Już od rana, rozśpiewana, chwal, o duszo, Maryję
1. Już od rana, rozśpiewana,Chwal, o duszo, Maryję.Cześć Jej świątkom, cześć pamiątkomCo dzień w niebo niech bije.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem maryja.
1. Już od rana, rozśpiewana,Chwal, o duszo, Maryję.Cześć Jej świątkom, cześć pamiątkomCo dzień w niebo niech bije.
17 września: wspominamy Św. Abpa Zygmunta Szczęsnego Felińskiego
Fronda.pl: Czym dla nas, Polaków są objawienia fatimskie? Nasz naród jest wyjątkowo przywiązany tak do Matki Boskiej, jak i do Matki Boskiej Fatimskiej właśnie. Zapewne w ogromnej mierze ma to związek z tym, jak bliskie owe objawienia były św. Janowi Pawłowi II, prawda?
Modlitwa o piękną miłośćMaryja miała kiedyś tyle lat co Ty. Jaka była?... Jak się zachowywała?Co myślała? Czego pragnęła? Jak się ubierała? Wzór dziewczyny, kobiety, matki, wzór miłości do Boga i ludzi.Doskonała nauczycielka pięknej miłości, czystej, prawdziwej, Bożej. Może być wielką inspiracją dla Ciebie.Wpatruj się w ten wzór. Módl się także do Maryi. Modlitwa to przebywanie z Nią."Kto z kim przystaje takim się staje" - mówi słusznie stare polskie przysłowie.Nauczysz się wiele od Niej, wiele wspaniałych rzeczy, przebywając z Nią na modlitwie.
Adam i Chrystus, Ewa i Maryja
Jak nawrócić zatwardziałego żyda? Niezwykłą historia nawrócenia Alfonsa Ratisbonne
Różaniec do Maryi Matki i Królowej całego stworzenia
Matka Boża z Krasnobrodu patronka egzorcystów i obrończyni dręczonych
Paweł jest ojcem pięciorga dzieci. Troje jest tutaj na ziemi, a dwoje w niebie. Pierwszy raz na pielgrzymce był 12 lat temu.
Wiara jest tematem przewodnim pierwszego dnia triduum przygotowującego do Aktu Zawierzenia Polskich Parafii Matce Bożej Królowej Polski. Parafie dokonają go w uroczystość Matki Bożej Częstochowskiej 26 sierpnia jako kolejny etap obchodów 1050-lecia Chrztu Polski.
o. Augustyn Węgrzyn, cystersBył zimny, dżdżysty jesienny dzień 2004 roku. Wróciłem z podróży samochodem pod kościół św. Tomasza Kantuaryjskiego w Sulejowie, w którym jestem proboszczem i przeorem klasztoru cysterskiego. Zauważyłem człowieka zasmuconego i skostniałego z zimna stojącego przy drzwiach kościoła. Podszedł do mnie i zapytał, czy jestem tu księdzem i czy mógłbym mu otworzyć kościół, bo on chciał sprawdzić, czy w tym kościele, w murze pod chórem znajduje się dziura w ścianie. Popatrzyłem się na niego ze zdziwieniem i mówię mu, że kościół mogę mu otworzyć, ale dlaczego nie interesuje Pana kościół, tylko akurat dziura w ścianie? Odpowiedział, że to jest dla niego bardzo ważne.
Poniedziałek, 22 sierpnia 2016, Wspomnienie obowiązkowe Najświętszej Maryi Panny Królowej