Tag

Tag: muzułmanie

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem muzułmanie.

fot. Tomasz Wandas

Miriam Shaded dla Fronda.pl o wojnie, do której się szykujemy (cz. I)

Można używać wielu słów, mieć przeróżne zdania na temat tego, co spotyka dziś Europę, jednak zmiana, która się dokonuje jest faktem, a fakty są niepodważalne. Faktem jest również to, że źródło problemu ma korzenie w świecie duchowym. Jeśli ktoś w niego nie wierzy, może zasięgnąć informacji od tych, którzy empirycznie – wbrew niektórym twierdzeniom – badali go i nazwali nieświadomością. Nie ma lepszego sposobu opisywania tego świata i jego oddziaływania na świadomość jak język symboli, symboli żywych. Odwaga i poświęcenie Miriam Shaded są godne podziwu. Aby lepiej przemówić na temat tego, co jest kluczem kryzysu europejskiego, postanowiłem użyć właśnie symbolu. Stąd daję Pani Miriam kamień, który ma być kamyczkiem do wybudowania twierdzy, która gdy już powstanie, obroni nas przed niebezpieczeństwem.

Zakazać noszenia burek w Polsce!

Zakazać noszenia burek w Polsce!

Przed przyjęciem imigrantów warto wprowadzić prawo, które chroniłoby Polaków przed manifestacjami religijnymi przybyszów z Bliskiego Wschodu. Chodzi o zakaz noszenia burek i nikabów. Przepisy zakazujące zasłaniania twarzy w miejscach publicznych obowiązują już w wielu krajach i są zgodne z prawem europejskim.

Tak Koran nawołuje do zabijania!

Tak Koran nawołuje do zabijania!

WERSY PROMUJĄCE PRZEMOC W KORANIE Koran [2:216] Przepisana wam jest walka, chociaż jest wam nienawistna. Być może, czujecie wstręt do jakiejś rzeczy, choć jest dla was dobra. Być może, kochacie jakąś rzecz, choć jest dla was zła. Bóg wie, ale wy nie wiecie!'' . Koran [2:244]Walczcie na drodze Boga i wiedzcie, że Bóg jest słyszący, wszechwiedzący! . Koran [3:56]Tych, którzy nie uwierzyli, ukarzę karą straszną na tym świecie i w życiu ostatecznym; i oni nie będą mieli pomocników." . Koran [3:151]My wrzucimy w serca tych, którzy nie uwierzyli, przerażenie za to, iż oni dodawali Bogu jako współtowarzyszy to, czemu On nie zesłał żadnej władzy. Ich miejscem schronienia będzie ogień. A jakże złe to miejsce pobytu dla niesprawiedliwych! . Koran [3:157-158] Z pewnością, jeśli zostaniecie zabici na drodze Boga albo jeśli umrzecie... - to przecież przebaczenie od Boga i miłosierdzie lepsze jest od tego, co oni gromadzą! 158 I na pewno, jeśli pomrzecie albo jeśli zostaniecie zabici, to ku Bogu zos

To już koniec Londynu! Islamskie gangi terroryzują miasto!

To już koniec Londynu! Islamskie gangi terroryzują miasto!

Pewien Afgańczyk, którego poznałam podczas zbierania materiałów do raportu o imigracji dla „Daily Mail”, włamał się kiedyś razem ze mną do domku w Peckham. To była misja ratunkowa. W tym domu w południowo wschodnim Londynie każdy pokój był wypełniony łóżkami, materacami i migrantami. Znaleźliśmy mężczyznę, po którego przyszliśmy: ledwo oddychał. Inni migranci zaczęli na nas krzyczeć. Okazało się, że chory mężczyzna był im winny pieniądze, miał też dług u gangu przemytników. Musieliśmy go szybko wyprowadzić. To wydarzenie mną wstrząsnęło. Zobaczyłam Londyn jakiego nie znałam – biedę jak z Trzeciego Świata, wyzysk i przestępczość.

Kard. Tauran: Katolicy i muzułmanie przeciw głuchocie na Boga

Kościół

Kard. Tauran: Katolicy i muzułmanie przeciw głuchocie na Boga

„Niech zwierzchnicy religijni nie boją się potępiać działań grup, które nie mają nic wspólnego z wiarą” – powiedział w stolicy Kataru Dausze kard. Jean-Louis Tauran. Przewodniczący Papieskiej Rady ds. Dialogu Międzyreligijnego wziął tam udział w konferencji na temat bezpieczeństwa duchowego i intelektualnego społeczeństwa w świetle tego, co nauczają religie. Takie spotkanie zostało zorganizowane już po raz 12. przez działający tam od 2008 r. Międzynarodowy Ośrodek Dialogu między Religiami. Uczestniczyli w nim politycy, dyplomaci, zwierzchnicy religijni i uczeni z wielu krajów.

Oto jak islam inspiruje samobójcze zamachy!

Oto jak islam inspiruje samobójcze zamachy!

Większość analityków umniejsza bądź całkowicie ignoruje rolę islamu w atakach samobójczych. Niektórzy próbują wręcz odrzucić wszelkie zależności pomiędzy islamem i atakami, potępiając jednocześnie innych za to, że tego nie robią - pisze A.J. Caschetta.

Niemieckie radio: Polak nienawidzi. Jak nie Żyda, to muzułmanina

Niemieckie radio: Polak nienawidzi. Jak nie Żyda, to muzułmanina

"Sieci społecznościowe w Polsce trzymają mocno w ręku wrogowie imigrantów. Przy tym nienawisć polskich prawicowych radykałów kieruje się już nie przeciwko Żydom, ale przeciwko muzułmanom. Także wśród umiarkowanych Polaków natrafia się szybko na uprzedzenia i rasistowskie przesądy - chociaż dzięki restrykcyjnej polityce uchodźczej nie ma w Polsce prawie żadnych muzułmanów" - czytamy na łamach państwowego niemieckiego radia "Deutschlandfunk".

(fot. shutterstock)

Zagrożenia

Byłam żoną muzułmanina. Przeżyłam piekło, bo chciał uzyskać wizę

„Kiedy zobaczyła mnie pracownica ośrodka dla maltretowanych kobiet w pewnej miejscowości w Wielkiej Brytanii – ubraną w długą czarną spódnicę, czarną bluzkę z długim rękawem bez dekoltu, z dwójką małych dzieci i reklamówką, nie musiałam mówić kim jest mój mąż, od którego uciekłam. Takich przypadków widziała już setki.” – mówi moja znajoma, która przez kilka lat mieszkała w Anglii. Miała być praca, której w Polsce brak. Praca oczywiście się znalazła, a w pakiecie przystojny Kurd, który wkrótce stał się jej mężem.