Tag
Tag: chrystus
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem chrystus.
Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu!
PIERWSZE CZYTANIE Marek, uczeń Piotra Apostoła
Gdy Pan powróci... z Dzienniczka św. Faustyny
Fragment "Dzienniczka" św. Faustyny dotyczący ponownego przyjścia Pana Jezusa na Ziemię, czyli o Apokalipsie!
Ks. Henryk Zieliński: Królowanie Chrystusa - i Polska
Słowa Pana Jezusa o jego królestwie, które nie jest z tego świata, można odczytywać na wiele sposobów. Można w nich widzieć proste stwierdzenie dotyczące pochodzenia Jego władzy nie od ludzi, ale od Ojca, o którym Biblia mówi, że Synowi poddał wszechświat.
Benedykt XVI: Po co nam w ogóle wiara?
Do tej pory mówiliśmy o wierze i nadziei w Nowym Testamencie i początkach chrześcijaństwa. Wciąż było jednak jasne, że nie mówimy tylko o przeszłości; cała refleksja dotyczy życia i umierania człowieka w ogóle, a zatem interesuje również nas – tu i teraz.
Jak Chrystus pokonał we mnie Allaha
Strach, jaki wywoływało u muzułmanów czytanie Biblii, wydawał mi się dziwny. Dlatego postanowiłemzająć się Biblią poważnie i szczerze, i poprosiłem Bogawszechmogącego, aby mi w tym pomógł. Czytałem jąz zaufaniem, jak dziecko, i w trakcie lektury Biblia zaczęła oddziaływać na moją duszę. Z pomocą DuchaŚwiętego wszystkie moje dowody przeciwko wierzechrześcijańskiej znikły.
Chirurg plastyczny o całunie: Twarz żyje. Życie i śmierć są na tym samy przedmiocie
Całun Turyński jest jednym z najczęściej badanych przedmiotów na świecie. Analizowano go m.in. pod kątem hematologicznym, chemicznym i biologicznym. Nigdy wcześniej jednak nie robił tego chirurg plastyczny.
,,Nawet głuchym słuch przywraca i niemym mowę''
PIERWSZE CZYTANIE Zapowiedź podziału królestwa Salomona
Ks. Sławomir Kostrzewa: Co buduje a co niszczy miłość małżeńską?
Ks. Sławomir Kostrzewa: Co buduje a co niszczy miłość małżeńską?
Jak Chrystus ,,pokonał'' we mnie Allaha
Strach, jaki wywoływało u muzułmanów czytanie Biblii, wydawał mi się dziwny. Dlatego postanowiłemzająć się Biblią poważnie i szczerze, i poprosiłem Bogawszechmogącego, aby mi w tym pomógł. Czytałem jąz zaufaniem, jak dziecko, i w trakcie lektury Biblia zaczęła oddziaływać na moją duszę. Z pomocą DuchaŚwiętego wszystkie moje dowody przeciwko wierzechrześcijańskiej znikły.