Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

Proroctwo ks. Dolindo o Polsce

Polska

Proroctwo ks. Dolindo o Polsce

- Bardzo dziękuję Ci Jezu, że mnie tutaj zapraszasz. Maryjo, mamo Twoja, cała jestem Twoja i wszystko ci to oddaje. To bardzo krótka modlitwa, którą bardzo często modlił się ojciec Dolindo. Szczególnie, kiedy się bał, wszystko oddawał Matce Bożej. Mówił do niej mamusiu moja, tak jak ojciec Pio - mówiła Joanna Bątkiewicz - Brożek, autorka książki o ojcu Dolindo podczas akcji ewangelizacyjnej "Polska pod Krzyżem"

Zdj. Pixabay, domena publiczna, CC0

Unia Europejska

Putin uderza w Polskę, UE milczy. Dlaczego?

Unijni dyplomaci w rozmowie z korespondentką RMF FM w Brukseli poinformowali, że na razie nie będzie oświadczenia szefowej Komisji Europejskiej, Ursuli von der Leyen ani szefa Rady Europejskiej, Charlesa Michela w sprawie kłamliwych, antypolskich wypowiedzi prezydenta Rosji, Władimira Putina.

(fot. Jakub Szymczuk/KPRP)

Polityka

Tak wyglądała aktywność prezydenta Dudy w 2019 roku!

20 podróży zagranicznych, w tym spotkania z prezydentem USA, szefem NATO i liderami krajów Europy Środkowej - tak wyglądała aktywność międzynarodowa prezydenta w kończącym się 2019 roku. Andrzej Duda uczestniczył m. in. w spotkaniach ONZ, NATO, Grupy Wyszehradzkiej oraz Inicjatywy Trójmorza.

Fot. Piotr Drabik via Flickr, CC BY 2.0

Uwaga

Antoni Macierewicz: Rosji chodzi o próbę rozpoczęcia drugiej fazy ataku na Polskę

„Stalinowska Rosja, którą pan Putin tak wychwala, jest jednym z głównych autorów tego dramatu całej ludzkości. Krytykowanie, że to nie jest prawda historyczna, świadczy o tym, że Federacja Rosyjska jest na jakiejś innej planecie” - mówił dziś Antoni Macierewicz komentując skandaliczne komentarze pod adresem ambasador USA w Polsce Georgette Mosbacher ze strony Rosji po tym, jak ta przypomniała we wpisie na twitterze prawdę o tym, kto przyczynił się do wybuchu drugiej wojny światowej.

(fot. flickr/Piotr Drabik)

Kłamstwa Putina. Korwin-Mikke: Trzeba się czasami pośmiać

- Prezydent Rosji się ośmieszył, natomiast nie rozumiem dlaczego my tak ostro reagujemy i dajemy się nabierać na to. Trzeba się z tego powodu śmiać. Nie wiem dlaczego my nie wykazujemy poczucia humoru. Trzeba się śmiać". - stwierdził Janusz Korwin - Mikke, odnosząc się do wypowiedzi prezydenta Rosji, szkalującej Polskę

Hołownia znalazł rozwiązanie na kłamstwa Rosji! ''Zadzwoniłbym do Putina'' Wybranowski: ,,Tu się nie ma co guzdrać''

Polityka

Hołownia znalazł rozwiązanie na kłamstwa Rosji! ''Zadzwoniłbym do Putina'' Wybranowski: ,,Tu się nie ma co guzdrać''

- Być może zadzwoniłbym do Władimira Putina, ale wiem po co cały spór został wywołany. Żeby podzielić nas z Europą i Rosją, ale też podzielić nas wewnętrznie. Najpierw spotkałbym się ze wszystkimi, którzy odpowiadają za politykę zagraniczną plus z opozycją i wypracował wspólne, polskie stanowisko na te kłamstwa - powiedział w Polsat News kandydat na prezydenta Szymon Hołownia.

(fot. KPRP/public)

Polityka

Czy prezydent Duda faktycznie milczy ws. kłamstw Putina?

- Działania rządu w sprawie wypowiedzi Władimira Putina są na bieżąco uzgadniane z prezydentem Andrzejem Dudą; ataki części opozycji na Andrzeja Dudę to uleganie rosyjskiej prowokacji – napisał na Twitterze wicepremier, przewodniczący Porozumienia Jarosław Gowin.