Tag

Tag: cuda

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem cuda.

Cud Eucharystyczny w Bolsenie. Na korporale pojawiły się ślady prawdziwej krwi

Kościół

Cud Eucharystyczny w Bolsenie. Na korporale pojawiły się ślady prawdziwej krwi

"Kiedy w chwili konsekracji wzniósł hostię nad kielichem, zauważył, że chociaż ona sama zachowała wygląd białego chleba, obficie z niej cieknie na korporał krew..." Kapłan Piotr z Pragi przeżywał kryzys wiary. Pielgrzymował do grobów świętych Apostołów Piotra i Pawła w Rzymie. Chociaż sam był dla wielu wzorem kapłana, nim także targały wątpliwości co do realnej obecności Jezusa w Najświętszym Sakramencie. Połowa XIII wieku to czas teologicznego niepokoju, któremu polegali także wierzący kapłani. W sierpniu 1263 roku zatrzymał się w Bolsenie, która już wówczas była miejscem kultu, ponieważ tam znajduje się miejsce męczeństwa św. Krystyny. Ks. Piotr odprawiał w tamtym miejscu Mszę Świętą. Kiedy w chwili konsekracji wzniósł hostię nad kielichem, zauważył, że chociaż ona sama zachowała wygląd białego chleba, obficie z niej cieknie na korporał krew. Korporał (łac. corporale) to w liturgii Kościoła katolickiego kwadratowy obrus służący o obrzędów Mszy Św.

Screenshot YouTube

Kościół

Moc uwielbienia. Będą dziać się cuda

Gościem Tematu Dnia był ks. Andrzej Daniewicz SAC, lider zespołu La Pallotina, który w rozmowie z Piotrem Otrębskim wyjaśniał, jak najlepiej uwielbiać Boga, jak „przyjść naprawdę” i jaki jest bilet wstępu do Betlejem.

Oto LISTA CUDÓW, jakie Maryja uczyniła w Lourdes

Kościół

Oto LISTA CUDÓW, jakie Maryja uczyniła w Lourdes

Maryja powiedziała o sobie „Jestem Niepokalanym Poczęciem'' w Lourdes, potwierdzając tym samym dogmat. Ten fakt objawienia rozpoczął serię innych cudownych wydarzeń. Jak widać większość z nich pochodzi z przełomu XIX i XX wieku, ale i współcześnie cuda te mają miejsce. Komisja rozpatruje powoli i wiele zgłoszonych faktów czeka jeszcze na rozpatrzenie.

Brat Elia - stygmaty, znaki, cuda i przesłanie dla Polski!!!

Kościół

Brat Elia - stygmaty, znaki, cuda i przesłanie dla Polski!!!

Brat Elia to człowiek postawiony jako bardzo mocny znak. Spotkaliśmy się kilkakrotnie. Pamiętam to do dzisiaj. Przedostałam się do zakrystii, a tam siedzi skromny człowiek i obok puste krzesło. Pokazuje na mnie - chodź, to krzesło czeka na ciebie. Wiedziałam, że ma dar widzenia w ludzkich duszach. Usiadłam i byłam zauroczona jego prostotą, skromnością i przepięknym spojrzeniem. Miałam wrażenie, że nie patrzył na mnie brat Elia, tylko, że patrzył na mnie ktoś inny - opowiadała dziennikarka Joanna Bątkiewicz - Brożek w programie ,,Temat dnia'' Salve Tv.- Wiedziałam, że nie ma sensu o niektóre rzeczy pytać, bo on był takim żywym świadectwem - dodawała- Był czwartek wieczór, dobrze po 22:00, spontanicznie krzyknęłam - jak to? Stygmat! Żywy Stygmat! Co piątek Brat Elia współuczestniczy w męce Chrystusa. Widok tego stygmatu, który był wielkości pestki z brzoskwini, w środku żywa krew, stawia człowieka na nogi. Oczywiście wierzymy w obecność Żywego Chrystusa, ale to uświadomiło mi to, że męka

Oto Boża moc! Cuda za wstawiennictwem Świętego Charbela

Kościół

Oto Boża moc! Cuda za wstawiennictwem Świętego Charbela

W sanktuarium św. Charbela w miejscowości Annaya znajduje się obfita dokumentacja o przeszło sześciu tysiącach cudownych uzdrowień. Z pewnością jest to tylko mała część tych cudownych znaków, które się dokonały za wstawiennictwem świętego pustelnika z Libanu. Dziesięć procent z nich dotyczy osób nieochrzczonych, muzułmanów, druzów i wyznawców innych wyznań. Wybraliśmy kilka z nich.

Cudowny znak dla Polski w Lublinie

Cudowny znak dla Polski w Lublinie

Jest 3 lipca 1949 r. Na twarzy Matki Bożej z katedry lubelskiej pojawiają się łzy. Nikt nie może tego wytłumaczyć, wiadome jest tylko jedno: to nie jest dobry czas na cuda. Władze komunistyczne przygotowują się właśnie do obchodów 70. rocznicy urodzin Józefa Stalina.