- ANTYPOLONIZM
- BIAŁORUSKIE SCENARIUSZE
- BRAWO POLSKA!
- cela plus
- cywilizacja śmierci
- CZASY KOŃCA
- DEKOMUNIZACJA
- Europa
- GOSPODARKA GŁUPCZE
- IDEOLOGIA GENDER
- IMIGRACJA
- ISLAM
- IZRAEL I ŻYDZI
- Kalendariusz Koronapaniki
- KASTA BASTA!
- KOMENTARZE
- KORONAWIRUS
- KOŚCIÓŁ
- KUCHNIA
- MĄDROŚCI CELEBRYTÓW
- Międzymorze
- MOCNE
- myśl
- NATO
- NIEMCY
- NIEPODLEGŁA
- NIE BĘDZIE NICZEGO
- NIE BĘDZIE NICZEGO
- ODKŁAMUJEMY MANIPULACJE
- ODLOT
- OPINIA
- OPOZYCJA TOTALNA
- PAMIĘTAMY
- PILNE
- POLITYKA
- POLSKA
- Polska i Świat
- POLSKA W REMONCIE
- PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ
- Pro life
- PRZEPIS
- prześladowanie chrześcijan
- REKLAMA
- REPRYWATYZACJA
- Rodzina
- ROSJA
- Ruska onuca gawarit z Polszy
- RUSKA SMUTA
- sądy
- SKANDAL
- SMOLEŃSK
- SONDAŻ
- SPORT
- Statystyki Koronapaniki
- SZOKUJĄCE
- ŚWIADECTWO
- TAŚMY
- terroryzm
- TRÓJMORZE
- Ukraina
- UNIA EUROPEJSKA
- USA
- USA
- UWAGA
- UWAGA
- WIARA
- wojsko
- ZAGROŻENIA
- ZDROWIE
- zebrane
- ZOBACZ
- Z AMBONY STRZELECKIEJ SALWOWSKIEGO
- Z INTERNETU
- Z życia kasty
Sama byłam zagubiona, nie tak jak Ty bo nawet przez chwilę nie pomyślałam aby "wypisać" się z Kościoła katolickiego. Ty trąbisz dumnie i durnie, że Kościół katolicki do niczego Ci niepotrzebny a ja w rozdarciu serca a później w obojętności i ciągłej mimo wszystko cichości, słowa nie pisnęłam, że w Kościele jest mi źle.
Gdy było pewne wydarzenie i nawróciłam się z każdym dniem coś we mnie wzbierało. Z każdym tygodniem a później dniem czułam się jak balon, który się powiększa i za chwilę pęknie. Nie wiedziałam co to jest ale uczucie było dziwne i nieznane mi dotąd. Wreszcie przyszło mi na myśl, że muszę iść do kościoła. Z płaczem powiedziałam o wszystkim mężowi. "Wiesz, ja chyba muszę iść do kościoła". Mąż mnie uspokoił słowami "Dobrze pójdziemy, kiedy będziesz chciała". Te słowa i podobne, tak mnie uspokoiły , że poczułam jak powietrze z tego jakby balonu lekko zeszło. Poczułam się odrobinę lepiej. Postanowiłam, że będę chodzić do kościoła w dwie niedziele w miesiącu. Gdy poszłam pierwszy raz okazało się, że będę chodzić tam zawsze i często. To co czułam, słyszałam, widziałam jest nie do opisania. Organista, który słabo gra i niewyraźnie śpiewa i ludzie śpiewający w kościele to jakby śpiewy chóru Anielskiego. Po prostu wszystko było piękne.
Co chcesz zrobić to oczywiście Twój wybór ale rezygnujesz z tego co najlepsze. Chciałabym abyś miała tą świadomość.
Rozumiem, ze z Credo wyrzuciłes 2 zdania zaznaczone nizej (===......===)
Czy resza Credo jest zgodna z Twoją wiara ?
Jesli nie, to czy mogłbys na podobnej zasadzie zaznaczyc zdania, ktore odrzucasz?
Chciałabym zobaczyc z czym sie zgadzasz.
Wierzę w jednego Boga, Ojca Wszechmogącego, Stworzyciela nieba i ziemi, wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
I w jednego Pana Jezusa Chrystusa, Syna Bożego Jednorodzonego, który z Ojca jest zrodzony przed wszystkimi wiekami.
Bóg z Boga, Światłość ze Światłości, Bóg prawdziwy z Boga prawdziwego.
Zrodzony a nie stworzony, współistotny Ojcu, a przez Niego wszystko się stało.
On to dla nas ludzi i dla naszego zbawienia zstąpił z nieba. I za sprawą Ducha Świętego przyjął ciało z Maryi Dziewicy i stał się człowiekiem.
Ukrzyżowany również za nas, pod Poncjuszem Piłatem został umęczony i pogrzebany.
I zmartwychwstał dnia trzeciego, jak oznajmia Pismo.
I wstąpił do nieba; siedzi po prawicy Ojca.
I powtórnie przyjdzie w chwale sądzić żywych i umarłych, a Królestwu Jego nie będzie końca.
Wierzę w Ducha Świętego, Pana i Ożywiciela, który od Ojca i Syna pochodzi.
Który z Ojcem i Synem wspólnie odbiera uwielbienie i chwałę który mówił przez Proroków.
=== Wierzę w jeden, Święty, powszechny i apostolski Kościół.===
=== Wyznaję jeden chrzest na odpuszczenie grzechów. ===
I oczekuję wskrzeszenia umarłych. I życia wiecznego w przyszłym świecie.
Amen.
@tia
Rozumiem, ze z Credo wyrzuciłes 2 zdania zaznaczone nizej (===......===)
Czy resza Credo jest zgodna z Twoją wiara ?
Jesli nie, to czy mogłbys na podobnej zasadzie zaznaczyc zdania, ktore odrzucasz?
Chciałabym zobaczyc z czym sie zgadzasz.
Wierzę w jednego Boga, Ojca Wszechmogącego, Stworzyciela nieba i ziemi, wszystkich rzeczy widzialnych i ...
@tia
Wierzysz w zdanie z Twojej stopki ?
"Bóg w osobach trzech: Ojciec - przestrzeń, Syn - materia, Duch Święty - energia. "
Jesli w to wierzysz, to.....
===Wierzę w jednego Boga, Ojca Wszechmogącego, Stworzyciela nieba i ziemi, wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych.===
===I w jednego Pana Jezusa Chrystusa, Syna Bożego Jednorodzonego, który z Ojca jest zrodzony przed wszystkimi wiekami.===
===Bóg z Boga, Światłość ze Światłości, Bóg prawdziwy z Boga prawdziwego.===
===Zrodzony a nie stworzony, współistotny Ojcu, a przez Niego wszystko się stało.===
===On to dla nas ludzi i dla naszego zbawienia zstąpił z nieba. I za sprawą Ducha Świętego przyjął ciało z Maryi Dziewicy i stał się człowiekiem.===
===Ukrzyżowany również za nas, pod Poncjuszem Piłatem został umęczony i pogrzebany.===
===I zmartwychwstał dnia trzeciego, jak oznajmia Pismo.===
===I wstąpił do nieba; siedzi po prawicy Ojca.===
===I powtórnie przyjdzie w chwale sądzić żywych i umarłych, a Królestwu Jego nie będzie końca.===
===Wierzę w Ducha Świętego, Pana i Ożywiciela, który od Ojca i Syna pochodzi.===
===Który z Ojcem i Synem wspólnie odbiera uwielbienie i chwałę który mówił przez Proroków.===
=== Wierzę w jeden, Święty, powszechny i apostolski Kościół.===
=== Wyznaję jeden chrzest na odpuszczenie grzechów. ===
===I oczekuję wskrzeszenia umarłych. I życia wiecznego w przyszłym świecie.===
Amen.
@tia
Wierzysz w zdanie z Twojej stopki ?
"Bóg w osobach trzech: Ojciec - przestrzeń, Syn - materia, Duch Święty - energia. "
Jesli w to wierzysz, to.....
===Wierzę w jednego Boga, Ojca Wszechmogącego, Stworzyciela nieba i ziemi, wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych.===
===I w jednego Pana Jezusa Chrystusa, Syna Bożego Jednorodzonego, który z Ojca ...
Zdanie w Twojej stopce jest absurdalne.
Przestrzen, materia, energia nie jest osobą.
Osoba, to byt rozumny, ktora posiada wolną wolę.
Czy przestrzen, materia, enargia jest rozumna i ma wolną wolę ?
Miłość staje się możliwa tylko pomiędzy osobami, które są wolne. Osobowy Bóg pragnie nawiązać z człowiekiem relację miłości i dlatego stworzył nas na swój obraz i podobieństwo, a więc obdarzył nas rozumem, wolną wolą oraz zdolnością do miłości.
Zdanie w Twojej stopce jest absurdalne.
Przestrzen, materia, energia nie jest osobą.
Osoba, to byt rozumny, ktora posiada wolną wolę.
Czy przestrzen, materia, enargia jest rozumna i ma wolną wolę ?
Miłość staje się możliwa tylko pomiędzy osobami, które są wolne. Osobowy Bóg pragnie nawiązać z człowiekiem relację miłości i dlatego ...
Osobowość Boga jest bardzo skomplikowana. I nie myśl, że Trójcę mam za jednego Boga. Odrzucam naukę Kościoła.
Wierzy pan jeszcze?
> Wierzę w Boga, uważam, że Jezus zmartwychwstał
Wierzy pan jeszcze?
^
tia, widać po prostu wielką pychę. A sama inteligencja bez pokory nie sprawi mądrości.
To jest stary wątek z 2017 roku.