POTĘŻNA MODLITWA DO CHRYSTUSA O UWOLNIENIE
Panie Jezu Chryste! Uznaje Cie moim Stwórca, Zbawca, Panem i Królem!
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem chrystus.
Panie Jezu Chryste! Uznaje Cie moim Stwórca, Zbawca, Panem i Królem!
Jezus im rzekł: «Czy goście weselni mogą się smucić, dopóki pan młody jest z nimi? Lecz przyjdzie czas, kiedy zabiorą im pana młodego, a wtedy będą pościć».
"Żal Mi tego tłumu, bo już trzy dni trwają przy Mnie, a nie mają co jeść. I jeśli ich puszczę zgłodniałych do domu, zasłabną w drodze, bo niektórzy z nich przyszli z daleka".
PRZYJŚCIE CHRYSTUSA W CHWALE — PARUZJA Historia ludzkości jest historię oczekiwania na Chrystusa. Chociaż Syn Boży już przyszedł, chociaż stał się człowiekiem, chociaż jest realnie i prawdziwie obecny w Eucharystii, okres oczekiwania na Niego trwa nadal. Zbawiciel zapowiedział swoje drugie przyjście w chwale.
Podczas tradycyjnej środowej audiencji generalnej zabrakło z powodu choroby papieża Franciszka, w którego imieniu pozdrowienia dla polskich pielgrzymów odczytał ks. prał. Filippo Ciampanelli z Sekretariatu Stanu Stolicy Apostolskiej.
Czytania mszalne na dzisiaj:
"Jeśli ktoś przychodzi do Mnie, a nie ma w nienawiści swego ojca i matki, żony i dzieci, braci i sióstr, nadto i siebie samego, nie może być moim uczniem. Kto nie dźwiga swego krzyża, a idzie za Mną, ten nie może być moim uczniem"
Pan Jezus jest prawdziwym człowiekiem. Skoro jednak jest On zarazem Synem Bożym, pojawia się pytanie, czy nie wynikają z tego jakieś realne konsekwencje dla Jego człowieczeństwa.
Portal „Life Site News” zamieścił komentarz kardynała Gerharda Müllera na temat Synodu o synodalności wraz z dwoma oświadczeniami na tematy podejmowane w czasie synodu. Według kardynała w czasie synodu „dla heretyków i globalistów nie było papieskiej tajemnicy”, podczas gdy on sam mógł tylko raz „przemawiać publicznie”. Hierarcha dodał również, że miał „bardzo niewielki wpływ” na odbywające się w czasie synodu rozmowy.
„Z całą pewnością św. Jan Paweł II wpisał się w moje życie w sposób podwójnie szczególny. Należę do pokolenia Jana Pawła II. Poza tym wpisał się on w moje życie jako ten, który został mi niejako powierzony przez Bożą Opatrzność, abym czuwał nad jego procesem beatyfikacyjnym” – powiedział portalowi PolskiFR.fr ks. prałat dr Sławomir Oder, niegdyś postulator procesu beatyfikacyjnego Jana Pawła II, obecnie ojciec duchowny kapłanów diecezji toruńskiej. 18 maja 2023 r. minęła103 rocznica urodzin polskiego Papieża.
- Wraz z Synodem o Synodalności rodzi się nowe chrześcijaństwo; a nawet więcej – nowa religia. Nie będzie to już religia katolicka, bo katolicyzm to partykularyzm i zewnętrzna forma cywilizacyjna, która przykrywa prawdziwą wiarę. Nie będzie to już religia chrześcijańska, bo także chrześcijaństwo wprowadza podziały – pisze w swoim tekście na portalu PCh24.pl Paweł Chmielewski.
Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Ujrzycie niebiosa otwarte i aniołów Bożych wstępujących i zstępujących nad Syna Człowieczego
Strach, jaki wywoływało u muzułmanów czytanie Biblii, wydawał mi się dziwny. Dlatego postanowiłem zająć się Biblią poważnie i szczerze, i poprosiłem Boga wszechmogącego, aby mi w tym pomógł. Czytałem jąz zaufaniem, jak dziecko, i w trakcie lektury Biblia zaczęła oddziaływać na moją duszę. Z pomocą Ducha Świętego wszystkie moje dowody przeciwko wierze chrześcijańskiej znikły.