Tag

Tag: komunia

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem komunia.

Screenshot Youtube - Radio ZET / Telewizja Republika / Radio ZET

Zobacz

Hostia to dla nich ,,opłatek''. Ziemkiewicz: Oni mówią coś ważnego o tej drugiej PO-lsce: skundlonej, postkomuszej

Szokujące zachowanie jednego z nastolatków w trakcie Mszy świętej w kościele pw. NMP Matki Kościoła w Bełchatowie. Jak już informowaliśmy, trzynastolatek po tym jak przyjął Komunię Świętą, wypluł hostię i schował ją do kieszeni. Księża zmuszeni byli wezwać policję. W sprawie pojawiły się skandaliczne wręcz komentarze Tomasza Sekielskiego czy Jakuba Żulczyka. Niezwykle ostro odniósł się do nich Rafał Ziemkiewicz.

O nieskończonej mocy Eucharystii...

Wiara

O nieskończonej mocy Eucharystii...

Dla mnie modlitwa jest uniesieniem serca, jest prostym wejrzeniem skierowanym do nieba, jest okrzykiem wdzięczności i miłości zarówno wśród cierpienia, jak i wśród radości... Jest to coś, co rozszerza moją duszę i jednoczy mnie z Jezusem. (Teresa od Dzieciątka Jezus)

Ich jedynym pokarmem była Komunia święta

Kościół

Ich jedynym pokarmem była Komunia święta

Znane są osoby, które przez długi czas, niekiedy przez wiele lat, żyły, nie przyjmując pożywienia, a ich jedynym pokarmem była Komuna św. Jedną z pierwszych była wiejska francuska dziewczyna Alpais, żyjąca na początku XIII wieku Jej jedynym pokarmem przez wiele lat była codzienna Eucharystia.

Przez 50 lat jej jedynym pokarmem było Ciało Chrystusa

Kościół

Przez 50 lat jej jedynym pokarmem było Ciało Chrystusa

Chociaż Marta Robin zmarła już dziewiętnaście lat temu, to jednak we Francji "pełno jej" wszędzie: w ruchach chrześcijańskiej odnowy, w nowopowstałych wspólnotach zakonnych, w książkach, artykułach.. . A to płynie z faktu, że przez jej dom przewinęło się ponad sto tysięcy ludzi, a dla każdej z osób spotkanie z Martą stało się źródłem nowej mocy, nowego spojrzenia na życie, a niejednokrotnie początkiem prawdziwego nawrócenia.

(fot. screen)

Kościół

Warszawa: Komunii udzielały kobiety!

W parafii bł. Edwarda Detkensa (Kościół Pokamedulski) w Warszawie doszło do niecodziennego zdarzenia. Misjonarki z Brazylii złożyły kolejne przyrzeczenia zakonne. Na fotografiach udostępnionych w mediach społecznościowych widzimy, jak kobiety udzielają wiernym Komunii Świętej.

screenshot Youtube - Salve Net

Wiara

Cud Eucharystii

- Misje są ważne w Kościele. Najprostszym przykładem dla nas jest to, że do Polski też kiedyś przyszli misjonarze. Polska też była pogańska, przyszli misjonarze i powiedzieli o Jezusie Chrystusie, o Bogu, który nas kocha. Patrzymy na kościół w Polsce i nam się wydaje, że zawsze taki był. Ktoś może nawet powiedzieć, że chyba sam Pan Jezus się urodził w tej Polsce - żartował ks. Tomasz Denicki