Tag

Tag: protest

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem protest.

Fot. via Wikipedia, CC 2.5

88 miesięcznica. Apel MSWiA do przeciwników: Zaprzestańcie swoich działań

Dokładnie 88 miesięcy temu miała miejsce katastrofa smoleńska z 10 kwietnia 2010 roku. Uroczystości związane z jej upamiętnieniem trwać będą od rana. Najpierw odbędzie się msza święta w kościele Wniebowzięcia NMP i św. Józefa Oblubieńca z udziałem m.in. premier Beaty Szydło, prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego czy marszałków Sejmu i Senatu.

Screenshot TVP Info

'Klątwa': Znowu chcą bluźnić na scenie!!! Jest protest arcybiskupa

W przyszłym tygodniu w Chorzowie w Teatrze Rozrywki ma zostać wystawiona „Klątwa”. Bluźniercza prowokacja już teraz spotkała się ze stanowczą reakcją. Protestuje abp Wiktor Skworc – wezwał wiernych i księży do podjęcia dzieł ekspiacji, postu oraz modlitwy. Zaapelował także, aby przedstawienie odwołać.

Fot. Adrian Grycuk via Wikipedia, CC 3.0

Szef MSWiA ostro: Tak się rodziły totalitaryzmy w XX wieku w Europie!

„To cały system, który jest wdrażany po to, żeby poprzez ulicę obalić legalny rząd. Ja mam świadomość tego, że wśród Polaków są różne zdania, różne opinie. Ale demokracja polega na tym, że są wybory, wygrywa większość i większość przeprowadza te zmiany, do których się zobowiązała w kampanii wyborczej. W PiS porządkujemy państwo, naprawiamy wymiar sprawiedliwości, polskie państwo przestaje być teoretyczne” - mówił wczoraj w TVP1 i TVP Info Mariusz Błaszczak, szef MSWiA.

fot. screen z TVP INFO

Matka Kurka: Nie nazywajmy kabaretu rewolucją!

Żar się leje z nieba, a człowiek robi się tak leniwy, że nawet na widok wydekoltowanej osiemnastoletniej blondynki, nie chce się szyją kręcić, co dopiero mówić o większym zaangażowaniu. Przez trzy kolejne dni w mediach mamy festiwal alternatywnej i równoległej rzeczywistości. Od rana do wieczora widzimy „płonącą Polskę’. Dla tych, którzy mają wyjątkowo słabe nerwy mam dwie propozycje naraz. Proponuję szklankę zimnej wody połączoną z zimnym prysznicem i wyjściem na miasto. Proszę się przejść na zakupy, do kina albo na mecz i zobaczyć gdzie się pali? Nie ma i nie będzie żadnej rewolucji w związku z reformą sądownictwa, będzie dokładnie to samo, co w przypadku Trybunału Konstytucyjnego, tylko 10 razy słabiej.