Tag

Tag: prawda

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem prawda.

Screenshot YouTube

Jaki: Polacy chcą uczciwych sądów

„Nie musielibyśmy robić tej kampanii, gdyby telewizja taka jak TVN przekazywała prawdę nt. reformy sądownictwa” - mówił dziś w TVN24 w rozmowie z Anitą Werner wiceminister sprawiedliwości Patryk Jaki.

Kościół konsekwentnie walczy o niezmienną Prawdę

Kościół

Kościół konsekwentnie walczy o niezmienną Prawdę

Nic dziwnego, że Kościół katolicki jest ciągle atakowany z powodu konsekwentnego braku akceptacji dla środków antykoncepcyjnych. Antykoncepcja jest szatańskim wynalazkiem, ale większość Kościołów poddała się naciskom tego świata i przestała się jej sprzeciwiać. Okazuje się, że w latach 30. XX wieku prawie wszystkie denominacje chrześcijańskie zgodnie uznawały, że niszczenie płodności ludzkiej jest niedopuszczalne. Bóg bowiem obdarzył mężczyznę i kobietę zdolnością przekazywania życia w miłości, antykoncepcja zaś jest zaprzeczeniem tego daru. Jest to oczywista prawda dla każdego, kto popatrzy na sprawę obiektywnie, z punktu widzenia Biblii. Jednak wytrwanie przy tej prawdzie okazało się bardzo trudne i dziś tylko Kościół katolicki bezkompromisowo sprzeciwia się stosowaniu antykoncepcji.

fot. youtube

Kościół

Kard. Carlo Caffarra: Rodzina to pole starcia szatana z Bogiem

Zmarł kardynał Carlo Caffarra, wybitny teolog i duszpasterz, bezkompromisowo broniący niezmiennego nauczania Kościoła. W ostatnim czasie dał się poznać przede wszystkim jako odważny uczeń Chrystusa, który nie wahał się stanąć w obronie wiary nawet wówczas, gdy świat zdawał się ją rozmydlać. Przypominamy dziś jeden z ważnych elementów jego nauczania.

fot: wikipedia

Tylko u nas

ks. Jan Sikorski dla Frondy: Niektórzy księża są marginesem w Kościele

Tomasz Wandas, Fronda.pl: Od kilku dni w lewicowych mediach nasilają się ataki niektórych duchownych na rząd PiS. Ksiądz Lemański pisze o premier, że „łże jak bura suka”, ks. Boniecki mówi, że „dziś polski Kościół jest pisowski”, bp. Pieronek twierdzi natomiast, że „demokracja jest zagrożona”. Co się dzieje? Dlaczego media, które walczą z Kościołem dziś zapraszają do wypowiedzi księży znanych z lewackich poglądów?

Siedem prawd o szatanie

Kościół

Siedem prawd o szatanie

1. Chrystus ma większą moc niż diabeł. "Czego chcesz od nas Jezusie Nazarejczyku? Przyszedłeś nas zgubić. Wiem, kim jesteś: Święty Boży", krzyczały demony w Ewangelii św. Marka 1:24.

Bóg w naszych czasach - zamętu, chaosu, ciemności i uwodzeń

Kościół

Bóg w naszych czasach - zamętu, chaosu, ciemności i uwodzeń

Jezus zaś tak wołał: Ten, kto we Mnie wierzy, wierzy nie we Mnie, lecz w Tego, który Mnie posłał. A kto Mnie widzi, widzi Tego, który Mnie posłał. Ja przyszedłem na świat jako światło, aby każdy, kto we Mnie wierzy, nie pozostawał w ciemności. A jeżeli ktoś posłyszy słowa moje, ale ich nie zachowa, to Ja go nie sądzę. Nie przyszedłem bowiem po to, aby świat sądzić, ale aby świat zbawić. Kto gardzi Mną i nie przyjmuje słów moich, ten ma swego sędziego: słowo, które powiedziałem, ono to będzie go sądzić w dniu ostatecznym. Nie mówiłem bowiem sam od siebie, ale Ten, który Mnie posłał, Ojciec, On Mi nakazał, co mam powiedzieć i oznajmić. A wiem, że przykazanie Jego jest życiem wiecznym. To, co mówię, mówię tak, jak Mi Ojciec powiedział (J 12, 44-50).

Zmarły rabin wskazał imię Mesjasza

Zmarły rabin wskazał imię Mesjasza

Świat żydowski trzyma tę tajemnicę nie wiedząc co z nią uczynić, jak ją zinterpretować, jak ją przełknąć. Jest tak wybuchowa, a jednocześnie tak prawdziwie porażająca, że ortodoksyjni Żydzi nie chcą w nią uwierzyć.