Tag

Tag: bóg

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem bóg.

Fot. via Pixabay

Wiara

O. Józef Witko: Kiedy Eucharystia uzdrawia

O. Józef Witko dla Fronda.pl: Eucharystia uzdrawia albo oskarża "Nasze uzdrowienie, w jakimkolwiek wymiarze (ducha, duszy i ciała), czyli uzdrowienie całego człowieka dokonało się przez rany Jezusa" - mówi portalowi Fronda.pl ojciec Józef Witko.

Fot. screenshot - YouTube (Salve NET)

Wiara

Ks. Marek Dziewiecki: Bóg nas kocha… i co z tego?

Im bardziej rozumiemy w jaki sposób Bóg nas kocha, tym bardziej świadomie, z wdzięcznością się tą miłością karmimy. Wiemy, że Bóg nas kocha za nic i nieodwołalnie. Dosłownie „za nic”. I dosłownie „na zawsze”. Nawet, gdyby ktoś wylądował w piekle i tak będzie kochany – przypomina ks. Marek Dziewiecki w SalveNET.

Fot. via Pixabay.com

Wiara

Oto dowody na istnienie Boga

Niektórzy utrzymują, że istniejący świat to dzieło zwykłego przypadku. Wyobraźmy sobie wielki worek, w którym są miliony literek wypisanych na małych karteczkach, które ktoś wysypuje, zbiera z powrotem i znowu wysypuje. Czy może z tych wysypanych literek powstać jakaś powieść, traktat filozoficzny, podręcznik do matematyki itp.? Odpowiemy: "Nie, ponieważ książka nie jest zwykłym zbiorem ułożonych przypadkowo liter. Ona odzwierciedla ducha, myśl ludzką." Podobnie jest z pięknem świata i prawami, które nim rządzą. Kosmos jest "księgą", która mówi nam wiele o jego Autorze – Bogu potężnym i mądrym.

"Lecz kto się Mnie zaprze przed ludźmi..."

Wiara

"Lecz kto się Mnie zaprze przed ludźmi..."

"Do każdego więc, kto się przyzna do Mnie przed ludźmi, przyznam się i Ja przed moim Ojcem, który jest w niebie. Lecz kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed moim Ojcem, który jest w niebie".