Tag

Tag: chrystus

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem chrystus.

"Żal Mi tego tłumu"

Wiara

"Żal Mi tego tłumu"

"Żal Mi tego tłumu, bo już trzy dni trwają przy Mnie, a nie mają co jeść. I jeśli ich puszczę zgłodniałych do domu, zasłabną w drodze, bo niektórzy z nich przyszli z daleka".

Fot. Screenshot - YouTube (TVP Info)

Kościół

Kardynał Gerhard Müller krytykuje Synod o synodalności

Portal „Life Site News” zamieścił komentarz kardynała Gerharda Müllera na temat Synodu o synodalności wraz z dwoma oświadczeniami na tematy podejmowane w czasie synodu. Według kardynała w czasie synodu „dla heretyków i globalistów nie było papieskiej tajemnicy”, podczas gdy on sam mógł tylko raz „przemawiać publicznie”. Hierarcha dodał również, że miał „bardzo niewielki wpływ” na odbywające się w czasie synodu rozmowy.

Fot. via Wikipedia.org, domena publiczna

Wiara

Jan Paweł II: Bez Chrystusa człowiek nie może zrozumieć samego siebie!

„Z całą pewnością św. Jan Paweł II wpisał się w moje życie w sposób podwójnie szczególny. Należę do pokolenia Jana Pawła II. Poza tym wpisał się on w moje życie jako ten, który został mi niejako powierzony przez Bożą Opatrzność, abym czuwał nad jego procesem beatyfikacyjnym” – powiedział portalowi PolskiFR.fr ks. prałat dr Sławomir Oder, niegdyś postulator procesu beatyfikacyjnego Jana Pawła II, obecnie ojciec duchowny kapłanów diecezji toruńskiej. 18 maja 2023 r. minęła103 rocznica urodzin polskiego Papieża.

Fot. Screenshot - YouTube (Vatican News)

Wiara

Jeśli Kościół umrze, to jaki się odrodzi?

- Wraz z Synodem o Synodalności rodzi się nowe chrześcijaństwo; a nawet więcej – nowa religia. Nie będzie to już religia katolicka, bo katolicyzm to partykularyzm i zewnętrzna forma cywilizacyjna, która przykrywa prawdziwą wiarę. Nie będzie to już religia chrześcijańska, bo także chrześcijaństwo wprowadza podziały – pisze w swoim tekście na portalu PCh24.pl Paweł Chmielewski.

fot. crystallinac, cc by-sa 2,0 via wikipedia, zdj. edyt.

Świadectwo

Potężne świadectwo. „Chrystus pokonał we mnie Allaha”

Strach, jaki wywoływało u muzułmanów czytanie Bi­blii, wydawał mi się dziwny. Dlatego postanowiłem zająć się Biblią poważnie i szczerze, i poprosiłem Boga wszechmogącego, aby mi w tym pomógł. Czytałem jąz zaufaniem, jak dziecko, i w trakcie lektury Biblia za­częła oddziaływać na moją duszę. Z pomocą Ducha Świętego wszystkie moje dowody przeciwko wierze chrześcijańskiej znikły.