Tag

Tag: islam

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem islam.

Fot. via gpk.gov.by

Uwaga

Francuzi mają dość imigrantów?

Jak wynika z najnowszego sondażu Odoxa Backbone przeprowadzonego dla dziennika „Le Figaro”, aż 72 proc. Francuzów uważa, że w ich kraju jest "zbyt wielu migrantów". A tak jeszcze niedawno tamtejsze władze wspólnie z rządem w Berlinie pouczały Polskę na ten temat…

fot. crystallinac, cc by-sa 2,0 via wikipedia, zdj. edyt.

Zagrożenia

Jak Chrystus ,,pokonał'' we mnie Allaha

Strach, jaki wywoływało u muzułmanów czytanie Bi­blii, wydawał mi się dziwny. Dlatego postanowiłemzająć się Biblią poważnie i szczerze, i poprosiłem Bogawszechmogącego, aby mi w tym pomógł. Czytałem jąz zaufaniem, jak dziecko, i w trakcie lektury Biblia za­częła oddziaływać na moją duszę. Z pomocą DuchaŚwiętego wszystkie moje dowody przeciwko wierzechrześcijańskiej znikły.

Fot. Pixabay

Rosja

Masakra na rosyjskim poligonie przy granicy z Ukrainą. Przyczyny religijne?

Wczoraj na poligonie w rosyjskim Biełogorodzie doszło do strzelaniny między przebywającymi w nim rosyjskimi żołnierzami. W trakcie wymiany ognia zginęło 11 osób, a 15 zostało rannych. Jak donoszą niezależne media rosyjskie, przyczyną strzelaniny miały być obraźliwe słowa wypowiedziane przez jednego z dowódców pod adresem Allaha.

Fot. fragment fresku Luki Signorelliego „Kłamstwa Antychrysta” via: Wikipedia, domena publiczna

Wiara

Tomasz Teluk: O fałszywej pokusie ,,trzech religii monoteistycznych''

Poprawność polityczna dla celu pacyfikacji fundamentalizmów religijnych posługuje się wygodnym, pojęciem „trzech religii monoteistycznych”. Prowadzi to najczęściej do pokusy fałszywego ekumenizmu. Pionierem pojęcia o trzech religiach monoteistycznych, mających jakoby wspólny korzeń wiary w jedynego Boga, był francuski naukowiec Louis Massignon, XX w. znawca islamu. Studiując kulturę muzułmańską powziął on sobie za cel budowanie mostów między religiami. To właśnie on użył pierwszy owego terminu, który w latach 60. ubiegłego wieku zyskał wielu zwolenników wśród socjologów religii i w publicystyce - czytamy w tekście Tomasza Teluka na łamach serwisu Codzienna.net.

Fot. screenshot - YouTube

Wiara

Ks. Klimuszko prorokiem inwazji islamu na Europę

W 1961 r. zamieszkał na stałe w Elblągu, gdzie gwardianem był jego przyjaciel, o. Lucjusz Chodukiewicz. Mimo grożących mu konsekwencji, zarówno ze strony władz komunistycznych, jak i kościelnych, nie potrafił powstrzymać się przed pomaganiem innym swoimi zdolnościami. Podszedł do kobiety wpatrującej się w witrynę sklepową i radził jej, by zamiast interesować się modą, zgłosiła się do lekarza. Wkrótce wykryto u niej poważną chorobę. Podobnie było z jakimś profesorem, któremu Klimuszko polecił zgłosić się do stomatologa.

Fot. screenshot - YouTube (MSNBC)

Zagrożenia

Oko za oko, Bolton za Soleimaniego

Departament Sprawiedliwości USA poinformował opinię publiczną w Stanach Zjednoczonych o przygotowanym przez irański rząd planie zabójstwa Johna Boltona, byłego doradcy Białego Domu ds. bezpieczeństwa narodowego. Amerykański polityk naraził się rządzącym w Teheranie swoim krytycznym komentarzem na temat członka irańskiego Korpusu Strażników Rewolucji Islamskiej.

Fot. Amin Khan via Flickr CC 2.0

Kościół

Protest głodowy pakistańskich chrześcijan

Mniejszości religijne w Pakistanie na dyskryminację i prześladowania odpowiadają protestami i strajkiem głodowym. Organizacje Voice for Justice oraz Rwadari Tehreek Pakistan wspólnie zorganizowały demonstrację, w trakcie której domagają się poszanowania praw pakistańskich chrześcijan i hinduistów.

fot. pixabay.com

Wiara

Cudowne nawrócenie islamskiego dżihadysty!

„»O Boże, zabijałem ludzi, których Ty stworzyłeś!« – szlochałem. – »Chyba nie powinienem żyć ani chwili dłużej! Otwórz czeluść ziemi, niech mnie pochłonie! Za to, co zrobiłem, zasługuję na śmierć«”.