Tag

Tag: islam

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem islam.

Sepsa Europy czyli dlaczego młody muzułmanin staje się terrorystą?

Sepsa Europy czyli dlaczego młody muzułmanin staje się terrorystą?

Po ostatnich wydarzeniach ataków terrorystycznych w Brukseli czy wcześniej w Paryżu, w mainstreamowych mediach pojawiają się analizy oraz spekulacje dotyczące terroryzmu oraz terrorystów. Wszyscy mówią o atakach, systemie zabezpieczeń czy inwigilacji. Również poruszany jest dość mocno aspekt imigracji, która według tychże mediów jest nośnikiem terroryzmu. Po szczegółowej analizie faktów, w sprawie osób dokonujących tych ataków, media stwierdzają jednoznacznie ,że żaden terrorysta nie wywodził się z rodzin nowo przybyłych imigrantów. To oznacza, że ci którzy je przygotowali urodzili się i wychowali w Brukseli (podobnie było we Francji) i mieszkają w tym kraju od wielu lat. Niektórzy z terrorystów to kolejne pokolenie urodzone w tym kraju.

Prof. Kieżun przestrzega: Jesteśmy w przededniu, dosłownie w przededniu strasznej klęski!

Prof. Kieżun przestrzega: Jesteśmy w przededniu, dosłownie w przededniu strasznej klęski!

Profesor Witold Kieżun w rozmowie z Krzysztofem Skowrońskim w Radiu Wnet przestrzega Europę przed wielką wojną. Mówi: Jesteśmy w bardzo niebezpiecznej sytuacji, w przededniu jakiejś potwornej tragedii (... ) To wszystko było widoczne od dawna, było otwarcie zapowiadane przez islamistów, a dzisiaj wchodzi w fazę ostateczną. Wystarczy przeczytać to, co mówią niektórzy przedstawiciele środowisk islamskich, którzy dawno temu sformułowali plan opanowania Europy przez olbrzymią masę bojowników islamskich, ukrytych w jeszcze większej masie przybyszów. Ci bojownicy mieli być gotowi podpalić Europę jako samobójcy dokonujący zamachów. I to w tej chwili obserwujemy".

Rzecznik salezjanów o ojcu Thomasie Uzhunnalila: Rzeczywiście został porwany, ślad po nim zaginął

Rzecznik salezjanów o ojcu Thomasie Uzhunnalila: Rzeczywiście został porwany, ślad po nim zaginął

Ks. Andrzej Gołębiowski, rzecznik krakowskich salezjanów, podkreśla, że wszelkie doniesienia dot. śmierci ks. Thomasa nie są potwierdzone. "Rzeczywiście, został porwany, ślad po nim zaginął. Tamtejsze służby państwowe w tym momencie podjęły działania w celu uwolnienia ks. Thomasa. Nie wiemy, z jakich źródeł i kto do mediów dał taką pogłoskę, z której teraz wszyscy się wycofują. Ostatni komunikat jest z 21 marca i jest on tylko i wyłącznie apelem skierowanym do całego świata salezjańskiego o modlitwę i dementuje jednocześnie plotki czy nieprawdziwe informacje jakoby ks. Thomas został rzekomo ukrzyżowany" — wyjaśniał w rozmowie z Radiem Maryja ks. Andrzej Gołębiowski.

Czarzasty zrobiłby nam z Polski islamistyczną bombę multi-kulti

Czarzasty zrobiłby nam z Polski islamistyczną bombę multi-kulti

Już wiemy dlaczego Sojusz Lewicy Demokratycznej przegrał z kretesem w ostatnich wyborach samorządowych. To po prostu... skrajny dogmatyzm i całkowity brak refleksji. Chociaż poglądy wznoszone przez SLD okazały się fałszywe i widzi to każdy, SLD zdania nie zmienia i dalej głosi to, co głosiło pomimo oczywistej klęski swoich postulatów. Przykładem - islamizm.

Islamista, nawrócił się na chrześcijaństwo bo przeczytał Biblię

Świadectwo

Islamista, nawrócił się na chrześcijaństwo bo przeczytał Biblię

Nazywam się Joseph Abraham - wcześniej Mahmud Kamal Eldin Mudżahed. Przyszedłszy do poznania prawdy po wielu latach poszukiwań, wierzę, że Bóg prowadzi mnie do dzielenia się z innymi tym, co zrobił dla mnie przez swoje święte Słowo - Biblię. Proszę, bądź cierpliwy czytając mój list.Z pochodzenia jestem Egipcjaninem urodzonym w muzułmańskim domu.Mój ojciec był autorytetem duchowym (szejch) i nauczycielem islamu w Kairze aż do śmierci.Moja rodzina szczyciła się swoim islamskim dziedzictwem, jako że niemal wszyscy moi przodkowie byli muzułmańskimi duchownymi. Już od wczesnych lat mojego życia przeznaczono dla mnie przyszłość muzułmańskiego duchownego.Dlatego też moja rodzina wysłała mnie do szkoły koranicznej w wieku sześciu czy siedmiu lat.Chociaż byłem jeszcze mały, zacząłem zadawać pytania dotyczące Boga, Jego sądu, Jego prawdy, przeznaczenia człowieka w wieczności itp. Ponieważ byłem tylko dzieckiem, moje pytania wywoływały kpiny ze strony innych. Takie traktowanie nie pomagało mi, ty

Czy antychryst będzie... muzułmaninem?

Czy antychryst będzie... muzułmaninem?

Poniższe rozważania w żadnej mierze nie odzwierciedlają stanowiska Kościoła katolickiego. To jedynie interpretacja autorstwa organizacji protestanckich. Należy odbierać ją jako interesującą ciekawostkę

Brague: Nadchodzi islam

Kościół

Brague: Nadchodzi islam

Jakkolwiek nie można zredukować islamu do faktu politycznego, to jednak właśnie jako taki wkroczył on na scenę historii. Jeśli odejdziemy nieco od przekazu tradycyjnego, który pochodzi z okresu o sto lat późniejszego od wydarzeń, o których tu mowa, początki islamu są niesłychanie trudne do odtworzenia: społeczne i kulturalne środowisko twórców przekazu jest całkowicie różne od tego, w którym najpewniej rozgrywały się wydarzenia[1].