Tag

Tag: mahomet

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem mahomet.

Atak islamistów na strony wrocławskich sądów

Atak islamistów na strony wrocławskich sądów

Na stronach wrocławskich sądów można było dziś zobaczyć okrwawioną flagę Syrii i angielskojęzyczny napis „stop represjom w Syrii”. Pod grafiką hakerzy napisali: „Protestuję przeciwko poniżaniu naszego ukochanego proroka Mahometa! Proszę nie ignoruj, pokaż swoje wsparcie dla Islamu”. Według portalu PolskaTimes.pl, zaatakowano strony Sądu Okręgowego i podległych mu sądów rejonowych.

fot. Archiwum Frondy

Asia Bibi napisała do Papieża: żyję jedynie dzięki waszym modlitwom

Wyznaje, że i ona mogła w tym roku świętować Boże Narodzenie w swoim więzieniu, w obecności męża i dzieci, którzy mogli ją odwiedzić. Jej wielkim pragnieniem było móc uczestniczyć w pasterce w Bazylice św. Piotra w Watykanie. „Mam jednak zaufanie do planów Boga względem mnie i być może w przyszłym roku zechce spełnić me pragnienie. (...) W tym momencie chcę się zawierzyć miłosierdziu Boga, który może wszystko. Tylko On może mnie uwolnić” – pisze pakistańska katoliczka.Zapewnia ona również o swej modlitwie za wszystkich, którzy się za nią modlą, zabiegają o jej uwolnienie oraz wspierają ją materialnie. Przyznaje, że brakuje jej środków na codzienne potrzeby. Jej cela jest zimna, a drzwi nieszczelne. Krewni żyją za daleko, by móc jej pomóc. „Wiem, że Ojciec Święty modli się za mnie z całego serca. I to daje mi ufność, że pewnego dnia moje uwolnienie będzie możliwe” – czytamy w liście Asii Bibi do Papieża Franciszka. Od czerwca po 27 miesiącach izolacji w celi bez okien Asia Bibi została

Fot. Archiwum Frondy)

Masakra w Nairobi. Zabijają niewinny a później modlą się do Allaha! Drastyczne VIDEO!

Telewizja CNN dotarła do nagrań z monitoringu centrum handlowego, w którym dokonano zamachu. Widać na nim jak bezlitośnie islamscy fanatycy zabijają niewinnych ludzi. Po akcji widać jak terroryści oddają cześć i chwałę ... Allahowi. Ten niewiarygodny, bestialski mord na niewinnych, powinien być przestrogą dla jakiegokolwiek pobłażania dla ekstremistów islamskich. Europa musi w zarodku pacyfikować takich "psychicznie niezrównoważonych" ludzi!

islamska kobieta Fot Getideaka za FreeDigitalPhotos

Czy to koniec z przemocą wobec kobiet w Arabii Saudyjskiej?

Teraz wszystkie formy przemocy fizycznej, psychicznej i seksualnej będą uważane za przestępstwo - poinformował dziennik Saudi Gazette, powołując się na saudyjskie Ministerstwo Spraw Społecznych. Jak podaje gazeta minimalna kara to jeden miesiąc więzienia a maksymalna – rok. Pod uwagę będą też brane kary grzywny w wys. 5-50 tys. riali saudyjskich (od ok. 4250 do ok. 42 500 zł). W wypadku recydywy kara ma być podwojona. Ustawa gwarantuje też ofiarom przemocy pomoc i leczenie. Przepisy określają, że osoby które posiadają informacje o przypadkach nadużyć i przemocy, powinny je bezzwłocznie zgłaszać organom ścigania.

Plakat reklamujący wystawę Sengl (fot. Katholisches.info)

Cejrowski o "artystce", która przybiła kurę do krzyża: Niech przybije do krzyża figurkę Angeli Merkel... nie wiem kogo tam lubi i szanuje

Kilka dni temu polskie media informowały o skandalicznej wystawie prac Deborah Sengl. Austriacka "artystka" słynie z kontrowersji i niechęci do Kościoła katolickiego. Przez najbliższy miesiąc w mieście Wiener Neustadt będzie można obejrzeć wystawę "dzieł" z cyklu „Via Dolorosa”, których motywem przewodnim jest... „kura przybita do krzyża”.

Fot. Wikimedia Commons

Islamska doktryna polityczna wymusza szariat

Nowi muzułmanie przybywający z Bliskiego Wschodu lub Europy Zachodniej odcinają się od tradycji polskich Tatarów właśnie po to, by móc realizować swoje radykalne cele islamizacji nowego miejsca, w którym się znaleźli.

Fot. Wikimedia Commons

Powstanie film o Mahomecie. Koszt produkcji to około miliard dolarów. Już zaczynają się protesty przeciwko powstaniu tego filmu!

"Katar ogłosił niedawno, że planuje nakręcić serię filmów o Mahomecie, Proroku żyjącym w VII wieku. Do pracy nad jednym z nich firma produkcyjna Alnoor Holdings zatrudniła producenta "Władcy Pierścieni", Barriego Osborne'a oraz uczonego w Koranie sunnitę, znanego z telewizji al-Jazeera Yusufa al-Qaradawiego. Panowie razem będą zastanawiać się, w jaki sposób najlepiej spożytkować budżet w wysokości miliarda dolarów" - informuje portal stopklatka.pl.

Modlitwa Muzułmanów (Fot. Agencja BEW)

Czy islam jest religią pokoju?

Jednak tworzenie takiego wizerunku islamu nie jest zaskakujące, ponieważ większość dzisiejszych ekspertów, intelektualistów, polityków oraz “liberalnych” elit społecznych twierdzą, że islam jest zupełnie kompatybilny z demokracją i wartościami zachodnimi, a wszelkie problemy związane z islamem spowodowane są przez zachodnią nietolerancję, islamofobię, czy też problemy ekonomiczne. Takie postawy elit intelektualnych są również zrozumiałe. Zachodnie uniwersytety co roku publikują ogromną liczbę książek z tytułem ”islamofobia”, gdzie poważni naukowcy w przekonywający sposób przedstawiają nietolerancję Zachodu z jednej strony oraz tolerancyjność i pokojowość islamu z drugiej. 3

Radykalny islam, który chce zdominować Europę (Fot. Flickr)

Muzułmanie w Londynie wprowadzają ummę

W Sahih al-Bukhari, jednym z sześć głównych hadisów islamu sunnickiego, który według niektórych muzułmańskich uczonych najwierniej oddaje życie Mahometa, zawarte są dokładne wskazówki jak postępować z niewiernymi. I nieważne, że zapisy te powstały kilka wieków temu, gdzieś na piaskach Arabii. Wierzący muzułmanin ma obowiązek naśladować swojego proroka możliwie jak najwierniej także w XXI w., i także w Londynie.

Fot. Flickr

Życie Jezusa, życie Mahometa

Komu zawierzyli chrześcijanie? „Ja jestem dobrym pasterzem. Dobry pasterz daje życie swoje za owce. Najemnik zaś i ten, kto nie jest pasterzem, do którego owce nie należą, widząc nadchodzącego wilka, opuszcza owce i ucieka, a wilk je porywa i rozprasza. Najemnik ucieka dlatego, że jest najemnikiem i nie zależy mu na owcach. Ja jestem dobrym pasterzem i znam owce moje, a moje Mnie znają, podobnie jak Mnie zna Ojciec, a Ja znam Ojca. Życie moje oddaję za owce. (J 10, 11-18). Jezus nie miał w życiu nic. Dla zbawienia ludzi dał się nawet ogołocić na krzyżu.

Proces mścicieli karykatur Mahometa

Kościół

Proces mścicieli karykatur Mahometa

Policja twierdzi, że mężczyźni ci planowali „zabić tyle osób, ile to możliwe” i porównuje ten atak do zamachu w Bombaju w 2008 r, kiedy dziesięciu uzbrojonych bandytów – islamistów zabiło 166 osób w tamtejszym hotelu. Prokurator w akcie oskarżenia stwierdził, że mężczyźni zostali oskarżeni o nielegalne posiadanie broni oraz terroryzm. Akt oskarżenia mówi również, że planowali oni celowo zastraszać ludność oraz prowadzić działania mogące poważnie zagrozić bezpieczeństwu Danii. Oskarżeni nie przyznali się do winy.