Tag

Tag: islam

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem islam.

Przykładowa figura Maryi (fot. mainbezirk.de)

Muzułmanin podarował Niemcom figurkę Matki Bożej

Muzułmanin z Syrii, który uciekł z kraju do Niemiec, odwdzięczył się za gościnność… statuetką Maryi. Mohammed Fateh Khaled, z zawodu kamieniarz, podarował własnoręcznie wykonaną statuetkę mieszkańcom Kircheim (nieopodal Würzburga). To właśnie tam został przyjęty wraz z całą swoją rodziną. 38-letni muzułmanin mówi, że jest dla niego „niezwykle ważne”, by podziękować za okazaną mu pomoc właśnie w ten sposób. 40-centrymetrowa figurka Matki Bożej została wykonana z piaskowca.

PRZERAŻAJĄCE! Seksualny dżihad

PRZERAŻAJĄCE! Seksualny dżihad

Szesnastoletnia Rowan Kaddah opowiada o gwałtach dokonywanych na niej przez 50-letnich mudżahedinów i ich towarzyszy: „Mój ojciec nie zwracał uwagi na mój krzyk i nawet nie kiwnął palcem, aby mi pomóc. Kiedy zapytałam, dlaczego nie ratował mnie, wytłumaczył mi, że na tym polega dżihad: im więcej mudżahedinów odbędzie ze mną stosunki seksualne, tym większa liczba dobrych uczynków zostanie mi policzona, a moje grzechy zostaną umniejszone. W dodatku, jeśli umrę podczas takiego aktu seksualnego, natychmiast pójdę do raju jako męczennica”.

Abu Omar al-Almani

Islamiści z Niemiec: Mordujcie niewiernych! Merkel dosięgnie zemsta

Państwo Islamskie po raz pierwszy opublikowało długi film wideo wyłącznie po niemiecku. Dżihadyści z Niemiec i Austrii zapowiadają, że zamordują kanclerz Angelę Merkel i wzywają muzułmanów z wymienionych krajów do zabijania „niewiernych”. Na filmie pokazana jest także egzekucja dwóch jeńców przeprowadzona w syryjskiej Palmirze, niedawno zajętej przez islamistów.

Jeśli zniknie Izrael, inni znikną także

Jeśli zniknie Izrael, inni znikną także

Prezydent egipski Gamal Abdel Nasser zamykał w więzieniach i dokonywał egzekucji członków opozycji ze słynną wymówką: „Żadne głosy nie są dozwolone poza tymi, które są za wojną z Izraelem”. Prezydent iracki, Saddam Husajn, adoptował flagę palestyńską, kazał ją drukować, rozprowadzać i wywiesił ją obok własnej flagi, a także powiedział: „Sprawa Palestyny i Iraku jest wspólna i identyczna”. Krótko mówiąc, my, Arabowie, na 70 lat zawiesiliśmy nasze istnienie w oczekiwaniu „wspaniałego dnia”, kiedy pokonamy Izrael i „rzucimy Żydów rybom na pożarcie”.

Muzułmanin: Zabiłem chrześcijanina, więc pójdę do nieba

Muzułmanin: Zabiłem chrześcijanina, więc pójdę do nieba

Pakistańscy muzułmanie krwawo zaatakowali swą krewną nawróconą na chrześcijaństwo i jej męża, którego zabili. Do tragedii doszło 30 lipca w Narang Mandi niedaleko (60 km) Lahauru. 23-letnia Nadia Din Meo zmieniła religię po ślubie z chrześcijaninem Aleemem Masihem. Jej muzułmańska rodzina uznała to za „hańbę”, której nie mogła znieść. Zaczęto grozić krewnym Aleema, a także obu małżonkom, którzy z tego powodu uciekli do innej miejscowości. Niestety zostali tam odnalezieni. Bracia Nadii strzałami z broni palnej z zimną krwią zabili jej męża i ciężko ranili siostrę, która obecnie walczy o życie w szpitalu.

fot. YouTube

Dżihadyści zmasakrowali kilkunastu niewinnych chrześcijan

Islamscy fundamentaliści zamordowali w Nigerii szesnastu chrześcijańskich rybaków. Do masakry doszło nad brzegiem jeziora Czad, gdzie ostatnio stacjonują odziały Boko Haram. Islamiści najpierw zabili swe ofiary, a następnie ścięli im głowy. Choć do zdarzenia doszło w nigeryjskim stanie Borno, wszystkie ofiary były Czadyjczykami. Mord miał miejsce 27 lipca, jednak dopiero teraz z tego odciętego od świata zakątka dotarły o nim informacje.

Nie ulegać szantażom.Ten był zaledwie pierwszy

Nie ulegać szantażom.Ten był zaledwie pierwszy

Polska przyjmując imigrantów uległa presji kanclerz Niemiec, która w razie sprzeciwu Polski, zagroziła zniesieniem sankcji wobec Rosji. Solidarność europejska przejawia się jako presja silniejszego. Rząd podjął ogromne ryzyko w kwestii bezpieczeństwa i nie wykorzystuje instrumentów prawnych chroniących obywateli.

Żałosne milczenie feministek

Żałosne milczenie feministek

Feministki zgubiły się. Ogłuszająca cisza wobec najnowszych brutalnych zbrodni ISIS czyni to aż nazbyt ewidentnym - pisze Phillys Chesler, amerykańska profesor i zagorzała feministka cytowana prze portal Euroislam.pl.

„Dywan do domu”. Radni przeszkodzili muzułmanom [video]

„Dywan do domu”. Radni przeszkodzili muzułmanom [video]

W Turyńskim Palazzo Civico (siedziba urzędu miasta) odbywa się dziś spotkanie poświęcone islamskiej modzie i zagranicznym inwestycjom w tej branży. Debatę zorganizowano we współpracy z Islamskim Centrum Rozwoju Ekonomii z Dubaju. Wyznawcy islamu postanowili wykorzystywać podczas obrad salę ślubów jako miejsce swoich modlitw. Rozłożyli tam modlitewny dywan. Przeszkodzili im dwaj radni znanej z antyislamskiej retoryki Ligi Północnej: Fabrizio Ricca i Roberto Carbonero. Politycy zamieścili w internecie nagranie swojej akcji.

Islamscy oprawcy zmusili 1000 kobiet do porzucenia Jezusa

Islamscy oprawcy zmusili 1000 kobiet do porzucenia Jezusa

Ponad tysiąc chrześcijańskich i hinduistycznych kobiet porywanych jest co roku w Pakistanie i siłą zmuszanych do przejścia na islam. Ostatni taki przypadek miał miejsce kilka dni temu w prowincji Pendżab. Bogaty właściciel ziemski uprowadził jedną ze swych ubogich chrześcijańskich pracownic. 25-letnia kobieta, która już jest mężatką i ma dwoje dzieci, została zmuszona do przejścia na islam i stania się jego kolejną żoną. Mężczyzna od razu zastraszył jej rodzinę zapowiadając, że jeśli ośmieli się przeciwko niemu wystąpić, spotkają ją poważne konsekwencje. Dopiero po znalezieniu wsparcia u adwokata broniącego praw chrześcijan matka ofiary zgłosiła porwanie na policję.