Tag

Tag: czyściec

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem czyściec.

zdj. domena publiczna, Wikimedia Commons

Wiara

Sąd Ostateczny: Czy z piekła można trafić do... nieba?

"Każdy z nas odchodząc z tego świata jest raz i tylko raz osądzany z tego co było mu bliższe na ziemi – za dobro – dobro (niebo lub czyściec, gdy trzeba odpokutować winy za grzechy), a za zło – zło, jakim jest piekło..."- czy decyzje Boga na Sądzie Ostatecznym mogą podlegać zmianie?

Co mówią dusze w czyśćcu cierpiące?

Kościół

Co mówią dusze w czyśćcu cierpiące?

Maria Simma (1915-2004) to Austriaczka, prosta wiejska kobieta, która miała łaskę kontaktu z duszami czyśćcowymi. Trzykrotnie usiłowała wstąpić do klasztoru, ale ze względu na stan zdrowia za każdym razem spotykała się z odmową. Od 1940 r. zaczęła mieć widzenia dusz czyśćcowych. Widzeniom tym towarzyszyły dotkliwe cierpienia fizyczne.

Fot. via Wikipedia, CC 0

Wiara

Modlitwa o uniknięcie Czyśćca - odmawiajcie z wiarą!!!

Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci Najświętsze Serce Boskiego Syna Twojego, Jezusa Chrystusa i Niepokalane Serce Jego Matki, Najświętszej Maryi Panny, z całą Ich Miłością i nieskończonymi cierpieniami, i zasługami, na zadośćuczynienie za grzechy moje dzisiaj popełnione i w ciągu całego mojego życia.

Fot. via Wikipedia, CC 0

Wiara

Opróżniamy czyściec!!! Oto krótka modlitwa, która uwalnia tysiące dusz

Podczas jednej z wizji Chrystus przekazał św. Gertrudzie słowa poniższej modlitwy, która jak oświadczył, gdy odmawiana jest z miłością i pobożnością, uwalnia za każdym razem z czyśćca tysiąc dusz.Przyjaciel św. Jana Maciasa – św. Jan Ewangelista, objawił mu, że jego modlitwy uwolniły niemal półtora miliona dusz z ich więzienia. Powiedziano, że w chwili jego śmierci niebiosa się otworzyły i dusze te pośpieszyły na ziemię, by odprowadzić go do nieba. Cóż za powitanie! Uwalniając dusze czyśćcowe, przyśpieszając ich wejście do nieba, zapewniamy sobie wdzięczność całego raju, wykuwamy więzi przyjaźni z jego mieszkańcami.- Króluj nam ChrysteMODLITWA ŚW. GERTRUDY

Wizja czyśćca w objawieniach z La Salette

Kościół

Wizja czyśćca w objawieniach z La Salette

Dusze czyściwe Nieustannie potrzebują naszej modlitwy, podejmowania ofiar, pamięci o nich w eucharystycznej ofierze. Bóg daje to czasem poznać wybranym przez Siebie osobom, aby uwrażliwić nasze serca, skłonić je do przemiany oraz do podjęcia różnych form pomocy naszym braciom.

Fot. via Wikipedia, CC 0

Wiara

Modlitwa o uniknięcie czyśćca

„Dzieci moje, wasze serce jest ciasne, ale modlitwa rozszerza je i czyni zdolnym do miłowania Boga. Modlitwa jest przedsmakiem nieba, jest jakby zstąpieniem do rajskiego szczęścia. Zawsze przepełnia nas słodyczą; jest miodem spływającym do duszy, który sprawia, iż wszystko staje się słodkie. W chwilach szczerej modlitwy znikają utrapienia jak śnieg pod wpływem słooca” (Święty Jan Maria Vianney)

Jak święty Ojciec Pio ratował dusze czyśćcowe?

Kościół

Jak święty Ojciec Pio ratował dusze czyśćcowe?

Błagałem Boga aby zechciał zesłać na mnie kary, które przygotował dla grzeszników i dla dusz mających się oczyścić, byle tylko nawrócił i zbawił grzeszników a także przyjął szybko do Raju dusze z czyśćca(Z wprowadzenia do książki)

domena publiczna, Wikimedia Commons, CC0, edytowane

Wiara

Tą modlitwą uwolnisz TYSIĄCE dusz z czyśćca!!!

Podczas jednej z wizji Chrystus przekazał św. Gertrudzie słowa poniższej modlitwy, która jak oświadczył, gdy odmawiana jest z miłością i pobożnością, uwalnia za każdym razem z czyśćca tysiąc dusz.Przyjaciel św. Jana Maciasa – św. Jan Ewangelista, objawił mu, że jego modlitwy uwolniły niemal półtora miliona dusz z ich więzienia. Powiedziano, że w chwili jego śmierci niebiosa się otworzyły i dusze te pośpieszyły na ziemię, by odprowadzić go do nieba. Cóż za powitanie! Uwalniając dusze czyśćcowe, przyśpieszając ich wejście do nieba, zapewniamy sobie wdzięczność całego raju, wykuwamy więzi przyjaźni z jego mieszkańcami.- Króluj nam ChrysteMODLITWA ŚW. GERTRUDY