Tag

Tag: islam

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem islam.

Fot. Pixabay, CC0

Zagrożenia

Byłam żoną muzułmanina. Przeżyłam piekło

„Kiedy zobaczyła mnie pracownica ośrodka dla maltretowanych kobiet w pewnej miejscowości w Wielkiej Brytanii – ubraną w długą czarną spódnicę, czarną bluzkę z długim rękawem bez dekoltu, z dwójką małych dzieci i reklamówką, nie musiałam mówić kim jest mój mąż, od którego uciekłam. Takich przypadków widziała już setki.” – mówi moja znajoma, która przez kilka lat mieszkała w Anglii. Miała być praca, której w Polsce brak. Praca oczywiście się znalazła, a w pakiecie przystojny Kurd, który wkrótce stał się jej mężem.

screenshot Youtube

Zagrożenia

ISIS znów zabija! 40 ofiar zamachów

Państwo Islamskie w dalszym ciągu dokonuje zamachów. Syryjskie Obserwatorium Praw Człowieka poinformowało, że bojownicy ISIS w kontrolowanej przez siły Baszara el-Asada części Syrii, w prowincji As-Suwajda dokonali serii zamachów, w której zginęło przynajmniej 40 osób.

fot. via Kremlin.ru

Zagrożenia

,,Święta wojna'' Erdogana

Kiedy niemuzułmanie odmawiają muzułmańskim mniejszościom praw, jakich kraje o muzułmańskiej większości systematycznie odmawiają niemuzułmańskim mniejszościom, ekstremistyczni muzułmanie w Turcji zwyczajowo grożą krajom niemuzułmańskim świętą wojną.

Daniel Pipes chwali PiS: Polski nie czeka islamizacja

Polska

Daniel Pipes chwali PiS: Polski nie czeka islamizacja

Daniel Pipes, historyk, znawca islamu, syn prof. Richarda Pipesa, na łamach ,,The Washington Times'' opisał fenomen Polski, sprzeciwiającej się masowej islamskiej migracji. Jak mówi, Polacy zobaczyli wielkie błędy swoich zachodnich sąsiadów i wyciągają z nich wnioski. Jak dodaje, Polska może stać się schronieniem dla wielu obywateli Zachodu.

zdj. screen Youtube/Polonia Christiana

Zagrożenia

Islam, gender, maniactwa seksualne.... Naprawdę mocny wykład ks. Oko!

Sobota 23 Stycznia 2016, sala Malinowa przepełniona po brzegi, ksiądz profesor Dariusz Oko zaczyna od wspólnej modlitwy. Mówi odważnie, tak jak jest, w pełnej świadomości gróźb przeciw sobie, o zagrożeniu dzieci, młodych i rodzin przez propagandę gender. Jego wykład to synteza teorii, metod i faktów o gender, przekazana spokojnie, czasami żartobliwie, dla pokrzepienia serc i wiary.