Tag

Tag: geje

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem geje.

Stanisław Pięta (fot. Agencja BEW)

"Troje muszkieterów pisowskiej karygodnej głupoty"

Wpis posła Stanisława Pięty, w którym skomentował on nowe prawo, obowiązujące w Ugandzie, wywołał niemałe kontrowersje. Parlamentarzysta napisał: "Niby dzicy ludzie, a wiedzą, że nie należy obrażać praw natury. Byle tylko skazanych nie trzymali w celach wieloosobowych ;)".

Geje na demonstracji (fot. Sxc.hu)

Dożywocie za homoseksualizm. Poseł PiS: Byle ich nie trzymali w celach wieloosobowych

Parlament Ugandy uchwalił w piątek ustawę, przewidującą karę dożywotniego więzienia za niektóre rodzaje aktów homoseksualnych. Dożywocie przewidziano za kontakty homoseksualne z udziałem nosiciela wirusa HIV, za seks homoseksualny z nieletnimi i osobami niepełnosprawnymi, a także za wielokrotne kontakty homoseksualne, do których dochodzi za obopólną zgodą. Na siedem więzienia może zostać ukarana osoba, która poprowadzi ceremonię zawarcia "małżeństwa" jednopłciowego.

Barack Obama (fot. Wikipedia)

Obama wyśle Putinowi gejów

Stany Zjednoczone wyślą na igrzyska w Soczi delegację, ale bez przedstawicieli rządu. W jej skład wejdą osoby, które ostentacyjnie deklarują swoją orientację homoseksualną. Zdaniem komentatorów, to wyraz sprzeciwu Baracka Obamy wobec przyjęcia przez Rosję antygejowskiego prawa. Chodzi o ustawę zakazującą adopcji rosyjskich dzieci przez pary homoseksualne.

Anna Grodzka (fot. Radek Oliwa_Wikipedia)

Artur Zawisza: Biedroń i Grodzka są jak kobieta z brodą

„Nie znam żadnych realnych osiągnięć tych dwojga posłów. Obawiam się, że pełnią co najwyżej taką rolę, jak kobieta z brodą na średniowiecznych jarmarkach” - tak Artur Zawisza odpowiedział na pytanie o to, co do Sejmu wnieśli Robert Biedroń i Anna Grodzka.

Współczesna rodzina zastępcza (fot.sxc.hu)

Włochy: gejowska rodzina zastępcza

Mają pracę i dobre zarobki oraz są „stabilną i godną zaufania parą”. Według bolońskich pracowników socjalnych spełniają wszystkie warunki potrzebne dla „spokoju i dobrobytu” dziecka.

fot. Joella Marano/Wikimedia Commons

Słynny aktor przeprasza homoseksualistów, bo nazwał fotografa "ciotą"

Alec Baldwin przeganiając fotografa, który stał przed domem aktora na Manhattanie chcąc zrobić zdjęcia aktorowi, jego żonie i dziecku, nazwał go "ciotą" (ang. fag). Po tym incydencie organizacja GLAAD zrzeszającej gejów i lesbijki publicznie zaprotestowała. Zarzucono Baldwinowi " że ten deklaruje wsparcie dla haseł równościowych, a jednocześnie używa mowy nienawiści stygmatyzującej homoseksualistów". Biedny i przestraszony aktor powiedział: - Nie chciałem nikogo urazić użytymi przeze mnie słowami, ale najwyraźniej niektórzy poczuli się urażeni. Jest mi przykro. Rozumiem, że dobór słów jest ważny i będę się starał w przyszłości dobierać je ostrożniej. To co powiedziałem było obraźliwe i niedopuszczalne - dodał.

Antygejowska demonstrancja (fot. Agencja BEW)

Warszawscy narodowcy przeciw homodyktaturze

Z relacji Gazety.pl wynika, że grupa kilku osób manifestowała w poniedziałek przeciw ideologii gender w pobliżu Empiku na rogu Nowego Światu i Al. Jerozolimskich. Narodowcy mieli transparent "Nasze ulice - wasze lecznice".

"W naszych reklamach nigdy nie pojawią się geje"

Kościół

"W naszych reklamach nigdy nie pojawią się geje"

"My wyznajemy trochę inną kulturę. Dla nas pojęcie sakramentalnej rodziny pozostaje jedną z fundamentalnych wartości firmy. Nie zrobię reklamy z rodziną homoseksualną nie z powodu braku szacunku dla tych osób, które mają prawo robić to, co chcą nie przeszkadzając innym, ale dlatego, że nie myślę tak, jak ci ludzie. Sądzę, że rodzina, do której się zwracamy jest tradycyjna" - powiedział właściwiej przedsiębiorstwa Guido Barilla.

Dialog tygodników o homoseksualistach w sutannach. „Wprost” pyta - „Newsweek” odpowiada!

Kościół

Dialog tygodników o homoseksualistach w sutannach. „Wprost” pyta - „Newsweek” odpowiada!

Nieczęsto zdarza się, żeby dwa, poniedziałkowe mainstreamowe tygodniki, tak ściśle ze sobą korespondowały. Ale tym razem to jest fakt. „Wprost” zadaje dramatyczne pytanie, czy homoseksualny ksiądz może być dobrym duszpasterzem, i ustami ks. Jacka Prusaka odpowiada, że oczywiście może, a „Newsweek” opowiada, dokąd nas takie myślenie prowadzi. Obaj oskarżeni z Dominikany – w sensie ścisłym są bowiem na granicy między homoseksualną pedofilią a efebofilią. Obaj opisywani przez „Newsweek” duchowni oskarżani są jednak o homoseksualizm, a jeśli oskarżenia się potwierdzą, to będą za właśnie homoseksualną pedo i efebofilię usunięci ze stanu duchownego.

Dzieci na Paradzie Równości w Warszawie (fot. fronda.pl)

Rodzice gejów i lesbijek będą się wzajemnie wspierać

Na pomysł zorganizowania spotkań dla rodziców osób LGTBQ wpadła garstka rodziców, którzy jako pierwsi "wyszli z szafy". "Moja córka jest lesbijką. Po raz pierwszy powiedziałam to głośno w zeszłym roku. Takich osób jak ja jest mnóstwo" - zapewnia Elżbieta Bajan z Wrocławia, współzałożycielka prowadzonego przez rodziców osób LGTB stowarzyszenia Akceptacja.Bajan wraz z Jolantą Piątek w wyznaczonym miejscu we Wrocławiu będzie czekać w każdy pierwszy i trzeci piątek miesiąca na rodziców homoseksualistów.

fot. esheep/sxc.hu

Wałęsa za legalizacją narkotyków

"Powiem coś innego, niech to przejdzie przez parlament, nie powinno być hipokryzji - powiedział Wałęsa - Bo jeżeli marihuana jest nielegalna, to i alkohol powinien. Jeśli alkohol jest legalny, to i marycha powinna. Takie jest moje stanowisko.

Marta Brzezińska-Waleszczyk (fot. archiwum prywatne)

Molestowanie na ekranie, czyli homopropaganda w kinach

Reklamy, zwłaszcza przeciągające się w nieskończoność przed seansem kinowym w filmie bywają irytujące. Z drugiej strony, pamiętam jak jeden z moich wykładowców na zajęciach z reklamy i PR twierdził, że spoty reklamowe emitowane przed filmem są jedną z najskuteczniejszych form reklamy i na głowę biją reklamy telewizyjne. Dlaczego? Widz siedzący na domowej kanapie może po prostu skorzystać z pilota i zmienić kanał, który drażni go przydługimi reklamami. Może też ruszyć się sprzed telewizora i w reklamowej przerwie wywiesić pranie albo zrobić sobie kanapkę (domyślam się, bo telewizora nie mam). A w kinie? Siedzi, wcinając popcorn i właściwie nic innego do roboty nie ma, więc jak gąbka wodę chłonie puszczane filmiki a spece od reklamy tylko zacierają ręce i czekają na efekty swojej pracy.