Tag

Tag: chrystus

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem chrystus.

Fot. screenshot - YouTube (TVP Info)

Wiara

Ks. Henryk Zieliński: Królowanie Chrystusa - i Polska

Słowa Pana Jezusa o jego królestwie, które nie jest z tego świata, można odczytywać na wiele sposobów. Można w nich widzieć proste stwierdzenie dotyczące pochodzenia Jego władzy nie od ludzi, ale od Ojca, o którym Biblia mówi, że Synowi poddał wszechświat.

Fot. Peter Nguyen Minh Trung via Flickr, CC BY 2.0

Wiara

Benedykt XVI: Po co nam w ogóle wiara?

Do tej pory mówiliśmy o wierze i nadziei w Nowym Testamencie i początkach chrześcijaństwa. Wciąż było jednak jasne, że nie mówimy tylko o przeszłości; cała refleksja dotyczy życia i umierania człowieka w ogóle, a zatem interesuje również nas – tu i teraz.

Fot. crystallinac, cc by-sa 2,0 via wikipedia, zdj. edyt.

Świadectwo

Jak Chrystus pokonał we mnie Allaha

Strach, jaki wywoływało u muzułmanów czytanie Bi­blii, wydawał mi się dziwny. Dlatego postanowiłemzająć się Biblią poważnie i szczerze, i poprosiłem Bogawszechmogącego, aby mi w tym pomógł. Czytałem jąz zaufaniem, jak dziecko, i w trakcie lektury Biblia za­częła oddziaływać na moją duszę. Z pomocą DuchaŚwiętego wszystkie moje dowody przeciwko wierzechrześcijańskiej znikły.

fot. crystallinac, cc by-sa 2,0 via wikipedia, zdj. edyt.

Zagrożenia

Jak Chrystus ,,pokonał'' we mnie Allaha

Strach, jaki wywoływało u muzułmanów czytanie Bi­blii, wydawał mi się dziwny. Dlatego postanowiłemzająć się Biblią poważnie i szczerze, i poprosiłem Bogawszechmogącego, aby mi w tym pomógł. Czytałem jąz zaufaniem, jak dziecko, i w trakcie lektury Biblia za­częła oddziaływać na moją duszę. Z pomocą DuchaŚwiętego wszystkie moje dowody przeciwko wierzechrześcijańskiej znikły.