Tag
Tag: bóg
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem bóg.
Trzy przerażające taktyki, których używa szatan, by oddzielić nas od Boga
Szatan nie chce nic więcej, jak tylko tego, by ludzie przestali uwielbiać Boga, który jest Panem nieba i ziemi. Nie możemy dać się ogłupić, diabeł jest inteligentny i wymyśla przeróżne sztuczki, które często mogą być przez nas niezauważone.
Ks. Piotr Pawlukiewicz: Czego możemy nauczyć się od dzieci?
Ks. Piotr Pawlukiewicz: Czego możemy nauczyć się od dzieci?
Jan Paweł II: Ojcze Pio, módl się za nami!
2 maja 1999 r. Jan Paweł II wyniósł do chwały ołtarzy Ojca Pio z Pietrelciny (1887-1968) — kapłana z zakonu kapucynów, mistyka i stygmatyka już za życia otoczonego opinią świętości, przewodnika duchowego tysięcy wiernych. Beatyfikacja Ojca Pio z Pietrelciny odbyła się na placu św. Piotra w obecności ok. 300 tys. pielgrzymów zebranych na placu przed Bazyliką Watykańską, na placu Piusa XII i via della Conciliazione.
Ks. Piotr Spyra: Bóg nie jest taki słodki
Działanie Boga, które zawsze jest miłością, nie zawsze jest cukierkowo słodkie. Widać to dziś u Heroda, w którego sercu pojawił się jakiś dziwny niepokój z powodu Jezusa. Może i do mojego serca Bóg-Miłość dobija się przez pewnie niedające mi spokoju myśli i odczucia?
Tak wyglądała ostatnia noc Ojca Pio
Kilka minut po godzinie dwudziestej pierwszej, 22 września 1968 roku, gdy o. Mariano opuścił [przylegającą do pokoju Ojca Pio] celę nr 4, wszedłem do niej. Ojciec Pio przez aparat podsłuchowy wezwał mnie do swojej celi. Leżał w łóżku na prawym boku. Zapytał mnie tylko którą godzinę wskazuje budzik ustawiony na małej komodzie. Z jego zaczerwienionych oczu otarłem małą łzę i powróciłem do celi nr 4, by czuwać przy włączonym aparacie podsłuchowym.
Jeśliby was gdzieś nie przyjęli, wychodząc z tego miasta, strząśnijcie proch z nóg waszych
PIERWSZE CZYTANIE Modlitwa Ezdrasza za naród
Kiedy fala demoralizacji zalewa świat, trzeba przypominać o realnym istnieniu szatana!
Kiedy fala demoralizacji zalewa świat, trzeba przypominać o realnym istnieniu szatana!
Brunon Koniecko OSB: Modlitwa Jezusowa ratuje po śmierci tych, którzy byli jej wierni
Modlitwa Jezusowa, jak też każda inna modlitwa, jest tym, co kształtuje duszę, wyrabia cnoty, uczy zawierzania swojego życia Bogu. Pomaga nabrać słusznych i prawdziwych przekonań, bo nie jest fałszywa i nie łudzi, nie fałszuje, ale ukazuje prawdę o człowieku, świecie i Bogu.
Dziś klękajmy przed Matką Boską Bolesną jak św. Jan Paweł II
Dziś, 15 września wspominamy Matkę Boską Bolesną. Biskup Karol Wojtyła często zaglądał do kościoła franciszkanów znajdującego się naprzeciwko krakowskiej kurii przy ul franciszkańskiej i tam modlił się przed wizerunkiem Matki Boskiej Bolesnej. Miał swoje ulubione miejsce, w jednym z ostatnich rzędów ławek, po lewej stronie od wejścia. Ta postawa biskpa, pełna pokory, długa modlitwa była wzoem dla wielu odwiedzajacych bazylike. Jest tam dziś umieszczona mała tabliczka informacyjna i kożdy może pomodlić się w tym papieskim miejscu.
Aby na imię Jezusa zgięło się każde kolano
PIERWSZE CZYTANIE Chrystus uniżył samego siebie, dlatego Bóg Go wywyższył