Tag

Tag: Planned Parenthood

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem Planned Parenthood.

Była manager kliniki aborcyjnej: Traktowali kobiety jak bydło

Rodzina

Była manager kliniki aborcyjnej: Traktowali kobiety jak bydło

Podczas ogólnonarodowej akcji „40 dni dla życia” w Dallas, była pracownica PP przyznała, że, mimo iż klinika w kórej pracowała nie dokonywała aborcji chirurgicznie, to jej sumienie nie pozwalało jej tam dalej pracować. Trevino przyznaje, że kiedyś myślała, że Planned Parenthood pomaga kobietom, jednak doszła do wniosku, że w klinice „traktowano kobiety jak bydło, dbając jedynie o pieniądze”.

Amerykański departament zdrowia zachęca dzieci do masturbacji

Amerykański departament zdrowia zachęca dzieci do masturbacji

- Dzieci są istotami ludzkimi a zatem i seksualnymi (…). Rodzicom trudno jest uznać ten fakt, tak samo jak dzieciom trudno jest myśleć o aktywności seksualnej rodziców.(…) Nawet niemowlęta są ciekawe własnego ciała, co jest zdrowe i normalne – czytamy na podstronie amerykańskiego departamentu zdrowia.

W Arizonie zabiją mniej dzieci

Rodzina

W Arizonie zabiją mniej dzieci

Od dziś kobiety nie będą mogły dokonać aborcji w klinikach Planed Parenthood w Prescott Valley, Flagstaff i Yumie. W zeszłym tygodniu sąd apelacyjny w Arizonie zezwolił na wprowadzenie ograniczeń w prawie aborcyjnym. Nowe przepisy zakładają, że kobieta musi zapoznać się z alternatywą dla aborcji i ma prawo dowiedzieć się czym ona w rzeczywistości jest. Lekarz musi również 14 godziny przez „zabiegiem” powiadomić kobietę o zagrożeniach zdrowotnych, które są związane z aborcją. Na dodatek lekarze i pracownicy służby zdrowia mają prawo odmówić przeprowadzanie aborcji ze względu na swoje przekonania religijne i sumienie. Prawo przewiduje również, że nieletnie dziewczyny będą musiały mieć zgodę rodziców na aborcje. Przedstawiciele Planned Parenthood już zapowiadają odwołanie się do Sądu Najwyższego.

„Wykonuję aborcję bo jestem chrześcijaninem”

Rodzina

„Wykonuję aborcję bo jestem chrześcijaninem”

„ Powodem ,dla którego wykonuję aborcję jest to, że jestem chrześcijaninem.”- mówi Richard Grossman. „ Wierzę w siłę, intelekt i hart ducha kobiet. Kiedy kobieta mówi, że płód jest osobą, to ja również tak myślę. To kobieta decyduje gdy płód jest osobą.”- mówi w „Durango Herald” lekarz, który od 44 lat pracuje w szpitalu. W każdą środę pracuje również w „Planned Parenthood” w Durango.

Będzie śledztwo w sprawie Planned Parenthood?

Rodzina

Będzie śledztwo w sprawie Planned Parenthood?

Według szacunków organizacji Amerykanie Zjednoczeni dla Życia (AUL), nawet jedną trzecią budżetu PP stanowią podatki płacone przez obywateli Stanów Zjednoczonych. Aborcyjne kliniki rocznie otrzymują w ten sposób ze środków federalnych 363 miliony dolarów.

USG narzędziem pro life

Rodzina

USG narzędziem pro life

- Urządzenia ultradźwiękowe to jedno z najpotężniejszych narzędzi, jakimi dysponują obrońcy życia by zmienić myślenie kobiet o aborcji i pomóc w bronieniu świętości życia – mówi była dyrektorka jednej z klinik Planned Parenthood, Abby Johnson.

Kard. Burke pod Planned Parenthood

Rodzina

Kard. Burke pod Planned Parenthood

Kard. Burke to jeden z najważniejszych amerykańskich biskupów. Ma wielką pasję, jeśli chodzi o obronę życia poczętego – mówi o duchownym jeden z organizatorów Catholic Charismatic Center. - Jego obecność pod tą kliniką będzie szczególnym znakiem oficjalnego sprzeciwu wobec aborcyjnego przemysłu w Ameryce – dodaje.