Tag

Tag: dzieci

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem dzieci.

Fot. kremlin.ru CC 4.0

Rosja

W Rosji brakuje rąk do pracy. Do zakładów ruszą dzieci

Obecny deficyt na rosyjskim rynku pracy jest największy od 27 lat. Tamtejsze władze chcą, żeby do pracy udały się dzieci. Zniesiona zostanie część obostrzeń związanych z pracą małoletnich. Ponadto pracodawcy zatrudniający dzieci od 14 roku życia będą mogli liczyć na ulgi.

Fot. via Pixabay.com

Kościół

Czechy: biskupi stanowczo w obronie dzieci i rodziny

Czescy biskupi zabrali stanowczy głos w obronie dzieci i rodziny. Za Papieżem Franciszkiem przypominają, że gender jest dziś jedną z najniebezpieczniejszych kolonizacji ideologicznych. Sprzeciwiają się Konwencji Stambulskiej oraz próbom legalizacji tak zwanych małżeństw homoseksualnych. Skąd bierze się ta zuchwałość, by odbierać dzieciom prawo do ojca i matki – pytają biskupi Czech, Moraw i Śląska.

Fot. Screenshot - YouTube (KinoSwiatPL), scena z bajki "Biedronka i Czarny Kot"

Zagrożenia

Anglia: szokujący raport o dzieciach, które chcą być zwierzętami

Szkoły w Wielkiej Brytanii coraz mocniej promują ideologię całkowicie dowolnej samoidentyfikacji uczniów. Chodzi zarówno o deklarowaną płeć, jak i rosnącą tendencję utożsamiania się ze zwierzętami. Zjawisko to ma związek z galopującą propagandą gender, która konsekwentnie przeobraża brytyjski system wychowawczy.

Fot. via Pixabay.com

Świadectwo

Świadectwo: Duch Święty uzdrowił moje łono!

W Internecie zawrzało na temat środków wczesnoporonnych. Mają być one ogólnodostępne, wydawane bez recepty. Opinie na ten temat, jak na każdy dotyczący moralności katolika (i nie tylko), są podzielone. Jeszcze 6 lat temu sama nie miałabym nic przeciwko, bo sama taką tabletkę „dzień po” wzięłam.

Fot. screenshot - YouTube (The Times and The Sunday Times)

Wiara

Papież: społeczeństwa i narody bez dzieci nie mają przyszłości

- „Nie możemy zaakceptować, żeby nasze społeczeństwo przestało rodzić dzieci i zatraciło się w smutku” – powiedział Papież do uczestników Stanów Generalnych na temat dzietności. Wydarzenie organizowane przez Włoskie Forum Stowarzyszeń Rodzinnych kolejny już raz z udziałem Franciszka odbywa się w Rzymie. Zwrócił on uwagę, że jest to kwestia podstawowa dla przyszłości Włoch i Europy. Narodziny dzieci pozostają głównym wskaźnikiem dla zmierzenia nadziei każdego narodu.