Tag

Tag: rodzina

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem rodzina.

''Jak gestapo!''. Polacy uciekają przed Barnevernet

Polska

''Jak gestapo!''. Polacy uciekają przed Barnevernet

Ucieczka rodziny przed Barnevernet, czyli urzędem mającym zajmować się „ochroną” dzieci, to w zasadzie codzienność dla rodzin mieszkających w Norwegii. Właśnie z powodu pomocy udzielanej takim rodzinom norweski rząd chciał usunięcia z placówki polskiego konsula, Sławomira Kowalskiego. Najczęściej scenariusz jest jednak podobny – szybka ewakuacja z kraju, gdyż inaczej dziecko zostałoby odebrane.

Wychowanie seksualne agresją względem dzieci

Ideologia gender

Wychowanie seksualne agresją względem dzieci

Kościół katolicki w Montrealu wzywa rodziców, aby sprzeciwili się deprawacji swoich dzieci na zajęciach tak zwanego wychowania seksualnego. Arcybiskup tego miasta zachęca rodziców, aby zabierali dzieci ze szkoły na czas tych zajęć i zadbali, by o tych tak delikatnych kwestiach uczono zgodnie z wolą rodziców i z poszanowaniem naturalnego poczucia wstydu.

fot. Pixabay.com

Rodzina

Bp Marek Mendyk: Katolicy mają prawo wychowywać dzieci zgodnie z wiarą

Ludzie wierzący, podobnie jak osoby bezwyznaniowe, mają prawo nie tylko do tolerancji, ale też do przestrzegania ich prawa do decyzji odnośnie do wyznawania wiary oraz wychowania dzieci zgodnie z własnym światopoglądem – napisał bp Marek Mendyk, przewodniczący Komisji Wychowania Katolickiego Konferencji Episkopatu Polski w oświadczeniu w związku ze złożeniem w Sejmie projektu ustawy konkretyzującej koncepcję świeckiej szkoły. Podkreśla w nim, że proponowane zmiany prawne, gdyby je wprowadzono w życie, doprowadziłyby do zmarginalizowania religii i etyki.

Zdj. Pxhere, CC0, Flickr

Zagrożenia

Czy dzieci mogą być OPĘTANE przez złego ducha?

Zanim zostałem egzorcystą, wiele razy zastanawiałem się czy to możliwe, że małe niewinne dzieci mogą być opętane przez złego ducha. Czytałem o tym u o. Amortha, czy innych egzorcystów. Nie mieściło mi się to jednak w głowie i zepchnąłem te moje pytajniki w niepamięć…