Tag

Tag: wiara

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.

Czy tak UPADNIE EUROPA? Wstrząsająca wizja Anny Katarzyny Emmerich!

Uwaga

Czy tak UPADNIE EUROPA? Wstrząsająca wizja Anny Katarzyny Emmerich!

"Widziałam różne części ziemi. Mój przewodnik wskazał mi Europę i pokazując mi piaszczyste miejsce, wyrzekł te znaczące słowa: "Oto wrogie Prusy" (...) "Oto Moskwa niosąca ze sobą wiele zła."Anna Katarzyna urodziła się 8 września 1774 r. w ubogiej rodzinie w wiosce Flamske, w diecezji Münster w Westfalii, w północno-wschodnich Niemczech.Oprócz łaski stygmatów Anna Katarzyna Emmerich od 4 roku życia miała dar widzenia spraw nadprzyrodzonych, dotyczących męki i śmierci Pana Jezusa, życia Najświętszej Maryi Panny, świętych i uroczystości kościelnych, w których skromna, niewykształcona wieśniaczka wykazywała zadziwiającą znajomość topografii, szczegółów archeologicznych i historycznych, objawionych jej w wizjach wypadków. Miała również wizję misternego burzenia Kościoła przez masonerię świecką i kościelną.

fot. yt/Journeying with Bongy Fanso

Kościół

Kamerun. Porwano kard. Christiana Tumi

W Kamerunie został porwany 90-letni kard. Christian Tumi. Emerytowany arcybiskup Duali aktywnie angażował się w dialog między kameruńskim rządem a separatystami. Nawoływał też do objęcia większą opieką dzieci i zapewnienia im swobodnego i bezpiecznego dostępu do edukacji.

Screenshot Youtube

Wiara

Dociekania po filmie ,,Czyściec''. Co będzie po śmierci?

Bez wątpienia, „Czyściec” to produkcja filmowa zachęcająca do modlitwy za dusze czyśćcowe. Aby nie trzymać w niepewności do końca artykułu, już teraz z pełnym przekonaniem napiszę – naprawdę zachęcam każdego do obejrzenia tego filmu. Niech potwierdzeniem mojego zachwytu będzie fakt, że w najbliższą niedzielę ( w pierwszą po obejrzeniu filmu) na wszystkich kazaniach będę mówił o czyśćcu. A mam ich aż cztery! Wykorzystam do tego obrazy i przemyślenia zaczerpnięte z „Czyśćca” reżyserii Michała Kondrata.

Piotr Rostworowski OSB: Nieznajomość Boga – tragedia człowieka

Wiara

Piotr Rostworowski OSB: Nieznajomość Boga – tragedia człowieka

To zatem mówię i zaklinam [was] w Panu, abyście już nie postępowali tak, jak postępują poganie, z ich próżnym myśleniem, umysłem pogrążeni w mroku, obcy dla życia Bożego, na skutek tkwiącej w nich niewiedzy, na skutek zatwardziałości serca. Oni to doprowadziwszy siebie do nieczułości [sumienia], oddali się rozpuście, popełniając zachłannie wszelkiego rodzaju grzechy nieczyste. (Ef 4,17–19)

Czy iskra z Polski uratuje świat?

Wiara

Czy iskra z Polski uratuje świat?

Pan Jezus zapowiedział św. Faustynie, że ma ona przygotować świat na Jego ostateczne przyjście. Gdy wokół szaleje pandemia, zastanawiamy się jeszcze bardziej niż przedtem – czy iskra, która wyjdzie z Polski, ciągle czeka na swoje całkowite spełnienie? Jak przygotować się na dzień straszliwego sądu Bożego? Gdzie szukać ostatecznego ratunku w czasach duchowego zamętu?