Tag
Tag: islam
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem islam.
Fundamenty pod islamski terroryzm kładło KGB
Ion Mihai Pacepa, najwyższy rangą oficer wywiadu radzieckiego bloku, który uciekł na Zachód, wydał książkę „Dezinformacja” (Disinformation), z której wynika, że powody islamskiego terroryzmu kryją się w tajnej operacji KGB w latach 70., – pisze angielski dziennik Daily Mail.
Antychryst - islamski mesjasz?
Celem tego opracowania jest porównanie niektórych doktryn i założeń eschatologii islamskiej i chrześcijańskiej.
Macron, islamizacja Europy i szariat we Francji
Z perspektywy początku 2019 roku wyraźnie widać, że powoli do świadomości elit przebija się potrzeba rozwiązania „kwestii islamskiej”. Brakuje jednak rozwiązań.
Włoski wicepremier wprost: Prawdziwym zagrożeniem dla Europy są islamscy terroryści
„Mówią, że w Europie populiści stanowią zagrożenie. Czy populiści kogoś kiedykolwiek zabili? Prawdziwym zagrożeniem są islamscy terroryści; tacy jak ze Strasburga, którzy w imię ich Boga zabijają ludzi na ulicy” - powiedział wprost minister spraw wewnętrznych i wicepremier włoskiego rządu Matteo Salvini.
Gdy muzułmanin otwiera oczy na prawdę w Kościele
List czytelnika: Na łamach „Miłujcie się!” często opisujecie przypadki, świadectwa nawróceń wyznawców innych religii oraz ateistów. Nie natrafiłem jednak na żadne świadectwo nawróconego muzułmanina lub muzułmanki. Czy oni nawracają się do Jezusa? Arkadiusz
Wielka Brytania nie wpuści Asi Bibi, za to jej prześladowców już tak
Meczet w Luton zaprosił dwóch kaznodziejów, którzy popierali mordercę powiązanego ze sprawą Asi Bibi, chrześcijanki, która po latach więzienia uniknęła kary śmierci za bluźnierstwo w Pakistanie.
Porzucił islam i zawierzył Chrystusowi. Oto jego wyznanie
Był 12 stycznia 2009 roku. Siedziałem w Mediolanie w biurze redaktora naczelnego „Corriere della Sera”. Przybyłem do Paolo Mielego na czas, o pół do pierwszej. Taką punktualność mogą we Włoszech zapewnić jedynie karabinierzy, którym państwo włoskie powierzyło moje bezpieczeństwo zagrożone przez islamskich terrorystów. To oni wydali na mnie wyrok śmierci i ustawicznie mi grozili. W tamtych właśnie dniach aparatura podsłuchowa wyłowiła rozmowy samozwańczych imamów algierskich i marokańskich, obsadzających meczety północnego zachodu Włoch. Rozmawiali o zamachu na moją osobę. To skłoniło generała Gianfrancesca Siazzu, komendanta głównego karabinierów, do przyjęcia propozycji sformułowanej przez generała Vittoria Tomasoniego, komendanta prowincji rzymskiej i mojego bezpośredniego opiekuna, w porozumieniu z generałem Saveriem Cotticellim, komendantem regionu Lacjum, i generałem Corradem Borruso, komendantem ponadregionalnym dla Włoch Środkowych, żeby wzmocnić jeszcze bardziej moją ochronę do
TAK BĘDZIE! Islamiści padną przed Panią z Fatimy!!!
„Wierzę, że Najświętsza Dziewica wybrała sobie miano „Matki Boskiej z Fatimy” jako obietnicę i znak nadziei dla ludów muzułmańskich i jako zapewnienie, że ci, którzy okazują jej tak wiele szacunku, pewnego dnia przyjmą również Jej Boskiego Syna”
Prof. Legutko: NIE dla powstania większej grupy muzułmańskiej w Polsce!!!
Profesor Ryszard Legutko odniósł się do ataku nożownika w Manchesterze. Ataki islamistów- wskazał europoseł- to "poniekąd europejska codzienność".
Krzyczał ,,Allah'', ranił nożem 3 osoby. Atak w Anglii
Na dworcu w brytyjskim Manchasterze prawdopodobnie islamista ranił nożem trzy osoby. Według świadków miał krzyczeć krawawe hasło wszystkich zamachowców, ,,Allah''.
Islam - czyste antychrześcijaństwo
Poprawność polityczna dla celu pacyfikacji fundamentalizmów religijnych posługuje się wygodnym, pojęciem „trzech religii monoteistycznych”. Prowadzi to najczęściej do pokusy fałszywego ekumenizmu.
150 tys. policjantów i żołnierzy na ulicach Francji. Terroryzm i ,,żółte kamizelki''
Sylwester w Polsce to wyjąwszy wszystkie przypadkowe incydenty czas zasadniczo dość spokojny. Co innego we Francji. W tym zachodnim kraju europejskim ogarniętym płomieniem islamu władze muszą wysyłać na ulice armię, by walczyć z zagrożeniem terrorystycznym.