Tag

Tag: cuda

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem cuda.

Na jakie cuda czeka Kuba

Na jakie cuda czeka Kuba

„W szerszym znaczeniu zbliżająca się wizyta być może nie wzbudzi aż tak wielkich oczekiwań, jakie towarzyszyły pobytowi na wyspie Jana Pawła II w styczniu 1988. Niemniej jednak będzie ona potężnym wsparciem dla Kościoła w jego dialogu z władzą, która już teraz uznaje go za poważnego partnera [w dyskusji o sprawach krajowych]” – uważa Bert Hoffman z Instytutu Badań Latynoamerykańskich w Hamburgu.

Cud natury w przeddzień Święta Niepodległości

Cud natury w przeddzień Święta Niepodległości

Czytelnicy portalu twojapogoda.pl zauważyli fenomenalny układ chmur nad naszym krajem. Stratusy, te które zamiast błękitu nieba przynoszą nam szarugę i mgły, ułożyły się na kształt Polski z okresu międzywojennego. Zjawisko to w pełnej okazałości można zobaczyć na dzisiejszych zdjęciach satelitarnych, które zamieszczamy poniżej. A wszystko to w sam raz na dzień przed Świętem Niepodległości.

Specjalna komisja zbada cuda Jana Pawła II

Kościół

Specjalna komisja zbada cuda Jana Pawła II

- Mogę poinformować, że otrzymałem dużo różnych świadectw o doznanych łaskach. Sygnały te są na tyle znaczące, że poprosiłem o dokumentację medyczną tych przypadków. Wtedy będę mógł je poddać badaniom merytorycznym - wyjaśnił ksiądz Oder w sobotę, gdy po raz pierwszy obchodzony jest dzień wspomnienia liturgicznego Jana Pawła II.