Tag

Tag: islam

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem islam.

Biskup z Arabii Saudyjskiej: Bóg ma plan i wysyła katolików do serca islamu

Biskup z Arabii Saudyjskiej: Bóg ma plan i wysyła katolików do serca islamu

Dla arabskich muzułmanów Zachód to świat pozbawiony wartości. Są przekonani, że to oni muszą teraz zapełnić tę duchową próżnię islamem – uważa bp Camillo Ballin, wikariusz apostolski dla Arabii Północnej. Ten włoski kombonianin od 47 lat jest misjonarzem w krajach muzułmańskich. Jego posługa duszpasterska niewiele ma jednak wspólnego z misją. Jak sam wyznaje, w ciągu 47 lat nie nawrócił ani jednego muzułmanina. Przez wszystkie te lata tylko 4 czy 5 razy zgłosili się do niego muzułmanie, którzy chcieli przyjąć chrześcijaństwa. Dwaj z nich byli szpiegami, którzy mieli sprawdzić, czy włoski misjonarz liczy się z koranicznym prawem. Odstępstwo od islamu jest tam bowiem karane śmiercią.

Fot. Wikipedia, Pixabay

Wraz z burkami UE może zakazać krzyży i habitów...

Dla Parlamentu Europejskiego, a przynajmniej jego lewej części, nie ma najmniejszej różnicy między symbolem chrześcijaństwa, jakim jest krzyż, a burką. Taki wniosek należy wyciągnąć z faktu, że chcieliby oni w przestrzeni publicznej zakazać tak jednego, jak i drugiego – donosi portal pch24.pl za Katolisch.de.

W ciągu 20 lat imigranci zmienią Europę nie do poznania

Zagrożenia

W ciągu 20 lat imigranci zmienią Europę nie do poznania

Ponieważ nie miałem co robić w Parlamencie Europejskim w grudniu 2004 roku, zdecydowałem się stworzyć model demograficzny Unii Europejskiej. Takimi obliczeniami zajmują się oficjalne instytucje, ale ja rozdzieliłem populację na część muzułmańską i nie-muzułmańską.*

Fot. Flickr

Zagrożenia

Koniec ISIS już niedługo? Coraz mniej ochotników

Według danych agencji wywiadowczych mniej niż 50 osób miesięcznie przybywa z zagranicy, by wstąpić w szeregi Państwa Islamskiego w Syrii. W ubiegłym roku przez granicę turecko-syryjską przechodziło nawet 2 tysięce ochotników miesięcznie. Ogółem od 2014 przybyło do Syrii by walczyć w ISIS około 31 tysięcy osób z zagranicy, w tym ponad 10 tysięcy z Europy.