Jedno z najcięższych więzień na Wyspach. Połowa skazanych to muzułmanie...
W Whitemoore, jednym z najcięższych brytyjskich więzień, muzułmanie stanowią już połowę skazanych - pisze portal Euroislam.pl.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem muzułmanie.
W Whitemoore, jednym z najcięższych brytyjskich więzień, muzułmanie stanowią już połowę skazanych - pisze portal Euroislam.pl.
Koran prawie na wszystkich stronach mówi o żydach i chrześcijanach – niby nie ma żadnych związków, a tu taki zbieg okoliczności - mówi w niezwykłej rozmowie islamolog arabskiego pochodzenia Jean Alcader. <<< RESORTOWE DZIECI: SŁUŻBY TYLKO 30 zł. !!!! KUP TERAZ! >>> Jean Alcader jest pochodzenia arabskiego i dobrze zna język arabski. Studiował m.in. w Papieskim Instytucie Islamologii w Kairze. Jest autorem wydanej w 2005 roku książki Pt. „Prawdziwe oblicze islamu”. We wstępie do książki pisze m.in.: „chciałbym zwrócić się do moich braci muzułmanów i zapewnić ich o moim szacunku wobec nich. Mając osobiście pochodzenie arabskie z wielką przyjemnością spotykam się podczas wakacji z moją rodziną muzułmańską w Magrebie, jak również z moimi przyjaciółmi, którzy są muzułmanami. Jednocześnie muszę powiedzieć, że od mojej młodości miałem ogromne szczęście poznać, poprzez autentyczne chrześcijańskie wychowanie, nieprzeniknioną miłość Chrystusa.
W Zanzibarze 19 mieszkańców na 20 to muzułmanie. Ta wyspa na Ocenie Indyjskim, tuż przy wybrzeżu Wschodniej Afryki, jest częścią Tanzanii, ale też tzw. „Czarnej Afryki” (zawieśmy na kołku idiotyczną polityczną poprawność).
Brytyjskie władze chcą skontrolować sądy szariackie działające w Wielkiej Brytanii. Rząd chce sprawdzić, czym zajmuje się 85 nieformalnycj jednostek tych struktur i czy nie przyczynia się to czasem do szerzenia islamskiego ekstremizmu. O sprawie mówił między innymi lord Michael Walton z Home Office.
Paweł Chmielewski, portal Fronda.pl: Niemieckie media podają, że w obozach dla uchodźców mnożą się molestowania i gwałty. Kobiety są nieustannie prześladowane przez muzułmańskich mężczyzn. Zaskakuje to panią?
Tematem mojej poprzedniej rozmowy ze światowej sławy islamistą o. Samirem Khalilem Samirem SJ („Niedziela”, nr 34/2015) było Państwo Islamskie oraz wypowiedzi jego przywódcy, samozwańczego kalifa Abu Bakra al-Baghdadiego, który twierdzi, że „islam nigdy nie był religią pokoju”. Na zarzuty, że „islam jest religią walki (dżihadu)”, muzułmanie często wytykają chrześcijanom wyprawy krzyżowe, tak jakby „święta wojna” była elementem i naszej religii. Czy chrześcijańskie wyprawy krzyżowe można porównać do islamskiej świętej wojny? Od tego pytania zacząłem naszą kolejną rozmowę
Niemcy są wstrząśnięte obrzydliwą, podwójną zbrodnią dokonaną w środowisku imigranckim. 20-letnia Rokstan M., która przyjechała do Niemiec z Syrii, została zgwałcona przez trzech swoich imigranckich rodaków. Wkrótce potem jej ciało znaleziono w rzece Dessau. Nie zabili jej jednak gwałciciele. Najprawdopodobniej zrobiła to rodzina dziewczyny, bo uznała, że ta jest "nieczysta".
Państwo Islamskie poinformowało o egzekucji kolejnych trzech chrześcijan. Audisho Enwiya, Ashur Abraham i Basam Michael należeli do Asyryjskiego Kościoła Wschodniego. Pochodzili z dwóch wiosek na północy Syrii. Zostali uwięzieni w lutym wraz z innymi 250 chrześcijanami.
Dlaczego biskupi czasem nie trafiają do wiernych. Prymas Polski wyjaśnia!
Zdaniem szefa partii, zniknęła, bo kłuła w oczy muzułmanów. Według lokalnych władz mogła być niebezpieczna. Po kilku dniach medialnej awantury huśtawka w kształcie świni wraca do przedszkola we włoskim Rovereto.
Europoseł Syed Kamall, muzułmanin z Wielkiej Brytanii określający się jako "umiarkowany", ostrzega Polaków przed islamizacją. W jego ocenie muzułmanie radykalni, którzy - dodajmy - biorą Koran po prostu takim, jaki jest, są ogromnym zagrożeniem nie tylko dla chrześcijan, ale także dla samych muzułmanów.