Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

Tusk kolejny raz ucieka przed komisją ds. VAT

Polityka

Tusk kolejny raz ucieka przed komisją ds. VAT

W imieniu premiera Donalda Tuska złożyłem wniosek o usprawiedliwienie jego jutrzejszej nieobecności na posiedzeniu komisji ds. VAT, gdzie miało się odbyć dokończenie przesłuchania świadka - napisał na Twitterze mecenas Roman Giertych. To już kolejny raz, gdy Donald Tusk uchyla się od przyjazdu na posiedzenie komisji sejmowej.

(fot. youtube)

Polityka

Tarczyński ostro o PO. ,,To partia lewacka, a nie lewicowa. Mentalnie komuniści'

- Jest lewacka, PO nie jest lewicowa, jest lewacka, to, że mają lepsze garnitury niż komuniści, to, że wyglądają teraz młodziej, nie oznacza, że mentalnie nie są cały czas komunistami, dla mnie to jest absolutnie realizacja celów antyrodzinnych, to jest realizacja założeń, które miały niszczyć rodzinę - powiedział poseł PiS Dominik Tarczyński w TVP Info.

Jarosław Kaczyński: Mamy wielki plan dla całej Polski

Polska

Jarosław Kaczyński: Mamy wielki plan dla całej Polski

Chcemy szybko się rozwijać, ale to wymaga społecznej zgody, to wymaga zakończenia tej wojny, która się toczy w Polsce. Nie chcemy kłótni, chcemy, byśmy się porozumieli - mówił prezes Jarosław Kaczyński, w trakcie pikniku rodzinnego pod hasłem "Dobry czas dla Polski".

Mateusz Morawiecki: Wybieramy drogę ku wielkiej Polsce

Polska

Mateusz Morawiecki: Wybieramy drogę ku wielkiej Polsce

My w każdej chwili, w każdym dniu wybieramy tę lepszą drogę – drogę ku silnej, wielkiej i pięknej Rzeczypospolitej. Ten wybór jest zawsze przed nami. Nie możemy z niego zejść na manowce – mówił premier Mateusz Morawiecki do uczestników XXVIII Pielgrzymki Rodziny Radia Maryja na Jasną Górę.

Bp Ignacy Dec: Mówimy nie szkodliwej ideologii LGBT!

Kościół

Bp Ignacy Dec: Mówimy nie szkodliwej ideologii LGBT!

Chcemy mieć Polskę katolicką i Europę chrześcijańską; chcemy być w Europie, w której będzie się uznawało Boga za gwaranta ładu moralnego w życiu indywidualnym i społecznym, prywatnym i publicznym - mówił biskup Ingacy Dec do zebranych na Jasnej Górze pielgrzymów.