCH DZIECI". Przyjdź na protest przeciwko edukacji seksualnej w przedszkolach i szkołach!
Więcej szczegółów znajdziesz na stronie: https://www.facebook.com/events/126592774206457/
Kordony policji, gaz łzawiący, barykada... Protest w Paryżu przeciw homo małżeństwom. Zobacz film
Francuzi wyszli na ulice, aby zaprotestować przeciwko homo małżeństwom, z których pierwsze ma zostać zawarte już w w środę. Policja do pacyfikacji protestu zmobilizowała 4 tys funkcjonariuszy.
Brutalność francuskiej policji wobec przeciwników homo małżeństw. ZOBACZ KONIECZNIE
Policja francuska bezpardonowo zachowywała się wobec młodych ludzi, którzy w dosyć dramatyczny sposób protestowali przeciw legalizacji małżeństw homoseksualnych. Zatrzymano ok. 50 osób. Spokój powrócił ok 22.30.
"Moralna dezaprobata homoseksualizmu nie jest żadną dyskryminacją ani fobią, ale wyrazem norm etyki życia rodzinnego"
Oświadczenie Prawicy Rzeczypospolitej w sprawie deklaracji rządu uderzających w podstawy polskiej polityki edukacyjnej
Rodzice mają dość: "Ręce precz od naszych dzieci". W całej Polsce będą protestować przeciwko demoralizacji najmłodszych
Pod koniec kwietnia „Rz” podała sensacyjną informację – na współorganizowanej przez MEN konferencji padły postulaty edukacji seksualnej, którą miałyby zostać objęte już czteroletnie dzieci. Doniesienia dziennika wywołały wiele kontrowersji. 31 maja ma się odbyć ogólnopolski protest przeciwko seksualizacji dzieci.
Duchowny podejmuje głodówkę w solidarności z więźniami
Baza Guantanamo miała stanowić rodzaj widocznego sukcesu Ameryki, symbolu twardej ręki, jaką rozwiązuje się światowy problem terroryzmu. Tam „rozpracowuje się” sprawy osób podejrzanych o terroryzm, które trafiają tam z różnych stron świata.
Nie dla homoparady w Mołdawii
Jego Eminencja Metropolita Vladimir, napisał list do burmistrza Kiszyniowa Dorina Chirtoaci, błagając, aby władze nie pozwoliły na organizację manifestacji, zaplanowanej na 19 maja. W piśmie uściślił: "Metropolita Kiszyniowa i całej Mołdawii nadal uważa, że jest to niedobra inicjatywa, będąca w sprzeczności z wartościami moralnymi i przyzwoitością. Jednocześnie, marsz mniejszości seksualnych po ulicach Kiszyniowa nie będzie niczym innym, jak silną prowokacją z poważnymi konsekwencjami, które będą miały swoją przyczynę w odrzucaniu przez ogół społeczeństwa dewiacyjnych zachowań homoseksualistów i lesbijek”.
Ostry sprzeciw brazylijskich biskupów przeciwko homomałżeństwom!
Wobec zaistniałej sytuacji episkopat przypomniał naukę Kościoła o wartości i znaczeniu rodziny w oparciu o prawo naturalne. „Różnica seksualna wywodzi się z natury i nie jest tylko prostym produktem opcji kulturowej. Naturalne małżeństwo między mężczyzną i kobietą, jak również rodzina monogamiczna stanowią podstawową zasadę prawa naturalnego”. Ponadto biskupi potwierdzili zdecydowany sprzeciw wobec jakichkolwiek przejawów dyskryminacji ludzi ze względu na ich osobistą orientacją seksualną. Według biskupów uchwała Krajowej Rady Sprawiedliwości wprowadza w społeczeństwie zamieszanie, ponieważ Rada wychodzi tu poza swoje kompetencje. Episkopat przypomina, że demokratycznym państwie, jakim jest Brazylia, ustalanie nowych praw należy wyłącznie do Kongresu. Z. Malczewski TChr, Brazylia/Radio Watykańskie