Tylko Matka Boska uchroni nas przed inwazją islamu
Oddanie się Maryi dziejową koniecznością w obliczu islamskiej ekspansji MOJA RODZINA 1/2016
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem muzułmanie.
Oddanie się Maryi dziejową koniecznością w obliczu islamskiej ekspansji MOJA RODZINA 1/2016
Młodzi francuscy muzułmanie są bardziej skłonni do tolerowania przemocy i przejawiania fundamentalnych poglądów religijnych, niż ich rówieśnicy innych wyznań.
Imigranci w Wielkiej Brytanii przez lata brutalnie gwałcili nastolatkę. Sami chętnie korzystając z alkoholu i narkotyków odurzali dziewczynę, by swobodnie wykorzystywać ją seksualnie. Imiona i nazwiska sprawców wskazują, że chodzi o przybyszy z Bliskiego Wschodu.
Kościoły w naszej części świata mają szczególną odpowiedzialność za ostrzeganie Zachodu przed islamem – uważa kard. Dominik Duka.
Kanclerz Niemiec Angela Merkel odrzuciła wezwania od wyższych rangą członków swojej partii CDU, żeby wprowadzić tzw. „prawo o islamie”, które regulowałoby praktyki muzułmanów w kraju.
Sam Mohammad Amin został aresztowany. Przyznał się do zgwałcenia dziewczynki po recytacji Koranu w meczecie. Mułła twierdzi, że sądził, iż dziewczynka była starsza oraz że wyrażała zgodę na jego zaloty.
Mieszkająca we Włoszech muzułmanka głowę 14-letniej córce. Była to kara, ponieważ nastolatka nie chciała nosić hidżabu.
Co powinniśmy wiedzieć o islamie? Wykład Ann Barnhardt obnażający ukrywane prawdy o islamie. Posłuchaj tego, czego muzułmanie woleliby nigdy nie mówić głośno...
Straszne! Tak się traktuje dzieci w arabskiej szkole!
Koran nadaje muzułmaninowi prawo do stosowania przemocy wobec żony w przypadku jej nieposłuszeństwa. Warto zwrócić tutaj uwagę na dobór słów: ‘których nieposłuszeństwa się boicie’. Oznacza to, że mąż nie musi posiadać żadnych dowodów na owo nieposłuszeństwo – sama obawa jest wystarczająca do wymierzenia kary.
Zwykle najlepszym kluczem do zrozumienia rozmaitych szyickich podziałów jest znajomość genealogii. Potomkowie Alego zakładali własne sekty. Powoływano się na prawdziwe czy wydumane koligacje z rodziną proroka Mahometa, aby legitymizować swoją władzę doczesną bądź orientację religijną. Na przykład od drugiego imama Hasana (starszego syna Alego) wywiedli swój rodowód Idrysydzi z północnej Afryki. Oni również założyli pierwszą szyicką (sekty Piątaków – Zaidi) dynastię w historii (780-974). Pierwszym władcą był Idris I ibn Abdullah (745-791), prawnuk Hasana i praprawnuk Alego i Fatimy. Jego pochodzenie od samego Mohameta było najważniejszym czynnikiem legitymizującym Idrisidów u Berberów, pośród których osiedli jako imamowie.
Ponieważ nie miałem co robić w Parlamencie Europejskim w grudniu 2004 roku, zdecydowałem się stworzyć model demograficzny Unii Europejskiej. Takimi obliczeniami zajmują się oficjalne instytucje, ale ja rozdzieliłem populację na część muzułmańską i nie-muzułmańską.*
- Seksualność uważa się za coś strasznego albo okrutnego i dopuszcza się ją najwyżej w małżeństwie w celach prokreacji. W ten sposób w umysłach mężczyzn utwierdza się przekonanie, że seksualność to tabu. W Europie Zachodniej widzą nagle coś zupełnie przeciwnego. Kobiety na ulicy obejmują się z partnerem, są wyzwolone, skąpo ubrane. Dla tych mężczyzn te kobiety, żyjące w zupełnej sprzeczności z ich zasadami i z tym, czego naucza imam w meczecie, są dziwkami, obiektami pożądania i pogardy.- mówi w wywiadzie dla DW Lale Akgün, niemiecka polityk urodzona w Stambule, mieszkająca w Kolonii.
Po zamachu na jarmark bożonarodzeniowy w Berlinie Euroislam.pl podawał, że Angela Merkel zachęcała uchodźców, by jak najszybciej robili prawo jazdy, gdyż to zwiększa ich szanse na niemieckim rynku pracy.
Dlaczego muzułmanie zabijają innych muzułmanów i co łączy dzisiejsze gazety z przekazami zawierającymi opowieści o Mahomecie i jego uczniach? Odpowiedź w tym wideo!