Fatalny stan Sencowa. ''Koniec jest bliski''
"Napisał mi, że koniec jest bliski i nie miał na myśli uwolnienia z więzienia" - powiedziała kuzynka Olega Sencowa, Natalya Kaplan. Ukraiński reżyser kontynuuje protest głodowy w kolonii karnej.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem protest.
"Napisał mi, że koniec jest bliski i nie miał na myśli uwolnienia z więzienia" - powiedziała kuzynka Olega Sencowa, Natalya Kaplan. Ukraiński reżyser kontynuuje protest głodowy w kolonii karnej.
"Naprawdę mi przykro z powodu tego artykułu czy wywiadu. Żadnych bukietów”- napisała na Facebooku jedna z liderek ubiegłorocznego strajku lekarzy-rezydentów, Katarzyna Pikulska. To reakcja na wypowiedź Ziemowita Kossakowskiego, byłego dziennikarza Telewizji Polskiej.
Media społecznościowe obiegł wczoraj wieczorem dość dziwny film nagrany pod Pałacem Prezydenckim w Warszawie. "Performance" artystyczny przeciwników obecnej władzy?
Rzecznik Praw Obywatelskich, Adam Bodnar skrytykował postępowanie posła Michała Szczerby wobec jednego z policjantów, którzy w miniony weekend zabezpieczali protesty przed Sejmem. Przypomnijmy, że polityk Platformy Obywatelskiej ujawnił dane funkcjonariusza. Policjant potrzebuje teraz ochrony, ponieważ stał się ofiarą nagonki.
"Mam apel, żeby z waszej strony nie było agresji. Spotkał mnie dziennikarz TVN-u i on się też już obawia tutaj przychodzić, bo jest brany za przedstawicieli TVP"-powiedział do protestujących wicemarszałek Senatu, Bogdan Borusewicz.
Funkcjonariusz policji, którego dane ujawnił w mediach społecznościowych poseł Platformy Obywatelskiej, Michał Szczerba, złożył zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Było to spowodowane nagonką na policjanta za to, że zatrzymał jednego z uczestników manifestacji przeciwko reformie sądownictwa.
Stołeczna policja poinformowała za pomocą mediów społecznościowych, że policjant, który w miniony weekend zatrzymał jednego z protestujących przed Sejmem, a jego dane opublikował w sieci poseł Platformy Obywatelskiej, Michał Szczerba, złożył zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.
Wychodząc z Sejmu po ostatnim posiedzeniu przed wakacjami, posłanka Platformy Obywatelskiej, Henryka Krzywonos dołączyła do protestujących przeciwko zmianom w sądownictwie i oświadczyła, że "jest wkurzona bardzo", jak również- że wszyscy politycy Prawa i Sprawiedliwości pójdą do więzienia, gdy zmieni się władza.
Pisarka Marka Nurowska przebiła wszelkie działania protestujących i opozycji totalnej wobec szefa sejmowej komisji sprawiedliwości i praw człowieka, posła Stanisława Piotrowicza. Użyła wobec niego... czarów.
Posłanka Joanna Schmidt najwidoczniej nadal nie rozumie, jak bardzo skandaliczne było przewiezienie na teren Sejmu lidera „Obywateli RP” w bagażniku swojego samochodu. Wciąż brnie usiłując tłumaczyć swoje zachowanie.
Ciąg dalszy skandalicznych zachowań protestujących pod Sejmem. Znów na budynku parlamentu pojawiły się obrzydliwe napisy.
Premier Mateusz Morawiecki zabrał głos w kwestii protestów pod Sejmem i wczorajszej akcji posłanek Joanny Schmidt, Joanny Scheuring-Wielgus oraz Ryszarda Petru, którzy przewieźli w bagażniku na teren Sejmu dwie osoby, w tym Pawła Kasprzaka, lidera „Obywateli RP”. W Sejmie premier mówił dziś:
Mocne słowa posła Adama Andruszkiewicza na temat trwających pod Sejmem protestów „Obywateli RP” i pokrewnych środowisk. Na swoim twitterze opisał zajścia, które mają miejsce pod parlamentem i zaapelował do służb porządkowych.
Wygląda na to, że posłanki Joanna Schmidt i Joanna Scheuring-Wielgus, zaangażowane we wwóz do Sejmu w bagażniku samochodu dwójki protestujących, mogą mieć spore kłopoty. Wypowiedział się na ten temat szef MSWiA Joachim Brudziński.
Kolejne szokujące doniesienia spod Sejmu. Protestujący „Obywatele RP” najwidoczniej wcale nie chcą „wolnych mediów” - chcą po prostu, aby zniknęły te, które im się nie podobają. Dziś w skandaliczny sposób potraktowali reporterkę Radia Maryja.