Tag

Tag: gender

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem gender.

Wychowanie seksualne agresją względem dzieci

Ideologia gender

Wychowanie seksualne agresją względem dzieci

Kościół katolicki w Montrealu wzywa rodziców, aby sprzeciwili się deprawacji swoich dzieci na zajęciach tak zwanego wychowania seksualnego. Arcybiskup tego miasta zachęca rodziców, aby zabierali dzieci ze szkoły na czas tych zajęć i zadbali, by o tych tak delikatnych kwestiach uczono zgodnie z wolą rodziców i z poszanowaniem naturalnego poczucia wstydu.

Tyrańska dyktatura lewicy. Zniszczyć rodzinę i moralność

Ideologia gender

Tyrańska dyktatura lewicy. Zniszczyć rodzinę i moralność

Na drodze lewicy do tyrańskiej władzy stoją naturalne wspólnoty (takie jak związek kobiety i mężczyzny, rodzina, wspólnota religijna, naród, kultura i cywilizacja), co powoduje, że lewica od wieków dąży do zniszczenia tych wspólnot. Współcześnie poprzez zanegowanie wszelki norm, odrzucenie wszelkich wartości, oraz narzucanie gender, lewica chce wykorzenić ludzi z naturalnego rozróżnienia płci (by zniszczyć nawet tak podstawową więź jak związek kobiety i mężczyzny).

Zdj. Pixabay, domena publiczna, CC0

Ideologia gender

Dzieci ofiarami seks 'edukacji' w przedszkolach i szkołach

Dziś mianem seks ''edukacji'' określa się kształtowanie pożądanych przez lewice postaw seksualnych wśród dzieci i młodzieży. Lewicowcy promują nawet w przedszkolach masturbacje, zabawy erotyczne, patologie LGBT, niszczą wśród dzieci naturalną zdrową wstydliwość i rozbudzają nieadekwatne do wieku (a przez to niezdrowe) pożądanie seksualne u małych dzieci. Celem seks edukacji jest zniszczenie znienawidzonego przez lewice społeczeństwa mieszczańskiego.

zdj. screen Youtube/Mediatekajp2

Zobacz

Biskup Pieronek, jakiego nie znacie!

Zmarły wczoraj w wieku 84 lat biskup Tadeusz Pieronek był postrzegany jako twarz Kościoła "otwartego". Czy jednak pamiętamy takie jego ostre i trafne wypowiedzi, jak te cytowane poniżej?

screenshot Youtube - RCS TV

Zagrożenia

Ks. Sławomir Kostrzewa: Gender - największe współczesne zagrożenie małżeństwa i rodziny

Tylko czyste serce jest zdolne kochać prawdziwą, Bożą miłością. Współczesne ideologie, zwłaszcza gender, niszczą czystość serca małżonków i ich dzieci; upośledzają całe społeczeństwa czyniąc je niezdolnym do założenia i trwania w związku małżeńskim - ostrzega ks. Sławomir Kostrzewa w homilii poprzedzającej konferencję o współczesnych zagrożeniach duchowych rodzin i małżeństw. Homilia została wygłoszona w kościele pw. Wieczerzy Pańskiej w Lublinie, 27 listopada 2018 r.

Moenchengladbach: Nie spotkałem nigdy szczęśliwego geja

Ideologia gender

Moenchengladbach: Nie spotkałem nigdy szczęśliwego geja

Moja matka, która jest bardzo wierzącą osobą, usłyszała, że jest pewien zakonnik, który zna się dobrze na problemach homoseksualizmu. Długo mi o tym opowiadała i w końcu wymogła na mnie, bym spotkał się z tym augustianinem. Do spotkania doszło w Wurzburgu. Okazało się, że zakonnik też jest homoseksualistą. Powiedział mi, że życie jako homoseksualista jest zgodne z wiarą. Według niego, powinienem znaleźć sobie mężczyznę i spędzić z nim życie. Z matką radził mi zerwać kontakty. Po tym spotkaniu wszedłem na całego w środowisko homoseksualistów.

Ks. prof. Robert Skrzypczak dla Frondy: Relatywizm w epoce Antychrysta

Tylko u nas

Ks. prof. Robert Skrzypczak dla Frondy: Relatywizm w epoce Antychrysta

Sądzę, że rewolucja seksualna nie zmierza wcale do tego, by dać osobom homoseksualnym równe prawa. Nie, ona zmierza do tego, by dać człowiekowi dostęp do laboratorium życia. Istotą współczesnego ateizmu jest spełnienie marzenia o manipulacjach genetycznych i stworzeniu upragnionego człowieka - mówi ks. prof. Robert Skrzypczak w rozmowie z Pawłem Chmielewskim.

Gender to instrument do zniszczenia cywilizacji Zachodu

Ideologia gender

Gender to instrument do zniszczenia cywilizacji Zachodu

Marksiści, komuniści, bolszewicy i ich spadkobiercy ideowi, nie ustają w wysiłkach by zniszczyć świat cywilizacji zachodniej wyrosły z chrześcijaństwa. Jednym z powracających do setek lat instrumentów niszczenia relacji społecznych na których opiera się cywilizacja jest szerzenie demoralizacji seksualnej jako wzorca zachowań.