Tag

Tag: protest

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem protest.

Zdj. P. Tracz, KPRM, Flickr, domena publiczna CC0

Rafalska apeluje o zakończenie protestu

Elżbieta Rafalska, minister pracy i polityki społecznej podczas konferencji w siedzibie kierowanego przez siebie resortu zaapelowała do rodziców i opiekunów osób niepełnosprawnych o zakończenie protestu. Polityk podsumowała również prace rządu nad poprawą sytuacji materialnej osób niepełnosprawnych.

Fot. Colin Knowles via Flickr, CC BY-SA 2.0

Pilne

W USA chcą usunąć Pomnik Katyński. Oddaj swój głos w ważnej petycji i ZAPROTESTUJ!

Obraz żołnierza z bagnetem w plecach, na tle Manhattanu z pustym miejscem po zburzonych w 2001 wież World Trade Center, pozostaje w pamięci na zawsze. Stojąc tam, na brzegu rzeki Hudson, czuje się jak serce łka, a każda łza jest znaczona setkami życiorysów przerwanych zdradzieckim mordem. Czyż w imię kolejnej poprawności politycznej, mamy położyć zasłonę nad historią?

Fot. Pixabay, CC0

Mocny apel Stowarzyszenia Osób Niepełnosprawnych: Nie dajcie się wciągać w brudne gierki i zakończcie protest

W dalszym ciągu trwa protest opiekunów osób niepełnosprawnych. O jego zakończenie apeluje Stowarzyszenie Osób Niepełnosprawnych „Podkarpacie”. Jego przedstawiciele uważają, że proponowane przez rząd rozwiązania zapewniają osobom niepełnosprawnym „zdrowie, powrót do zdrowia i sprawności”. Które – jak czytamy w opublikowanym komunikacie - są ważniejsze od jakichkolwiek pieniędzy.

Fot. P. Tracz KPRM via Flickr, CC 0

Minister Elżbieta Rafalska: Nie jesteśmy bez serca!

„Ciągle na to liczę [że ten protest się zakończy]. Podczas pierwszego spotkania zapraszałam właśnie do Centrum Dialogu Społecznego, gdzie byłam z innymi środowiskami osób niepełnosprawnych. Potem też zapraszałam do ministerstwa. Jednak te propozycje nie zostały przyjęte” - mówiła dziś na antenie Polsat News minister rodziny, pracy i polityki społecznej Elżbieta Rafalska.