ks. Piotr Glas: Przekleństwa i samobójstwa w rodzinie [WIDEO]
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem rodzina.
Ucieczka rodziny przed Barnevernet, czyli urzędem mającym zajmować się „ochroną” dzieci, to w zasadzie codzienność dla rodzin mieszkających w Norwegii. Właśnie z powodu pomocy udzielanej takim rodzinom norweski rząd chciał usunięcia z placówki polskiego konsula, Sławomira Kowalskiego. Najczęściej scenariusz jest jednak podobny – szybka ewakuacja z kraju, gdyż inaczej dziecko zostałoby odebrane.
Zaczęliśmy bardziej doceniać o wiele bardziej rzeczy od osób. Wielu ludzi po Sądzie Ostatecznym, gdy zobaczą Niebo będzie mocno żałować tego, że nie mieli więcej dzieci.
Firma Google ma problem ze słowem... ,,rodzina''. Niektórzy jej pracownicy uznają, że jest ,,homofobiczne'' i ,,agresywne'', bo w kontekście dzieci ,,wyklucza'' osoby, które nie posiadają dzieci lub mają wielu partnerów o różnych tożsamościach płciowych.
"Łączy się z nami ojciec święty papież Franciszek. Prosił, abym przekazał różańce od niego rodzinie zmarłego prezydenta"-powiedział metropolita gdański, abp Sławoj Leszek Głódź krótko po rozpoczęciu nabożeństwa pogrzebowego prezydenta Pawła Adamowicza.
Wiceprezydent Gdańska, Piotr Kowalczuk spotkał się z matką mordercy prezydenta Pawła Adamowicza. Samorządowiec zapewniał, że rodzina Stefana W. również przeżywa swój dramat, jest zdruzgotana i zszokowana.
"Takie sytuacje zdarzają się dlatego, że robimy za mało dobra, za mało kochamy"- powiedział o. Adam Szustak o śmierci prezydenta Gdańska, Pawła Adamowicza. Zakonnik zapewnia, że choć przebywa obecnie za granicą, śledzi to, co dzieje się w Polsce.
Kościół katolicki w Montrealu wzywa rodziców, aby sprzeciwili się deprawacji swoich dzieci na zajęciach tak zwanego wychowania seksualnego. Arcybiskup tego miasta zachęca rodziców, aby zabierali dzieci ze szkoły na czas tych zajęć i zadbali, by o tych tak delikatnych kwestiach uczono zgodnie z wolą rodziców i z poszanowaniem naturalnego poczucia wstydu.
Ludzie wierzący, podobnie jak osoby bezwyznaniowe, mają prawo nie tylko do tolerancji, ale też do przestrzegania ich prawa do decyzji odnośnie do wyznawania wiary oraz wychowania dzieci zgodnie z własnym światopoglądem – napisał bp Marek Mendyk, przewodniczący Komisji Wychowania Katolickiego Konferencji Episkopatu Polski w oświadczeniu w związku ze złożeniem w Sejmie projektu ustawy konkretyzującej koncepcję świeckiej szkoły. Podkreśla w nim, że proponowane zmiany prawne, gdyby je wprowadzono w życie, doprowadziłyby do zmarginalizowania religii i etyki.
Zanim zostałem egzorcystą, wiele razy zastanawiałem się czy to możliwe, że małe niewinne dzieci mogą być opętane przez złego ducha. Czytałem o tym u o. Amortha, czy innych egzorcystów. Nie mieściło mi się to jednak w głowie i zepchnąłem te moje pytajniki w niepamięć…
Modlitwa do codziennego odmawiania.
Elżbieta Bojanowska, wiceminister rodziny, pracy i polityki społecznej kilka dni temu oświadczyła, że ponosi pełną odpowiedzialność za projekt nowelizacji ustawy o przeciwdziałalniu przemocy w rodzinie.
Czym chrześcijańskie małżeństwo różni się od każdego innego? Tomasz Mantyk OFMCap.
"Jedyne, czego mi brakuje na świecie, to dziecka"-stwierdził Michał Cessanis, partner wiceprezydenta Warszawy, Pawła Rabieja w wywiadzie dla portalu dziennik.pl.