Tag

Tag: wiara

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.

Fot. via Pixabay.com

Chcesz żyć naprawdę Duchem Świętym? Chcesz chodzić po wodzie? ZOBACZ co NALEŻY ZROBIĆ

Tytułowe pytanie jest głęboko ukryte w sercu każdego człowieka i dlatego szukamy na nie odpowiedzi. Życie bez Ducha Świętego jest śmiercią. Jeśli popatrzymy na ludzi wierzących, często możemy przywołać obraz doliny pełnej kości z księgi Ezechiela (por. Ez 37, 1-14). To widzenie wskazuje na ludzi, którzy nie mają Ducha, są martwi. Często nasze chrześcijaństwo jest martwe, ograniczone do tradycji. Dlatego Ci, którzy pragną lepszego życia, szukają Ducha Świętego i podejmują trud, by Jego doświadczać każdego dnia.

Fot. via Wikipedia, CC 0

Wiara

Oto Matka twoja

Kiedy więc Jezus ujrzał Matkę i stojącego obok Niej ucznia, którego miłował, rzekł do Matki: «Niewiasto, oto syn Twój». Następnie rzekł do ucznia: «Oto Matka twoja».

Fot. Screenshot - YouTube (Maskacjusz TV)

Uwaga

To próba zaprowadzenia “urawniłowki” w pluralistycznym społeczeństwie - Kardynałowie o bezprawiu Trzaskowskiego ws. krzyży w urzędach

Decyzja prezydenta Warszawy Rafała Trzaskowskiego o usunięciu symboli religijnych z budynków urzędowych spotkała się ze zdecydowaną krytyką ze strony polskiego Kościoła katolickiego. Dwaj prominentni kardynałowie - Kazimierz Nycz i Grzegorz Ryś - ostro potępili te działania, określając je jako próbę narzucenia "urawniłowki" w pluralistycznym społeczeństwie.

Fot. Pixabay.com

Wiara

Paś baranki moje

Gdy Jezus ukazał się swoim uczniom i spożył z nimi śniadanie, rzekł do Szymona Piotra: «Szymonie, synu Jana, czy miłujesz Mnie więcej aniżeli ci?». Odpowiedział Mu: «Tak, Panie, Ty wiesz, że Cię kocham». Rzekł do niego: «Paś baranki moje».

Fot. Sergio Moises Panei Pitrau via: Wikipedia CC 4.0

Zagrożenia

Kościół Katolicki w szponach tajnych sekt - niebezpieczna gra o duszę Europy

Kościół Katolicki jest celem perfidnych działań tajnych stowarzyszeń dążących do stworzenia „synkretycznej religii światowej". Według informacji, masoneria i inne sekty planują osłabić moralną podstawę nauczania Kościoła, promując relatywizm, perwersje i sekularyzację. Równolegle prowadzone są działania na rzecz powołania globalnej „Religii Zjednoczonego Świata", która wchłonęłaby wszelkie wyznania, łącznie z okultystycznymi. Ten proces ma wciągnąć również Kościół Katolicki, co budzi uzasadniony niepokój wiernych.

Fot. Pixabay.com

Wiara

To wam przykazuję, abyście się wzajemnie miłowali

Nie wy Mnie wybraliście, ale Ja was wybrałem i przeznaczyłem was na to, abyście szli i owoc przynosili, i by owoc wasz trwał – aby Ojciec dał wam wszystko, o cokolwiek Go poprosicie w imię moje. To wam przykazuję, abyście się wzajemnie miłowali