Wulgaryzmy należą do języka na takich samych prawach jak inne słowa, tyle, że nie każdy używa tych i innych słow umiejętnie.
To, że ktoś z nieodpowiednią figurą nosi mini spódniczkę, nie znaczy że na każdym wygląda ona żle.
Wulgaryzmu używa się w reakcji na zło, w obronie przez zachowaniem wiele gorszym niż wulgaryzm, kiedy normalne tłumaczenie nie dociera do człowieka który w swoim zapale atakuje cię swoją głupotą której nawet nie dostrzega, lub celowo bo ma tak spaczoną naturę. Lepszy jest oczywiście plonk, ale wulgaryzm też spełnia swą rolę wychowawczą.
Ostatnio mariaelena która za mną łazi zrugała mnie za to że nazywam młodych przestępcami i zarzuciła mi że teoretyzuję i nie znam znaczenia słów, kiedy ja wyrażnie tam napisałam, że panstwo zrobiło z nich przestępców, że prawo ich tak nazywa.
To nie jest pierwszy wyskok i śmiecenie marieleny, która nie rozumie słowa pisanego. Może wystarczyłoby przeczytać dwa razy i powoli, ale nie, tak niezdyscyplinowany wewnętrznie człowiek wyrywa się, wręcz śpieszy by natychmist ''dać głos'' i być pierwszym.
Człowiek na forach ciągle walczy ze zgrają bezkarnych analfabetów uważających, że wszędzie mają prawo coś napisać. Wątki robią się zaśmiecone i nie da się ich czytać, to paraliżuje każdy dialog, i nikt nie ma z tego pożytku, bo by wyłowić coś sensownego trzeba przedzierać się przez masę śmieci co wszystkich zniechęca do czytania, zajmuje to masę czasu wszystkim.
Takie zachowanie jest gorsze niż wulgaryzm który ma tu rolę wychowawczą, jak kij.
W wulgaryzmie jest ta cnota ukryta, że nie jest przewrotny, jest prostą i jawną realkcją na zło. Jest też krótki, a mówi wiele, nie jest więc wielomówstwem które teraz tu uprawiam zamiast skwitować zjawisko jednym krwistym słowem. Lepiej byłoby oczywiście wulgaryzmu nie używać, ale byłoby też dobrze, gdyby każdy pomyślał zanim coś napisze i do czego prowokuje.
13 Na wargach rozumnego jest mądrość,
a kij - na grzbiecie tego, komu jej brak.
14 Mądrzy swą wiedzę gromadzą,
usta głupiego grożą zniszczeniem4.
19 Nie uniknie się grzechu w gadulstwie,
kto ostrożny w języku - jest mądry.
20 Język prawego jest srebrem wybornym,
a serce złych mało co warte.
21 Wargi sprawiedliwego prowadzą7 wielu,
lecz głupcy umrą z nierozsądku.
31 Niech mądrość wychodzi z ust prawych,
język przewrotny będzie wyrwany.
Kobieta, która przeklina, przestaje być kobietą.
Wiesz ją też przeklinam ale wiem że to nie jest pozytywne
Miało być: Ja też , nie ją
Nie wiem jak to jest, bo nie jestem kobietą. Ale wiem jak to jest, gdy się to słyszy. I ten mój wniosek wyraziłem w komentarzu. Nie zamierzam się ani słowem odnosić do przekazu tej notki, bo za wiele razy już takie bajki czytałem czy nawet też słyszałem.
Nie używaj języka branży fotograficznej jeśli mówisz o etyce;- jest dobro/zło, nie pozytyw/negatyw.
Nie używaj języka branży fotograficznej jeśli mówisz o etyce;- jest dobro/zło, nie pozytyw/negatyw.
"W wulgaryzmie jest ta cnota ukryta, że nie jest przewrotny, jest prostą i jawną realkcją na zło."
Zło złem????????
Uzywanie wulgaryzmów to przejaw złego wychowania i prostackiego chamstwa w stosunku do człowieka. Czyli uwłaczanie jego godności. Tu nie ma dyskusji bo jej być nie może.
Ekskrementy tez należą do bogactwa materii ale obrzucanie nimi innych jest niedopuszczalne.
A mężczyzna gaduła kim nie jest?
Tak, coś w tym jest ogólnie.
Choć ja bym to ujął troszkę inaczej;
tak od siebie: kobieta, która przeklina, przestaje być kobieca
- albo: kobieta, która przeklina (nagminnie) - brzydnie - bo brzydnie jej dusza i wrażliwość.
-- Kobiecość to nie tylko uroda, to właśnie delikatność i wrażliwość.
Pozdrowienia, Maćku. :)
Jak to odnosisz do siebie i swojego pisania?
Jak to odnosisz do siebie i swojego pisania?
Odnoszę tak jak widać w moim pisaniu.
Choć można robić flug ze swadą imć Kisiela.
Np Minetu to był czerwonoskurwy buc pindian....
Lub pieszczotliwie
Ty parokonnym dyszlem po grzbiecie łechtany...
"Polscy Patrioci" hehehe...
http://www.wykop.pl/link/2672895/narodowcy-na-protescie-zwyzywali-fanow-ac-dc-od-kur-w/
"Polscy Patrioci" hehehe...
A ty człowieku który wojskiem się interesujesz nie nauczyłeś się jeszcze, że to prowokatorzy?
Po co tu śmiecisz materiałami dezinformacyjnymi?
A ty człowieku który wojskiem się interesujesz nie nauczyłeś się jeszcze, że to prowokatorzy?
Po co tu śmiecisz materiałami dezinformacyjnymi?
Taaa... http://www.youtube.com/watch?v=hjSE-ooAz10
Zachód też "prowokuje" islamistów. Ta sama linia obrony.