Tag

Tag: seks

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem seks.

fot. itto ogami, lic. CC BY-SA 3.0 via Wikipedia

Wiara

Antykoncepcja. Czy możemy godzić się na zło, które potępili papieże?

Jan Paweł II uczy, że Kościół uznał „za moralnie niedopuszczalne takie praktyki, jak: antykoncepcja, bezpośrednia sterylizacja, masturbacja, współżycie przedmałżeńskie, stosunki homoseksualne, a także sztuczne zapłodnienie” (Veritatis splendor, 47). Czy możemy godzić się na zło, które zostało potępione przez Ojca Świętego, największy autorytet w dziedzinie moralności? W swoich dokumentach (orędziach, encyklikach i adhortacjach) Jan Paweł II aż dziesięciokrotnie wspomina o antykoncepcji. Za każdym razem ocenia ją negatywnie – jako zło, niedopuszczalne zarówno z punktu widzenia moralności, jak i relacji małżonków z Bogiem. Nie zważając na rozwijające się i akceptowane w świecie trendy, papież napisał: „Jest zatem moralnie niedopuszczalna taka polityka regulacji urodzin, która zachęca lub wręcz zmusza do stosowania antykoncepcji lub dokonywania sterylizacji i aborcji” (Evangelium vitae, 91). Szkoda tylko, że tymi słowami nie przejęli się ci wszyscy politycy, którzy „zaliczyli” wizytę u Pa

fot.YouTube Jesus Christ Saved Me from 27 Years of Homosexuality

Przez 27 lat był gejem, aż stało się coś niesamowitego

Ten dziś 44-letni mężczyzna wychowywał się w rodzinie chrześcijańskiej. Uczęszczał na nabożeństwa, ale nie oznaczało to dla niego walki z pokusami. Kiedy miał 16 lat po raz pierwszy przespał się z mężczyzną. Wszedł też w konflikt z rodzicami, rozpoczął samodzielne życie na które miał pieniądze po zapisaniu się do marynarki wojennej. Był coraz gorszy, ćpał, uprawiał seks. Stoczył się na dno w którym nie widział już sensu życia. Kiedy utracił wymarzoną pracę chciał nawet popełnić samobójstwo, ale wówczas pomyślał, że „w Bogu zawsze jest nadzieja”. Na szczęście cofnął się przed tym ostatecznym krokiem prowadzącym do przepaści. Szukał szczęścia raz w nielegalnej pracy, innym razem w narkotykach. Nigdy nie miał pokoju w sercu, nie akceptował siebie, niszczyła go depresja.

Nie spotkałem szczęśliwego homoseksualisty

Nie spotkałem szczęśliwego homoseksualisty

Moja matka, która jest bardzo wierzącą osobą, usłyszała, że jest pewien zakonnik, który zna się dobrze na problemach homoseksualizmu. Długo mi o tym opowiadała i w końcu wymogła na mnie, bym spotkał się z tym augustianinem. Do spotkania doszło w Wurzburgu. Okazało się, że zakonnik też jest homoseksualistą. Powiedział mi, że życie jako homoseksualista jest zgodne z wiarą. Według niego, powinienem znaleźć sobie mężczyznę i spędzić z nim życie. Z matką radził mi zerwać kontakty. Po tym spotkaniu wszedłem na całego w środowisko homoseksualistów.

Rozwodnicy powinni... uprawiać seks? Wtedy będą rodziną, mówi biskup

Rozwodnicy powinni... uprawiać seks? Wtedy będą rodziną, mówi biskup

Nowy biskup portugalskiego Porto, Manuel Linda, odrzuca nauczanie Kościoła względem rozwodników w nowych związkach. Kościół gorąco zaleca, by takie osoby żyły w czystości i nie podejmowały kontaktów seksualnych. Tylko w takim wypadku mogą przystępować do Komunii świętej, bo każdy ponowny związek to obiektywnie złamanie ważnego małżeństwa i stąd grzech ciężki.

zdj. screen Youtube/PCh24

Zagrożenia

Islam, gender i maniactwa seksualne- MOCNY wykład ks. Oko!!!

Sobota 23 Stycznia 2016, sala Malinowa przepełniona po brzegi, ksiądz profesor Dariusz Oko zaczyna od wspólnej modlitwy. Mówi odważnie, tak jak jest, w pełnej świadomości gróźb przeciw sobie, o zagrożeniu dzieci, młodych i rodzin przez propagandę gender. Jego wykład to synteza teorii, metod i faktów o gender, przekazana spokojnie, czasami żartobliwie, dla pokrzepienia serc i wiary.

Zdj. Lookcatalog, lic. CC BY SA 2.0, Flickr

Zagrożenia

Nie lekceważ diabelskiego zła antykoncepcji!!!

Jan Paweł II uczy, że Kościół uznał „za moralnie niedopuszczalne takie praktyki, jak: antykoncepcja, bezpośrednia sterylizacja, masturbacja, współżycie przedmałżeńskie, stosunki homoseksualne, a także sztuczne zapłodnienie” (Veritatis splendor, 47). Czy możemy godzić się na zło, które zostało potępione przez Ojca Świętego, największy autorytet w dziedzinie moralności?

Screenshot Youtube

Rodzina

O. Knotz ostrzega: Nie zaczynajcie od seksu!

- Oddanie się drugiej osobie do końca jest bardzo ważną decyzją, którą trzeba podjąć świadomie. Dzięki temu można przeżyć piękną miłość. Nie zaczynajcie od seksu, ale od budowania przyjaźni. Seks jej nigdy nie zbuduje, choć może się wydawać, że tak będzie - mówi portalowi Fronda.pl o. Ksawery Knotz, kapucyn, animator szansaspotkania.pl - Silnie rozbudzające pieszczoty - to nie jest droga do zachowania czystości przedmałżeńskiej. Nawet jak nie prowadzą one do aktu seksualnego wyrażając w jakimś stopniu zainteresowanie sobą i są związane z pragnieniem bliskości, idą za daleko.

zdj. screen Youtube

Zagrożenia

Ks. Piotr Glas: Demony seksu i egzorcyzm. MOCNE!!!

Grzechy przeciwko czystości sprowadzają najwięcej dusz do piekła - tę wstrząsającą prawdę przekazała Maryja bł. Hiacyncie w Fatimie. Ks. Piotr Glas tłumaczy, czym jest rzeczywistość wiecznego potępienia, czym są egzorcyzmy, a przede wszystkim ostrzega, iż grzechy przeciwko VI przykazaniu nie tylko zostawiają głębokie rany, ale są realną drogą wejścia szatana w życie człowieka. W filmie wykorzystano autentyczne nagrania audio z egzorcyzmów prowadzonych przez ks. Piotra Glasa.