Tag

Tag: islam

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem islam.

Ryszard Czarnecki: Obozy dla uchodźców jakich nie znacie

Ryszard Czarnecki: Obozy dla uchodźców jakich nie znacie

Właśnie wróciłem z dwóch obozów dla uchodźców. Piszę te słowa w stolicy Libanu, Bejrucie. W styczniu też byłem w takich obozach, tyle że w Iraku. Gdy słyszę u nas, w Polsce całe zastępy ludzi, którzy wypowiadają się na temat konieczności przyjęcia imigrantów na terytorium Rzeczpospolitej, od razu chętnie bym im poradził, aby najpierw odwiedzili uchodźców, najlepiej na własny koszt, a potem dopiero zabierali głos. Choć raczej ich nie przekonam: zwykle dyletanci wiedzą wszystko najlepiej.

Fot. Wikipedia, YouTube

Zagrożenia

TAK dla stawiania murów! Tu chodzi o bezpieczeństwo

Wielka Brytania buduje mur mający uniemożliwić imigrantom z „Dżungli” w Calais, którzy już około 22.000 razy nielegalnie znaleźli się na drodze do portu, atakowanie samochodów i ciężarówek.„Dżungla” jest koszmarem dla lokalnej ludności terroryzowanej przez hordy imigrantów pragnących przedostać się na Wyspy.

fot. Wikipedia

George Friedman: Utracona wiara Europy

"Islam dwukrotnie uderzał na Europę od strony Morza Śródziemnego – po raz pierwszy, dokonując inwazji na Półwysep Iberyjski, po latach zaś – na Europę Południowo-Wschodnią, w międzyczasie zadowalając się podgryzaniem Sycylii i innych wysp" - czytamy w wyjątkowo aktualnym tekście George'a Weigela opublikowanym przed rokiem na łamach "Plusa Minusa".

Uciekli przed piekłem Szariatu

Zagrożenia

Uciekli przed piekłem Szariatu

Za kpinę z islamu lub jego proroka w Egipcie zostaje się aresztowanym, dom i majątek przepadają, a nieszczęśnik podlega „przymusowej emigracji” ze swego miasta. A potem może liczyć na pięcioletni wyrok.

Fot. Wikipedia

Zagrożenia

Szwecja zaklina rzeczywistość i zaprzecza strefom no-go

Amabasada Szwecji w Budapeszcie zaprotestowała przeciwko rozsyłanym przez węgierski rząd ulotkom, na których oznaczono kilka europejskich krajów, w tym Szwecję, jako miejsca, gdzie znajdują się „setki dzielnic, do których nie można wchodzić (no-go)”. Ulotki są częścią kampanii, jaką prowadzi węgierski rząd przed referendum 2 października, w którym Węgrzy mają zdecydować, czy zgadzają się na relokację uchodźców z Włoch i Grecji.