- ANTYPOLONIZM
- BIAŁORUSKIE SCENARIUSZE
- BRAWO POLSKA!
- cela plus
- cywilizacja śmierci
- CZASY KOŃCA
- DEKOMUNIZACJA
- Europa
- GOSPODARKA GŁUPCZE
- IDEOLOGIA GENDER
- IMIGRACJA
- ISLAM
- IZRAEL I ŻYDZI
- Kalendariusz Koronapaniki
- KASTA BASTA!
- KOMENTARZE
- KORONAWIRUS
- KOŚCIÓŁ
- KUCHNIA
- MĄDROŚCI CELEBRYTÓW
- Międzymorze
- MOCNE
- myśl
- NATO
- NIEMCY
- NIEPODLEGŁA
- NIE BĘDZIE NICZEGO
- NIE BĘDZIE NICZEGO
- ODKŁAMUJEMY MANIPULACJE
- ODLOT
- OPINIA
- OPOZYCJA TOTALNA
- PAMIĘTAMY
- PILNE
- POLITYKA
- POLSKA
- Polska i Świat
- POLSKA W REMONCIE
- PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ
- Pro life
- PRZEPIS
- prześladowanie chrześcijan
- REKLAMA
- REPRYWATYZACJA
- Rodzina
- ROSJA
- Ruska onuca gawarit z Polszy
- RUSKA SMUTA
- sądy
- SKANDAL
- SMOLEŃSK
- Sodoma i Gomora
- SONDAŻ
- SPORT
- Statystyki Koronapaniki
- SZOKUJĄCE
- ŚWIADECTWO
- TAŚMY
- terroryzm
- TRÓJMORZE
- Ukraina
- UNIA EUROPEJSKA
- USA
- USA
- UWAGA
- UWAGA
- WIARA
- wojsko
- ZAGROŻENIA
- ZDROWIE
- zebrane
- ZOBACZ
- Z AMBONY STRZELECKIEJ SALWOWSKIEGO
- Z INTERNETU
- Z życia kasty
Nie wiem, gdzie sie ubezpieczasz, ale moje towarzystwo ubezpieczeniowe (Macif) pofatygowalo sie do przychodni, w ktorych sie leczylam i pokserowalo wszystkie karty pacjenta, a tam takie rzeczy sa tam odnotowane. Nie wiem, co jeszcze sprawdzali, ale generalnie wszystkie informacje weryfikują. Już pomijam fakt, ze bedziesz musial stawic sie na badania ...
> pokserowalo wszystkie karty pacjenta
To chyba niemozliwe ? Jesli tak zrobili, to sprawa kwalifikuje sie do GIODO (a osobno do ministerstwa zdrowia).
> pokserowalo wszystkie karty pacjenta
To chyba niemozliwe ? Jesli tak zrobili, to sprawa kwalifikuje sie do GIODO (a osobno do ministerstwa zdrowia).
Bynajmniej. Składając wniosek o ubezpieczenie na życie, podpisuje się zgodę na udostępnienie ubezpieczycielowi swojej dokumentacji medycznej.
Wtedy nie zdziw sie, jesli trafisz do szpitala na raka pluc, np, a ubezpieczyciel powie ci zebys spadal, mimo , ze placiles skladki x lat.
Imo glupota.
Gdyby jednak byłaby jeszcze jakaś trzecia opcja to moja rada
1. rzuć palenie wystarczy silna wola
2. odczekaj tak z dwa, trzy lata organizm wróci do normy
3. wypełnij ankietę i napisz nie palę
ps. prze te dwa, trzy lata postaraj się nie "kopnąć w kotwicę" bo
wtedy cały misterny plan szlag trafi. :)
W sumie racja ale zawsze warto jest się ubezpieczyć. Szczególnie,że zamierzam sobie wykupić szerszy zakres ubezpieczenia. Faktycznie może jednak nie warto jest kłamać skoro mają sięgać do dokumentacji medycznej .Jak do tej pory nic w niej nie mam bo nie miałem żadnych dolegliwości spowodowanych przez palenie.A jak jest ...
Ma. Zapytaja, ile paliles i od kiedy nie palisz. Po 20 latach niepalenia organizm odzyskuje taki stan, jakby nigdy nie palil. W okresie przejsciowym skladki beda zapewne tym blizsze palaczowych, im dluzej paliles i im krocej nie palisz.
Najlepiej korzystać ze zbiorówek w zakładach pracy. Tam nie pytają na co jest chory dany pracownik. Zbiorówki to najkorzystniejsza opcja.
Takie zabezpieczenie na czarną godzinę. Myślę, że warto.
Masz tutaj ewentualnie tekst http://ub.comperia.pl/ubezpieczenie-NNW/21730-palenie-papierosow-a-ubezpieczenie/ w którym w miarę jasno jest napisane jaka jest zależność pomiędzy ubezpieczeniem a paleniem papierosów.