Tag

Tag: muzułmanie

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem muzułmanie.

Kogo trudniej zintegrować? Sufich czy feministki?

Zagrożenia

Kogo trudniej zintegrować? Sufich czy feministki?

W polskim prawicowym internecie od pewnego czasu krążą filmy pokazujące adeptów islamskiego sufizmu podczas bardzo specyficznych obrzędów. Jak się podkreśla, oto przykład, że integracja między naszymi kulturami naprawdę nie jest możliwa.

Fot. Pixabay, CC0

Zagrożenia

Byłam żoną muzułmanina. Przeżyłam piekło

„Kiedy zobaczyła mnie pracownica ośrodka dla maltretowanych kobiet w pewnej miejscowości w Wielkiej Brytanii – ubraną w długą czarną spódnicę, czarną bluzkę z długim rękawem bez dekoltu, z dwójką małych dzieci i reklamówką, nie musiałam mówić kim jest mój mąż, od którego uciekłam. Takich przypadków widziała już setki.” – mówi moja znajoma, która przez kilka lat mieszkała w Anglii. Miała być praca, której w Polsce brak. Praca oczywiście się znalazła, a w pakiecie przystojny Kurd, który wkrótce stał się jej mężem.

fot. via Kremlin.ru

Zagrożenia

,,Święta wojna'' Erdogana

Kiedy niemuzułmanie odmawiają muzułmańskim mniejszościom praw, jakich kraje o muzułmańskiej większości systematycznie odmawiają niemuzułmańskim mniejszościom, ekstremistyczni muzułmanie w Turcji zwyczajowo grożą krajom niemuzułmańskim świętą wojną.

Uwaga!!! TO chcą zrobić muzułmanie Polakom

Zagrożenia

Uwaga!!! TO chcą zrobić muzułmanie Polakom

"Jednego dnia prawo szariatu zostanie wprowadzone także w Polsce, bo wierzymy, że należy usunąć wszystkie opresyjne reżimy. Jeśli rządzi wami ktoś inny niż Allah, to jest to forma ucisku. Dzięki naszej polityce i ten wasz reżim zostanie usunięty, a ludzie będą szczęśliwsi" - przekonywał swego czasu imam Anjem Choudary w rozmowie z "Faktami".

Muzułmanie cały czas szturmują Niemcy!!!

Zagrożenia

Muzułmanie cały czas szturmują Niemcy!!!

Czy islamscy najeźdźcy zostawili już Europę w spokoju? Bynajmniej! Jak informuje dziennik ,,Bild'', muzułmanie cały czas szturmują niemieckie granice. Według ,,Bilda'' w tym roku wnioski o azyl złożyło już w RFN 56 127 migrantów.To teoretycznie mniej o 20 procent, niż rok temu. Są to zasadniczo Syryjczycy (14 tysięcy), Irakijczycy (6 tysięcy) i Nigeryjczycy (4 tysiące), do tego mniejsze grupy z różnych innych krajów.