Tag

Tag: islam

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem islam.

Gadowski: Europa jest w stanie wojny czy chce, czy nie!!!

Zagrożenia

Gadowski: Europa jest w stanie wojny czy chce, czy nie!!!

- Pieniądze płyną w jednym kierunku, tam gdzie płynie ropa. Ropę od ISIS kupuje Asad, choć formalnie jest w konflikcie z ISIS. Konfekcjonują tę ropę również firmy tureckie, irańskie, rosyjskie, a nie dałbym głowy, że nie robią tego również Exxon Mobile i Conoco, tego jednak nie jestem pewien - mówi Gadowski w wywiadzie dla "Polski the Times" odnosząc się do skomplikowanej sytuacji geopolitycznej, która sprawiła, że Państwo Islamskie stało siię poważnym wyzwaniem dla Zachodniego świata.

Terlikowski: Histeria dialogistów i braki w logice dwuwartościowej

Kościół

Terlikowski: Histeria dialogistów i braki w logice dwuwartościowej

Poszło o krótki tekścik w „Rzeczpospolitej” zatytułowany „Dialog, dialog über alles”, w którym wskazywałem na problematyczność dialogu z islamem prowadzonego od lat przez Kościół, i zauważałem, że nie jest on do końca sensowny. I właśnie to wzburzyło Sawickiego, który w obronie muzułmanów popadł w – najdelikatniej rzecz ujmując – amok, który odebrał mu zdolność do myślenia w zgodzie z podstawowymi regułami logiki. „W kilku zdaniach dokonuje on wiwisekcji islamu: „W efekcie islam jest wypaczoną przez naturalny rozum, a być może także przez jakieś duchowe siły zła, religią objawionego Boga skrojonego na potrzeby arabskich plemion sprzed półtora tysiąca lat i z wycięciem wszystkiego, czego ograniczone umysły nie były w stanie pojąć”. Wypaczoną? Siły zła? Ograniczone umysły? Na łamach jednego z najważniejszych polskich dzienników Terlikowski ordynarnie obraża miliony muzułmanów. Nie wspominając już o tym, że jest to stanowisko całkowicie sprzeczne z nauczaniem Kościoła katolickiego” – cytu

Franciszek w meczecie: Bóg jest pokojem, salam

Kościół

Franciszek w meczecie: Bóg jest pokojem, salam

- Ostatnie wydarzenia i akty przemocy, które wstrząsnęły waszym krajem nie miały motywu ściśle religijnego. Kto mówi, że wierzy w Boga, powinien być także człowiekiem pokoju – mówił papież Franciszek podczas wizyty w meczecie.

Włosi zamkną „garażowe meczety”

Zagrożenia

Włosi zamkną „garażowe meczety”

Jak poinformował szef włoskiego MSW Angelino Alfano, rząd rozpocznie procedurę likwidacji nielegalnych miejsc kultu. Zamykanie tzw. „meczetów garażowych”. Powodem są względy bezpieczeństwa.

Polko dla Fronda.pl: Trzeba działać i wyleczyć zarazę

Polko dla Fronda.pl: Trzeba działać i wyleczyć zarazę

Minęły dwa tygodnie od tragicznych wydarzeń w Paryżu, gdzie w zamachach terrorystycznych śmierć poniosło ponad sto osób. Czy świat zareagował czymś więcej niż tylko pustymi gestami? O tym rozmawiamy z generałem Romanem Polko, byłym dowódcą jednostki specjalnej GROM.